torstai 12. toukokuuta 2016

Arvostelussa: GDW osa 55 - Suurin kaikista

Kaksoissolan blogissa oli mielenkiintoinen pohdinta tähän osaan liittyen, kannattaa lukaista: KLICK.

Tästä osasta olisi varmasti noussut yksi suosikeistani, ellei se olisi loppunut niin sanotusti kesken. Alussa päästiin hienosti vauhtiin, kun koirat pääsivät taistelemaan hybrideistä suurimman kanssa. Taistelun lomassa Liger sai surmansa ja se tapahtui mielestäni tosi nopeasti. Hahmon kuolema ei pahemmin herättänyt tunteita johtuen siitä, etten juurikaan Ligeristä piitannut alunperinkään, eikä se ole tarinassa kovinkaan suuressa roolissa loppujen lopuksi. En ehtinyt niin sanotusti kiintyä hahmoon niin paljoa, että sen poislähtö olisi koskettanut jotenkin.

Ihmiset jälleen käväisivät tarinassa ja minua se häiritsi. On kiva, että ihmiset ovat mukana hybridikarhusaagassa, mutta tällaiset random helikopteri "kyttäämiset" on jotenkin tosi irrallisia. Toivoisin ihmisten olevan tarinassa mukana, mutta mieluummin vaikkapa metsästäjien yms roolissa kuin toimittajina, jotka seuraavat tapahtumia tietämättöminä yläilmoissa. Oikeastaan ei kyllä haittaisi, vaikkei ihmisiä olisi tässä saagassa laisinkaan mukana. 

En juurikaan yllättynyt siitä, että Weed passitti nimenomaan GB:n viemään naisväkeä turvaan. En tosin kieltämättä ole koskaan nähnyt GB:lle mitään hyödyllisempää tehtävää laumassa, sillä taistelemaan siitä ei tunnu olevan. Minulle kuitenkin tuli tarinan edetessä sellainen olo, että kohta alkaa tapahtua, mutta en aio asiasta sen enempää spoilata tässä kohtaa, katsotaan toteutuuko aatokseni seuraavassa osassa. GB:n katseessa oli viimeisillä sivuilla jotakin, mikä viittaa tulevaan. Vaikutti siltä, että GB:n sisällä saattaa syttyä melkoinen soturisielu vielä hyvinkin pian, kun se näki Sasuken pahassa pinteessä.  

Myös Hiron kamppailu hybridin kanssa oli mukavaa luettavaa. Jostain syystä en ole hahmosta piitannut johtuen maineestaan viedä urosten kulkuset mukanaan. Tässä kohtaa kuitenkin Hiro vaikutti muultakin kuin kaksimieliseltä höperöltä. Se on ehkä paha suustaan, mutta taistelukohtauksen ansiosta näen hahmon nyt vakavasti otettavana ja ihan hauskana tyyppinä. Luulin muuten aluksi, että hybridin kynnet lävistivät Hiron rintakehän, mutta köntys olikin ujuttautunut karhun varpaiden väliin. 

Hyvistä hetkistä huolimatta tämä osa loppui vähän kesken. Olisin toivonut näkeväni vielä sen, miten Sasuke pääsee vapaaksi kolosta, mutta jatkoa saadaan odottaakin taas kuukausi. Höh.


1 kommentti:

 1. Ei Akakabuto maailman ainoa jättiläiskarhu voi olla, mutta silti nousi karvat pystyyn GNG:n pääpahiksen puolesta, kun kolmannen hybridin mainittiin olevan suurempi kuin Akakabuto. No, kai koon voi hybridillä selittää nimenomaan siksi, että se on jääkarhun ja ruskeakarhun sekoitus, Akakabutollahan moinen johtui hermostovauriosta.

  Kohtaus, jossa Weed pelastaa Koushiron karhun ulottuvilta ja lopulta viskaa pennun Jeromen luo käskien viedä Koushiron turvaan toi mieleen GNG:n kohtauksen, jossa Riki pelastaa pentunsa Akakabutolta...

  Olkoonkin, että kolmas hybridi ja sen pennut olivat sekopäitä, jotka sitten listi minkä kerkesivät, kävi silti kolmatta hybridiä pikkuisen sääliksi kohtauksessa, jossa se tajuaa pentunsa kuolleen ja huutaa murheissaan.

  Olihan kiva pieni huumorikohta, jossa toimittajat luulevat Hiroa ja sen perässä juoksevia Joujia, Keniä ja Kagetoraa hybridikarhuksi joita koirat sitten ajaa takaa. Olisihan siitä saanut oman juonensa tehtyä, että Hirosta olisi tehty väärä hälytys ja sitä olisi jahdattu hybridinä alkuun, mutta tuskin siitä kovin pitkää juonta olisi saatu aikaan, kai läheltä erottaa ison koiran ja karhun keskenään :)

  Mitenköhän Joe keksi nopeasti suunnitelman, että kolmas hybridi saatetaan saada hengiltä hukuttamalla sen pakoon? Sadehan sen toi tietenkin mieleen, ja onhan Joe voinut nähdä padon jonkun metsästysreissun aikana. No, odotetaan vain, mitä taisteluita koirat joutuvat kokemaan, ennen kuin Joen suunnitelma saadaan täytäntöön. Sikäli mukavaa silti että joku suunnitelma saadaan päätökseen siten kuten on aiottukin eikä se muutu jostakin syystä yhtäkkiä. Tuli nimittäin mieleen se, miten Jerome ammattitappajineen suunnitteli Kaibutsun tappamista katkaisemalla valtimo, mutta sehän ei lopulta onnistunut alkuunkaan.

  Pitäisiköhän Jeromen lupaus Lydialle siitä ettei mene kuolemaan koska Jeromella on nyt jotain suojeltavaa tulkita siksi, että taitaa olla pentuja tulossa? :) Oliko se nyt osa 40 vai 41 jossa Weed lopulta päättää lähteä taistelemaan sotakoiria vastaan ja Koyuki toteaa ettei ole niin heikko kuin luulisi ja että tällä on nyt jotain, mitä hänellä ei ennen ole ollut. Silloinkin tulkitsin, että tällä tarkoitetaan tulevia pentuja. :) Ei muuten, mutta Jeromen sanat toivat tämänkin mieleen :D

  Luulin, että suvulla 119 uikahduksen päästi Koyuki eikä GB... :D

  Kohtaus, josa karhu sai Hiron kynsiinsä säikäytti itsenikin aluksi.

  Olipa sitten kaksi erehdystä yhdessä osassa, miten hemmetissä luulin "Minulle tuollaiset puheet ovat öljyä liekkeihin" Hiron sanomaksi, vaikka tottakai sen sanoikin Lydia. :) Lydian arvostus on minulla kasvanut osa osalta.

  Pidin tästä osasta, toimintaa riitti, mutta sitä ei ollut jatkuvasti, vaan oli pari hengähdystaukoakin. Taistelutkaan eivät olleet pelkästään tappomättöä. Mutta osas jäädä jännään paikkaan, Sasuke-parka...

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)