maanantai 25. helmikuuta 2013

Parhaimmat kuolemat

HUOM! Kuvat saattavat sisältää raakaa materiaalia.

Tällä kertaa katsastetaankin hieman surumielisempään aiheeseen, nimittäin mielestäni parhaimpiin ja näyttävimpiin kuolemiin Gingassa. Aihe onkin minulle aika ajankohtainen, sillä isoäitini kuoli noin viikko sitten sairaalaan ja hautajaiset ovatkin viikonloppuna. Kuolema on elämässä läsnä koko ajan ja se tulee aina yllättäen - myös elokuvamaailmassa, jos toteutus on tehty hyvin. GDW:n kuolemista olen tähän koonnut ainoastaan Hougen saagan aikana tapahtuvat kuolemat ja Orionin hahmojen kuolemat puuttuvat kokonaan. Tiedän kyllä näistä poisjääneistä kuolemista useammankin, mutten niitä tahdo vielä kommentoida, kun en niitä vielä kukaan ole päässyt suomeksi lukaisemaan. Kuvat olen jälleen lainannut Gingasitestä, jossa kuvien ottaminen omaan käyttöön on sallittua. 

GNG:ssä on mielestäni ehkä koko Ginga-saagan parhaimmat kuolemat tähän asti ilmestyneistä sarjoista. Kuolemat on kokonaisuudessaan oikein hyvin toteutettuja ja tunnelmallisia. Hahmot kuolevat todella arvokkaasti ja jokaisen hahmon kuolemasta jää aina haikea olo, vaikka kyseessä ei mikään suosikkihahmo olisi ollutkaan. GDW:ssä sen sijaan hahmoja kuolee jatkuvasti, erityisesti sivuhahmoja (toki GNG:ssäkin) ja erityisesti anime teki typerästi Hougenin kuoleman kanssa, odotin jotain paljon raaempaa. GDW:n aikana kuoleekin iso liuta vanhoja GNG hahmoja, toisaalta hyvä ja toisaalta huono asia. Erityisesti GDW:ssä on todella raakoja kuolemia, mutta GNG:ssä kuolemat ovat pelottavampia. 

..Mutta pitemmittä puheitta, let's start!

AKA & DON
Kuoleman makuun päästäänkin jo heti alussa. Akan ja Donin kuolema on yksi GNG:n karmivimmista kuolemista. Koirat kuolevat Akakabuton käden kautta ja koko kohtaus, jossa näitä kahta näytetään on karmiva. Kohtauksessa huokuu Akakabuton voima ja pelottavuus, mikä tässä onkin niin hienoa.

HAYATO
Lisää karmivia kuolemia. Hayaton kuolema on toinen selkäpiitäkarmiva kohtaus Hopeanuolessa. Yllä oleva kuva saakin minut ja varmasti monen muun kyseenalaistamaan igojen ja kogien tavat - itsemurha on arvokas, jos sen tekee oman laumansa tähden. Tässä kohtauksessa arka ja pelokas Hayato löytää rohkeuden ja toteuttaa Jinnain pyynnön juosta auringonlaskua kohti. Kohtaus saa kieltämättä silmät kyyneliin, mutta se muuttuukin kauhuksi, kun Gin menee katsomaan monttuun pudonnutta kaksikkoa. Tämä kuolema teki minuun syvän vaikutuksen, mutta kysympä vain, miksi Hayato ei heittänyt kogaa piikkeihin yksin ja pelastanut omaa henkeään?

KUROJAKI & KOGAT
Lempihahmon kuolema on aina tyhmä asia, mutta se sopii vallan mainiosti Kurojakin tyyliin. Kohtaus on edelleen karmiva, mutta se on kierolla tapaa myöskin erittäin upea - perinteitä kunnioittanut johtaja hyppää palavaan Itho taloon ja alaiset seuraavat perässä uskollisina. Kohtauksessa erityisen hienoa on se, kun Akame ylistää Kurojakin lojaaliutta perinteitä kohtaan (etenkin suomidubissa). Mielenkiintoista on vain se, miten ihmeessä osa kogista on ylipäätään elossa Weedissä. Kogien vanhimman eloonjäämistarinan ymmärrän kyllä palaneen ihonsa takia (joka on animessa munattu), mutta että ne muut ovat täysissä voimissaan..? Kysymysmerkkejä satelee.

BENIZAKURA
Hukkuminen on mielestäni ehkä yksi pelottavimmista tavoista kuolla, tosin jos valittavana olisi tulimereen hyppääminen ja hukuttautuminen, valitsisin mieluummin jälkimmäisen. Benizakuran kuolema on varmasti monen muunkin Ginga-fanin suosikkeja ja se on kuolemista varmasti surullisin heti Rikin kuoleman jälkeen. En tosin millään ymmärrä, miksi Benizakura ei antanut Ginin purra köyttä poikki, vaikka Mosa olisikin päässyt takaisin ylös. Tärkeintähän on kaverin selviytyminen, eikä vihollisen tappaminen, right? Anyway, Benizakura kuolee arvokkaasti ja lammen pinnalle tulee verinen läikkä, joka muistuttaa kirsikankukkaa.

RIKI
Kaikki me Ginga-fanit rakastamme Rikin kuolemaa ja itkemme sitä katsoessamme eniten, mutta tämä ei kyllä ole jostain syystä suosikkikuolemani. Pidän siitä, mutta ehkä tällainen tapa kuolla on tietynlainen klisee, joka oikeastaan on ihan odotettavissa - kaikki varmasti odottivat koko sarjan ajan, että Gin siirtyisi johtoon loppujen lopuksi? Toisaalta, en välttämättä Rikiä olisi halunnut nähdä Weedissä. Kuolema tuli sopivaan aikaan ja sopivaan paikkaan, mutta olisin Rikin kuolemisen muuttanut ehkä Akatoran kuoleman tilalle. Akakabuton yhtäkkinen ylösnouseminen toiseen vaiko kolmanteen kertaan on todella ärsyttävä, eikä siinä oikeastaan muuta ihmeellistä tapahdu kuin Rikin haavoittaminen. Mutta en nyt ala tätä kuolemaa mollaamaan, se on ihana ja yksi parhaimmista.

SAKURA
Sakuran kuolema on yksi sellaisista, missä väkisinkin alkaa itkemään katsoi sitten animea tai luki mangaa. Kerrankin narttukoiran kuolema on tehty dramaattiseksi ja Weedin itku saa minutkin itkemään. Weed muisteleekin Sakuraa mangassa useampaan otteeseen tiukoissa tilanteissa ja hänen rakkautensa äitiään kohtaan on todella suloista. Sakura kuolee syömättömyyteen, koska se halusi Weedin olevan terve ja jätti itsensä toissijaiseksi. Todella ihailtavaa äitihahmolta. Vaikka Sakuran kuolema tuleekin tosi aikaisin, se tulee mielestäni ihan hyvään aikaan - Sakuran kuolemastahan koko tarina vasta alkaa! Animessa oleva musiikkikin on todella surumielinen ja jo pelkkä sen kuunteleminen saa kyyneleet silmiin.

TOKIMUNE
Tokimune kuoleekin animessa ja mangassa eri tavalla, mutta tässä ylistän ainoastaan mangakuolemaa, koska pidän siitä ehdottomasti enemmän. Animekuolema oli vähän tökerö, vaikka sekin kyllä aika raaka. Koska pidän äärimmäisestä silpomisesta ja raakuudesta, Tokimunen mangakuolema säväytti minua paljon enemmän - toki anime versiokin on aika mainio, mutta sen toteutus on sössitty taas vaihteeksi. Kun Hidetoshi ampuu Tokimunea päähän, kuva kohtauksesta on aivan mielettömän hieno ja dramaattinen. Koira kuoleekin välittömästi ja Weed juoksee itkien tämän luokse ja saa itsekin maistaa luotia. Tässä näkee hyvin sen, miten julma ihminen voi olla eläintä kohtaan, eikä Hidetoshin ilme värähdäkään. Kun aikanani luin tätä osaa japaniksi, luulin Tokimunen olevan Gin, mutta aloin samantien epäillä luulojani, koska eihän itse legenda voi noin helposta kuolla. Tässä kohtaa ei kannatakaan sanoa, että onneksi Tokimune ei ollutkaan Gin, mutta se pilaisi koko tunnelman.. Ja nyt sitten menin sen sanomaan *facepalm*

JOHN
Johnin kuolema kuuluu yksiin ehdottomiin suosikkeihini, vaikka se onkin todella surullinen ja raaka kohta. Animessa kohtaus on todella hyvin toteutettu ja se on mielestäni paljon tunteikkaampi kuin mangaversionsa. Johnin kuolema tapahtui oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja minusta on "hienoa", että Takahashi uskalsi tehdä näinkin riskaabelin vedon tapattaa yhden suosikkihahmoista. Minusta on hölmöä, jos kaikki suosituimmat hahmot jäisivät eloon, joukossa pitää olla hieman dramatiikkaakin! Kohtaus on raaka eritoten siitä, kun koirat repivät Johnin kuoliaaksi pikku hiljaa. Muistaakseni mangassa John lopulta tapattaa itse itsensä puremalla suolensa katki, koska se ei halunnut vihollisten ehtivän tapattaa häntä ensin. Raakaa, mutta todella, todella upea kohtaus.

Tässäpä olisi minun suosikkini Ginga-saagojen kuolemista. Muita hienosti toteutettuja kuolemia ovat mm. Terryn ja Akatoran kuolemat, mutta ne eivät ihan yllä tämän listan tasolle. Mitkäs ovat teidän suosikkikuolemianne? 


25 kommenttia:

 1. Hieno postaus, jälleen kerran ! Itsellä myös aikalailla nuo samat kuolemat kuuluu lemppareihin. (:
  Minullakin tulee ain tippa linssiin Sakuran kuoleman takia. Aina kun katson animea, jo pelkkä Weedin huuto saa silmät kostumaan. ;_;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sakuran kuolema on kyllä niin surullinen.. Ja se musiikki!!

   Poista
  2. niin se on surullinen kohtaus ja minun mielestä sakura ois voinut kuolla lopussa hougenin tappamaks tai mangassa venäjän sota koirien tappamaks.

   Poista
  3. minulla kin on paljon ginga kamaa ja sakura ei olisi saanu kuolla ja se oli hirvein kuolema.

   Poista
 2. Kiva postaus c: Minulla aina Animessa Terun isän kuolema saa kyyneleet silmiin, ja tuo Sakuran kuolema ja Weedin huuto siinä.... :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sekin on kyllä hyvin tehty, mutta erityisesti anime versio pistää lähinnä naurattamaan Terun isän ähkimisen takia :D

   Poista
 3. Oi miten muikea postaus :> Mietin itse juuri aikaisemmin, että tekisin puolestani koskettavimmista kuolemista postauksen 8D Hyvin meidän ideat osuu näköjään kohdilleen.

  VastaaPoista
 4. Muistaakseni Hopeanuoli-mangassa pieni koga-lauma saarrettiin ennen kuin ne kerkesivät seurata tulimereen, mistä ilmeisesti johtuu kogien yhä mukana oleminen.
  Hieno postaus, Aka ja Don tuntuivat mustakin karmivilta lumessa maatessaan, ja Sakuran kuolema on varmaan yksi koskettavimmista ainakin itselleni. Myös Terun isän kuolema on surullinen, vaikka kuten tuossa aiemmin mainitsit niin se ähkinä on vähän.. huvittavaa :D mutta mangaversio on onneksi yhtälailla surullinen.

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus :)
  Mun mielestä yks koskettavimmista kuolemista oli johnin kuolema.. '_'kyyneleet tuli silmiin.. oikea ouun soturi.

  VastaaPoista
 6. Mun lempparikuolema on Akatoran kuolema. Pidän hahmosta, ja siksi kuolema olikin todella surullinen yllätys (kun aikoinaan sai Hopeanuolen leikkaamattoman DVD-boxin käsiinsä...). Lisäksi Akatoran uhrautuminen Benin puolesta oli hieno päätös kai-koiran lupaukselle, plus vielä sekin, että Akatoran uhrautumisesta oli hyötyä lopputaistelussa eikä siksi kuollut ns. turhaan. Lisäksikin Akatoran uhrautuminen muistetaan vielä pitkälle sarjassa niin Kurotoran kuin ainakin Kagetoran suusta.

  Listaamasi kuolemat ovat kyllä vaikuttavia ja hyvin erilaisia, eikä sitä peruskauraa, että kuoli jonkun toisen koiran leikatessa kurkku auki. Eräät kuolee piikkeihin, eräät liekkeihin, eräät hukkuvat ja toiset sairastuvat. Oikeastaan näemmä ainoastaan Aka, Don ja Riki kuolevat saman syyn kautta siinä missä muilla hahmoilla listallasi on uniikit kuolemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän kaikista kuolemista GNG:ssä, mutta en niitä kaikkia tuohon viitsinyt listata. Takahashi on osannut tapattaa hahmonsa erinomaisissa kohdissa, lukuunottamatta Smithin kuolemaa, joka kuoli aivan liian aikaisin - siksi en sitä tähänkään listaan merkannut.

   Akatoran kuolema oli myöskin todella upea animessa, mutta petyin sen mangaversioon, jossa juoni etenee turhan nopeasti. Akatora kuolee mangassa " kiitos hei" tyyliin, kun animessa hänelle annetaan muutama minuutti aikaa kuolla ja kaikki kauhistelevat sitä.

   Poista
  2. Oon kyl samaa mieltä Akatoran manga-kuolemasta. Mangassa muutenkin edetään paikka paikoin kohtauksissa paljon animea nopeammin ja "tunteettomammin", mikä on todella harmi ottaen huomioon, että kumpis se nyt olikaan se alkuperäisteos... Aiheeseen kuulumatta voisi ottaa esimerkiksi vaikkapa Ginin hyvästellessä Fujin, joka on animessa toteutettu niin, niin paljon paremmin ja tunteellisemmin (vaikka ilman sitä musiikkiakin) kuin mangassa.

   Poista
 7. Akatoran kuolema, Lectorin ja Thunderin kuolema animessa, Genban kuolema (vaikken pidä koko koirasta), Hayaton kuolema ja Johnin kuolema ovat parhaimpia

  VastaaPoista
 8. Akatoran kuolema, Rikin kuolema, ja Hayaton kuolema.

  VastaaPoista
 9. Harmittaa toi Johnin kuolema. Onneks mun lempihahmo Kurotora ei kuollu vielä!

  VastaaPoista
 10. benin kuolema , GBn kuolema. sakuran kuolema. rikin kuolema, Benizakuran kuolema, mossin kuolema, yukimuran kuolema, akatoran kuolema, johnin kuolema, smithin kuolema, tobein kuolema, saa silmäni kostumaan koska kaikki hyvin rakkaita hahmoja minulle <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

  VastaaPoista
 11. John..Itken siinä Joka kerta!Ja Benizakura,mitä jos se olisi jäänyt henkiin?Mitä olisi tapahtunut lopputaistetlussa?

  VastaaPoista
 12. Mä itken joka kerta sillon kun John kuolee, se on niin, niin surullista!

  VastaaPoista
 13. Gohein kuolema on harvoja kohtia, joka saa minut kunnolla märiseen. Mikä voi olla liikuttavampaa kun uskollinen koira halaa kuoleaa isäntäänsä hyvästeiksi.. Myös Rikin, Johnin, Benin ja Mossin kuolemat ovat erityisesti jääneet mieleeni unohtamatta pahiksiamme Victoria ja Hougenia :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ehdottomasti kärkipäässä ja ansaitsisi paikan listassa, mutta käsittelin tuossa vain koirahahmojeen kuolemia. Itsekin alan joka kerta itkeä, kun kyseistä kohtausta luen :)

   Poista
 14. Tuohon Kogajuttuun yksi vastaus;

  Ainakin Gingapedian mukaan liekeistä selvinnyt Vanhin huolehti orvoiksi jääneistä Koga-pennuista. Näinollen ne Tesshinin seuraajat ovat näitä kyseisiä Vanhimman kasvattamia pentuja.

  VastaaPoista
 15. Mua itteäni suututti kun John kuoli :D :c Mut niinhän se on, eihän aina ne suosikit voi eloon jäädä. Myös Smithin kuolema suututti, mut ei voi mitään.

  VastaaPoista
 16. Tuosta Kurojaki & Kougat kuolemasta se että ne elossa olevat jotka näyttäytyvät GDW:ssä olivat niitten Itouh taloon hyppivien soturien omia pentuja.
  Luuletko että jopa sellaiset raakalaiset tappaisivat omat pentunsa, ota huomioon vaikka Kurojaki. Hän hylkäsi pentunsa toisin kun Hougen olisi tappanut omansa (jos hänelle olisi ollut) tai sitten itsekin jättänyt eloon ja valmentanut sen tyraniksi kuin mitä itse oli.

  Mutta itselleni on noussut sellainen päätelmä että kaikki Kouga koirat jotka näyttäytyvät GDW:ssä ovat edesmenneitten Kouga sotilaitten jälkeläisiä. Jos muistan oikein niin siinä mangassa ( GDW) joss Tessihin yritti tappaa Weedin niin siinä jotkut nuoret Kouga koirat sanoivat näin: " Tessihin herra! Annan sen kärsiä edesmenneitten isiemme puolestakin!" (tai jotain tuonlaista)

  Noin sen on täytyyt olla. se olisi mahdotontan selviintyä tulipalosta ilman mitään vammoja niin kuin Vanhin. Vanhin on yksi ja ainoa Itouh taloon hypännyt koira joka selviintyi sieltä nipinnapin hengissä.
  Luulen kun talo oli palannut poroksi ja Gin tovereineen häipyneet niin pennut olivat tulleet etsimään vanhempiaan, mutta vain löytäneet palaneita ruumiita. Tovin etsimisen jälkeen pennut löysivät selvintyjän ja huolehtivat tästä.

  Tuossa oli mun päätelmä tuosta ja täytyy kyllä sanoa että suurin osa noista kuolemista ovat myös mun suosikkeita. =3

  VastaaPoista
 17. Omiin lempikuolemiini kuuluu Jeromen ja Genban kuolema (Benizakuran ym. lisäksi) en koskaan voi olla itkemättä kun jerome kuolee (animessa) ja muistelee "veljiään" ja Kaibutsua. Ja Genban kuolema.. tunnen aina siinä kohdassa hitusen sääliä Hougenia kohtaa..

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)