torstai 21. helmikuuta 2013

Fanitaiteen monet kasvot

Vaikka Ginga onkin maailmalla melko tuntematon animesarja, siitä on kuitenkin tehty faniteidetta ympäri internetin syövereitä. Hienoja fanitaiteita voi katsella mm. Deviantartissa tai ihan googlettamalla. Myös Kaksoissolasta löytyy foorumilaisten hienoja taideteoksia ja täytyy kyllä myöntää, että kadehdin monen piirtäjän taitoja ja muutamat kaverini ovatkin kehittyneet todella paljon vuosien aikana. Ei koskaan pitäisi naureskella aloittelevan taiteilijan piirroksille, sillä jos intoa ja intohimoa piirtämiseen riittää, voi kehittyä vaikka minkälaiseksi mestariksi. Itse kuitenkin olen ala- ja ylä-asteen jälkeen hiljentynyt piirtämisen ohella ajan ja inspiraation takia. Teiniaikojen foorumiroolipelauksen aikana fan artin teko hahmosta kuin hahmosta alkoi muuttua todella kilpailuhenkiseksi ja se olikin osa syy siihen, miksi menetin intoni piirtämiseen. Toki sitä välillä tulee piirreltyä satunnaisia kuvia - mallista tosin. Jos jotakuta piirrokseni kiinnostavat, niitä voi käydä kurkkaamassa tämän linkin takaa. Deviantart tililtäni löytyy piirroksia niin Gingasta kuin muistakin asioista.

Piirtämäni fan art kuva Jeromesta nuorena. Tämä on aika uusi.

Taide yleensä mielletään ainoastaan piirtämiseen tai maalaamiseen, mutta se voi olla paljon muutakin. Itselläni on esimerkiksi oikeassa nilkassa Hopeanuoli tatuointi, jota joskus aion jatkaa jollain tavalla. Tatuoinnit ovat yhtä lailla taidetta kuin paperille piirretty piirros. Taidetta voi olla myös leipominen. Netistä olen pongannut muutaman kivan Ginga-aiheisen kakun, tässäpä yksi niistä:

Huom! Kuva ei ole minun!!

Voisin todella mielelläni haluta moisen kakun seuraaville synttäreilleni. Todella kauniisti tehty Weed ja hienot koristeet ympärillä. Tuohon on varmasti kulunut tovi aikaa. 

Muuta taidetta voivat olla kuvanmuokkaukset, kuten vaikkapa taustakuvat, joita monet Ginga-fanisivut tarjoavat laidasta laitaan. Myöskin pilasarjakuvat ja -videot voi määritellä taiteeksi. Isiksen Ginga parodia onkin ehkä yksi Suomen eniten luettuja Hopeanuoli-aiheisia parodioita. Netistä löytyy myös paljon pilapiirroksia, jotka kyllä kieltämättä nostavat hymyn korviin.
Sinä Tuuba Paska faneille mainio Hopeanuoli pilavideo. Tämä on ehkä yksi onnistuneimpia. 

.. Ja tässä tosi hyvin dubattu pilavideo. Tämä on oikeasti hyvä, vaikka en niin fanidupeista välitäkään.

Taidetta on myös fan fictionit eli kuvitteelliset tarinat hahmoista. Itse olen muutamaan aika hyvään törmännyt joskus hamassa menneisyydessäni, mutta en enää tiedä, mistä tämän fanitarinan löytäisi(onko enää edes olemassakaan), joten en valitettavasti voi linkkiä tälle sivulle antaa. Tarina liittyi kuitenkin Weedin tulevaisuuteen, jossa on paljon monenlaisia kivoja hahmoja. Tarina pohjautui vähän kuin kauan sitten toimineelle Weed's Future roolipeliin, jossa itsekin aikanani pelasin. Roolipeli tosiaan oli hyvin vanha, se oli kauan ennen kuin Orion oli edes ilmestynytkään - itse Weed mangakaan ei ollut muistaakseni saanut päätöstään vielä tuolloin.

Leipomisen, piirtämisen, tatuoimisen ja tarinan kertomisen lisäksi Gingasta voi myös tehdä ihan arkipäiväisiä asioita: voi teetättää paitoja omalla kuvanmuokkauksella tai piirroksella, tehdä avaimenperiä, korvakoruja, sormuksia, pehmoleluja, figuureja.. Kaikenlaista, mitä vain mieleen juolahtaa. Mielestäni tällaiset arkipäivän käyttöesineet ovat ehkä kaikista hienoimpia taiteen muotoja. Erityisesti pidän Antun tekemistä avaimenperistä  ja Isisksen tekemistä pehmoleluista. 
Kuvan omistaa Anttu!

Ohjeita pehmolelujen, avaimenperien sun muiden tällaisten tekemiseen löytyy netistä, kunhan jaksaa kaivella ja kysellä. 

Minusta on tosi hienoa, että ihmiset tekevät tällaisia hienoja juttuja meidän muiden ihailtavaksi. Tämän tekstin tarkoitus oli hieman valaista, että Ginga taidetta on muussakin kuin piirrosmuodossa. Tässä tuskin oli edes puoliakaan siitä, mitä ihmiset askartelevat itselleen. Kannattaa kurkkia nettiä ja vinkatkaa minullekin, jos jotain erikoista fanitaidetta löydätte :)

4 kommenttia:

 1. Tuo synttärikakku on kyllä hieno, vois itekkin tuommoisen tehdä!

  Nuo sinätuubap**** videot on kyllä hyviä, varsinkin nuo Hopeanuoli aiheiset! Ehdoton suosikkini on sinätuubap**** - Arkipäivää Alaskassa (Hopeanuoli aiheinen). Suosittelen kattomaan! :)

  VastaaPoista
 2. toi sinätuubap*ska video oli aika paha yhessä kohtaa missä takeda piteli omaa *****/ keppiään XD

  VastaaPoista
 3. minun mielestäni ne ei oo hyviä mutta nauran niille silti.

  VastaaPoista
 4. Toi vika kuva on ihan ku mun kaverin yks hahmo nimeltä Jenny.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)