perjantai 1. helmikuuta 2013

Tyttö ja pelastaja

Voi näitä miun tekotaiteellisia otsikointejani. Noh, anyway. Edellisen Yamato postauksen jälkeen mieleni teki sujahtaa enemmän Takahashi sensein muihin tuotoksiin syvemmälle. Nyt näin alkaa ihan kaduttamaan, etten muuhun tuotantoon ole paremmin kerennyt tutustumaan, eikä oikein innostustakaan ole löytynyt Ginga buumini takia. Minulta ei siis kannata kysellä mitään hirveän vaikeita näistä "sivutuotoksista", koska en niistä kertakaikkiaan mitään tiedä, kuvalukemalla on paha mennä sanomaan, mitä kukakin tekee ja miksi.

TEKSTI SISÄLTÄÄ VAHVOJA SPOILEREITA MANGAN JUONESTA! Simmut kiinni, jos et halua lukea juonipaljastuksia!

Mutta jottei aihe nyt ihan sivuaisi, tällä kertaa ajattelin hieman avartaa teille ja itselleni Takahashin mielenkiintoista teosta Anju To Jiromaru. Tarina on yksiosainen ja  kertoo tytöstä nimeltään Anju, jolla on koira nimeltään Jiromaru. Jiromaru on Yuki nimisen koiran pentueen hopeanharmaa, hieman Weedin näköinen pentu, joka on jollakin tapaa sukua Ginille. Hänen äitinsä (vai isänsä?) on Ginin jomman kumman sisaren poika/tytär.. Tai jotakin sukua, valaiskaa tietämätöntä :D Jiromarulla on pari sisarustakin, joiden osa jäi muistaakseni aika vähäiseksi.

Kansikuva. Mangan virallisessa nimessä on liite Ginga Densetsu.

Olen tämän mangan kuvalukenut kerran läpi useampi kuukausi sitten ja se vaikutti todella mielenkiintoiselta. Minulla ei ole harmainta hajuakaan Erityisesti mangan loppu kiinnostaa, sillä Jiromaru ammutaan kuoliaaksi. Raukka ilmeisesti yrittää suojella Anjua, jonka isä(?) on jostain syystä seonnut ja yrittää ampua haulikolla tyttärensä hengiltä, mutta Jiromaru kiirehtii väliin ja saa itse osuman. Mielestäni Takahashi teki oikein hyvän ratkaisun tapattaessaan päähenkilön, sillä harva kirjailija/elokuvaohjaaja sen uskaltaa tehdä. Usein päähenkilö saa vain pari naarmua ja se on siinä.

Jiromaru on mangassa hyvin nuori, olisiko muutaman kuukauden ikäinen. Se ei ehdi kasvaa mangassa kovin isoksi, korkeintaan samanikäiseksi mitä Gin on GNG animen alkutaipaleilla. Minusta oli hyvä veto Takahashilta rajoittaa päähenkilön kasvu muutaman kuukauden ikään, sillä tuo perus nuori, joita Gin ja Weed ovat on aika nähty tapaus. Vaikka väriltään Jiromaru on hyvin Weedin ja Ginin kaltainen (kliseisesti), se on kasvoiltaan eri näköinen. Jollakin tapaa Jiromarusta tulee enemmän mieleen nuori Riki ja muistaakseni hänet on väritetykin hyvin tasaisella harmaalla, ei raidoitetusti, kuten Gin ja Weed. Muutoin mangan koirahahmot ovat hyvin samankaltaisia kuin Ginga-saagoissa yleensä.

Se, mikä tässä mangassa on mielenkiintoista on se, että mangassa on hyvin suuressa roolissa tyttö eli Anju. Naisrintama on Takahashin mangoissa yleensä kovin vähäinen, joten tästä mangasta tuskin kukaan kehtaa repiä kilareita ja nostaa feministi kaartia pystyyn. Kieltämättä tämän mangan osalta tulee tunne, että Takahashi saattaisi jossain vaiheessa vetää ässän hihastaan ja pistää naishahmoja lisää vaikkapa Orioniin.

Tämä postaus jäi hieman lyhyeköksi, sillä en tosiaan tiedä mangan juonesta mitään muuta kuin yllä mainitsemani asiat. Siksi olisikin hienoa saada tämä teos suomeksi, kuten moni muukin Takahashin sivumanga.

Oletko Sinä lukenut Anju To Jiromarun? Mitä pidit siitä?

4 kommenttia:

 1. Jiromarun emo, Yuki, on Ginin jommankumman sisaruksen pentu - oikein meni ^^ Asia on tarkistettu vielä aikoinaan Ginga.fi:n ja Hopeanuoli.comin kautta, kun olen siitä Ginga Spiraliin laittanut sukupuuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ATJ:n juonesta on hiukkasen Kaksoissolassa:
   http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=8&t=403

   Poista
 2. anttu kaikki mitä kirjotit on hyvä juttu ja catanisa en puhunu susta vaan antusta ja tää potsaus oli hyvä ja tää on
  itelläni hyllyssä ja oon lukenut tän parikertaa ja ei kuukaan oo paljoo kirjotellu ees paitsi minä ja anttu.

  VastaaPoista
 3. oliks se atj hyvä en muista sen nimeä ja mun mielestä se oli hyvä ja onks se ginga manga.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)