lauantai 9. helmikuuta 2013

Arvostelussa: GDW osa 16 - Peritty Oikeuden Isku


Osan 16 kansi oli kivan punainen. Ainut miinus tulee siitä, että koirat näyttävät kannessa hieman epäselviltä. En myöskään ymmärrä, mitä tuo Sasuke tuossa kannessa tekee, kun sillä ei niin suurta osaa koko tarinassa ole, vaikka mukana pyöriikin.

Mangan ensimmäinen sivu teki minuun heti vaikutuksen. Aivan ihana kuva <3

Tämä osa eteni hyvään vauhtiin, eikä tällä kertaa junnattu paikallaan missään kohtaa. Tämä osa herätti positiivisia tunteita, vaikkakin hieman ärsyynnyin siitä, kun Weed oppi Battogan liian nopeasti. En myöskään oikein koskaan ole ymmärtänyt tuota koiransyöjä Sanchoa, joten pienellä myötähäpeällä tuota kohtausta luin. Sancho kohtaus tuntui todella randomilta, aivan kuin se olisi isketty tarinaan mukaan vain siksi, että Weed saisi kokeilla Battogaa "yllättäen" johonkin. Tämä on muuten yksi niistä kohtauksissa, jossa minun on pakko kyseenalaistaa Weedin ajatusmaailma. Sikahan ei varsinaisesti mitään pahaa tehnyt koirille, kunhan uhitteli. Weed oikeudenmukaisuuden perikuvana päätti kokeilla battogaa sikaan ja onnistuikin siinä.
Vaikka en sen kummemmin tästä huvikseen taposta pidä, en sen kummemmin ala Weedin motiiveja tässä tapauksessa pohtimaan, koska siinä hajoaisi pää. Olisiko jollakin muulla joku hyvä peruste tähän? Siis joku muu kuin se, että sika on eri lajia. Eikös Weed nimenomaan hoe koko ajan, että kaikilla on oikeus elämiseen? Yllä oleva kuva on muutenkin yksi lempparikuvistani tässä osassa. Olisin kuitenkin toivonut tästä iskusta hieman näyttävämpää kuvaa.

Pidin myös tosi paljon kohtauksesta, jossa Kamakiri saapui tapaamaan lopultakin Hougenia. Sniper tietysti oli heti kaakattamassa tälle tuttuun tapaansa, mutta Kamakiri ei siitä lannistunut. Minulla oli tästä kohtauksesta omat skeptiset odotukseni ja pelkäsin koko ajan Kamakirin lannistuvan Hougenin edessä, mutta luojan kiitos tämä pysyi vakaana ja hieman jopa kyseenalaistikin Hougenin mahtavuutta. Kumma kyllä tuo hirviötanskandoggi piti uuden tulokkaan asenteesta ja teki tästä heti ylempi arvoisen. Oikein mahtava kohta, toivottavasti Kamakiri pysyy samanlaisena jatkossakin. En millään jaksaisi enää katsella pelkureita, joita animeversiossa nähdään alvariinsa.

Yllätyin kovasti muuten siitä, että Sniper ja Stone mittelöivät toisiaan vastaan. Vaikka tiesin jo, kumpi tulisi häviämään, en kuitenkaan ihan uskonut, että Sniper olisi tappanut Stonen. Luojan kiitos päästiin eroon tuosta ärsyttävästä hahmosta. Sniper teki selvää jälkeä seropista, josta otinkin upean kuvan tähän postaukseen.
Odotan innolla Sniperin taisteluita lisää, mites te?

Viimeisimpänä maininnan ansaitsee Gin, joka alkaa vihdoinkin heräillä pitkästä unestaan. Osa loppuikin kivasti Giniin, joka heräsi kuultuaan Sniperin mainitsevan Weedin nimen. Josko Gin alkaisi taistelemaan vastaan, vai mitä hänellä on mielessään?

Tämä osa ei tällä kertaa herättänyt negatiivisia tunteita lainkaan, mistä yllätyin suuresti - kriittisenä ihmisenä kun minut tunnetaan. Ginga Densetsu Weed näyttää päässeen viimeinkin vauhtiin. Mitäs te hyvät lukijat piditte tästä osasta? :3

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus jälleen pidin mangasta erityisen paljon ja rakastuin kanteen <3 Ja nyt olen saanut luotua oman blogini!

  VastaaPoista
 2. Hei! Ajattelin tulla sanomaan, kun olet sitä Ginlautapeliä halunnut niin sellainen on nyt Urumissa:) Maksoi jotain päälle 500e, aika kallis, mutta ajattelin silti ilmoittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tuon itsekin, eikä mielestäni ollut pahan hintainen. Ainut vain, että kun huomasin pelin, niin se oli jo kerennyt menemään :S

   Poista
  2. ensin ajatelin eten kerää orionia mutta siten katsoin gingasta ja siten aioinkin kerätä kunpa se suomenetaisiin
   ps sori että vaihan puheen aiheta

   Poista
 3. Hyvä postaus:) Mäkään en oo erityisemmin tajunnu tota Sanchoa mut ainakin se peruste Weedille oli tappaa se, että Sanchohan tappo Jiroun ja melkein Jeromenki;)

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus oli taas, itse tykkään lukea erityisesti just näitä arvosteluja:). Mangassa minua hiukan häiritsi nuo Jeromen ulvahdukset kun luotia poistettiin.. se ei ollut minusta kauhean "miehekästä" tai miten sen nyt sanoisi, mutta nyt kun luodit poistettiin miten jerome sitten päätyy koskeen? häviääkö se vain ja lopuksi viskataan sinne? Ainakin jokapaikassa puhutaan miten sen vanha jalkavamma aiheutti häviön jne. Niin ja tuosta Brien kommentista vielä että kyllähän Hougen tappaa enemmän koiria kuin tuo kyseinen possu eikä silti ansaitse kuolemaa :/ mutta nämä ovat näitä Weed-teorioita mitä ei aina niin voikkaan käsittää.

  VastaaPoista
 5. Hyvä Arvio jälleen. :D (vois kyl omankin taas tehdä,kun vaan ehtis)

  VastaaPoista
 6. mul kin on toi weed 16 osa enkä mäkää tajutota Sanchoa ja kansi ei ollut niin hieno ja muuten se oli hyvä osa.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)