lauantai 14. kesäkuuta 2014

Arvostelussa: Metallimusiikki ja ginga

Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n Facebook ryhmään postattiin ainakin minusta erinomainen ja yllättävä uutinen: Japanihenkinen metalliyhtye Whispered teki oman versionsa Hopeanuoli -animen tunnarista. Uutisen voi lukaista täältä!

Uutinen ei sinänsä ehkä mikään jymyjuttu ole, sillä GNG:n soundtrackin kappaleista on tehty aiemminkin niin sanottuja covereita, jotka ovat harmi kyllä aina olleet instrumentaalisia. Yllättävää on kuitenkin se, että tällä kertaa puikoissa on suhteellisen "tunnettu" yhtye. Olen tällaisesta kappaleesta haaveillut varmaan siitä saakka, kun metallimusiikkiin aikanaan tutustuin ja nyt se on viimein saatu toteen - laulun kera! Täytyy varoittaa, että minua ei koskaan saisi päästää puhumaan metallimusiikista, sillä siitä ei meinaa tulla koskaan loppua.. Täytyy yrittää pitää postaus sopivan mittaisena, jotta te lukijat ette torkahda pystyyn selostuksilleni :D

Lukijat varmaan tietävätkin, että täällä ruudun toisella puolella kirjoittelee aikamoinen metalhead eli mielimusiikkiani on juurikin se äärilaidan "örinähevi" ja vastaavanlainen jyskytys, joka on varmasti monen vanhemman pahin painajainen. Bändit, kuten Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Behemoth ja Norther ovat hyviä esimerkkejä tyylistä, josta pidän. Vaikkei uskoisi, olen kuitenkin metallin suhteen hyvin avarakatseinen ja tykkään useammasta eri "alagenrestä" aina iloisesta power metallista synkkään black metalliin. Ei siis mikään ihme, että tämä Whisperedin veto tenhosi minut aivan erilaisiin sfääreihin kuin aiemmat kuuntelemani instrumentaaliset GNG coverit. Mainittakoon kuitenkin, että Youtubesta löytyvät versiot ovat todella hyviä nekin.

Whispered -yhtyeen veto GNG:n tunnarista

Kappaleen ns. kuvake Youtube videossa on mieleeni. Se on soturimainen ja siitä selvästi tunnistaa, että kyseessä todellakin on metalcover. Kuva on mielestäni muokattu hyvin uskottavaksi ja siitä tunnistaa selkeästi, mikä sarja on kyseessä. Itse kappale on mielestäni perushyvä ja tykkään siitä. Parin kuuntelukerran jälkeen olen sitä mieltä, että kappale toimisi ehkä paremmin power metallina eli puhtaalla laululla ja bändien, kuten Rhapsody, Dragonforce ja Sonata Arctica tyyliin - kyseessä on kuitenkin selvästi "soturillinen" sarja, minkä takia power metal genrenä sopisi kappaleen tulkintaan ehkä parhaiten, sillä Gingan ja power metallin "teemat" osuvat hyvin yhteen. Voisin hyvin kuvitella jonkin GNG:n soundtrack kappaleen samanhenkisenä kuin esimerkiksi Dragonforcen legendaarinen Through the fire and flames. 

Biisin ördeily kyllä kuitenkin toimii, mutta koska alkuperäisen kappaleen melodia on sen verran "puhdas" omaan korvaani, että se ei ehkä aivan 100% säväytä murinan ohella. Ei kuitenkaan sovi valittaa, voihan tuossa kappaleessa olla jokin mielikuva vihaisesta Akakabutosta? :D Kokonaisuudesta kuitenkin pidän. Kappale on sopivan mittainen, mutta mielestäni se on melko tasapaksu loppujen lopuksi, jos kuvitellaan, että laulu otettaisiin pois kokonaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että tämän vedon perusteella laitan Whisperedin korvan taakse ja jos siihen jollain keikalla/festarilla satun törmäämään, ryntään varmasti kuuntelemaan, josko yhtye soittaisi tämän kappaleen livenä.

Kuten jo aiemmin mainitsin, Youtubesta olen löytänyt monia muitakin hyviä vetoja. GNG:n tunnarista on tehty hyvin paljon eri versioita, joista täytyy kyllä todeta, että ne ovat ikävä kyllä hyvin samankaltaisia keskenään, minkä takia ne eivät ainakaan omaan mieleeni niinkään ole. Yksi legendaarisimpia metalli covereita GNG:n tunnarista on varmasti versio, jonka kuvitellaan jostain syystä olevan Children of Bodomin, mutta näin ei todellakaan ole.

Onneksi netistä löytyy kuitenkin hyviäkin vetoja. Esimerkiksi Fnotte on tehnyt todella hyviä versioita eri soundtrackin kappaleista, joista ehdoton lempparini on John's theme.


Fnoten versio Johnin tunnarista.

Yllä linkittämäni biisi on varmasti yksi niitä harvoja, joita renkutan aamusta iltaan. Tuohon ei vain voi kyllästyä! Kappale on harmikseni turhan lyhyt ja siihen voisi hyvin sovittaa laulunkin. Kappale on vauhdikas, mutta mielestäni kuitenkin huomattavasti kevyempi kuin esimerkiksi tuo Whisperedin versio ja senpä takia uskon, että tätä versiota peukuttaa sellainenkin, jolle metallimusiikki ei niin tuttua aluetta ole tai ei muuten vain siitä pidä. Kappaleen alkuperäisen versionkin tunnistaa hyvin, mutta cover on silti hyvin erilainen alkuperäiseen verrattuna.

En voi muuta kuin ylistää niitä, jotka tällaisia mahtavuuksia osaavat tehdä. Tässä sen taas näkee, että haaveet todellakin voi käydä toteen ja olen edelleen järkytyksen, ilon ja hämmästyksen kaltaisissa tuntemuksissa. Minua jaksaa edelleenkin hämmentää se, miten meissä metallisteissa löytyy muitakin niinkin suuria ginga diggareita, että sille omistetaan oma kappaleensa! Toivottavasti fanit innostuvat tekemään lisää tällaisia vetoja ja jos joku musikaalinen metalli-immeinen tätä postausta lukee, niin heitän ilmoille idean tehdä muistakin GNG:n (ja miksei myös GDW:n) soundtrackin kappaleista covereita - toki miksei myös muita musiikkityylejä voisi harkita kokeiluun. 

Mielestäni metallimusiikki sopii erinomaisesti gingaan. Sarja on kuitenkin vauhdikas kokonaisuudessaan, se on raakaa ja sisältää taistelua.

8 kommenttia:

 1. Ouh... mä niiiiiiiiiin rakastan hevy metal musaa!!!! Ja se kappale on niin cool!!!! ♡♥♡

  VastaaPoista
 2. Jos pidät kajunta hevistä niin kokeile ESCAPE THE FAIT nimistä bändiä! Se on minun lempparini! Terveisin pinkkimustahevy likka! Toisin sanoen: ♡♥♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän bändin ja muistaakseni en sille kovinkaan paljoa syttynyt, kun sisko sitä joskus minulle kuunnellutti. Omaa sydäntäni lähellä ovat enemmänkin perinteinen death metal (melodinen mukaan laskien) sekä bläkkis >:)

   Poista
  2. Sul on hyvä musiikki maku! >:) ♡♥♡

   Poista
 3. Sulla on ihana blogi! Ja mäkin tykkään tosta biisistä:)

  VastaaPoista
 4. voi hitsi tuli niin muistot mieleen Hopsusta.voi ihana lapsuuteni<3 terveisin poika joka on ikuinen Hopsu ja Weed fani ja tykkää satanican blogista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo biisi nostaa kyllä nostalgian kattoon, vaikkei vanha olekaan :) Ja kiva, jos pidät blogistani ^^

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)