lauantai 5. syyskuuta 2015

Arvostelussa: GDW osa 47 - Ouun Soturien Kohtalo

Kansikuva tässä osassa on todella mieleeni. Aivan ihana auringonlasku maisema, joka pisti kaupassa mangapokkaria etsiessä silmään.

Ensimmäisten aukeamien jälkeen en voinut olla vetämättä typerää huumoriani tästä osasta, nimittäin tässä on jo niin pitkään jauhettu tuolla ansassa taistelemista, että en tiedä pitäisikö tässä jättää arvostelujen tekeminen hetkeksi ja palata astialle vasta sitten, kun jotain oikeasti tapahtuu ja minulla on muutakin sanottavaa kuin haukkua juonen pitkäveteisyyttä ja samassa kohdassa pyöriskelyä. Noh, onneksenne ja kauhuksenne en kuitenkaan joutunut arvostelun tekemistä jättää väliin, vaan tällä kertaa mangassa päästiin eteenpäin, ainakin vähäsen.

Tykästyin hirveästi aukeaman 76-77 kuvaan, jossa Victor pitelee Giniä hampaissaan. Vaikka sarjassa Gin onkin jo melko vanha, näyttää se kyseisessä kuvassa todella nuorelta. Mieleeni tuli myös GNG:stä tuttu kohtaus, jossa Gin on Sniperin hampaissa. Kohtauksessa oli samanlaista henkeä Victorin riepotellessa haavoittunutta Giniä kuin räsynukkea.

Minulle joku aika sitten spoilattiin, että Maxim nousee vielä henkiin tarinan edetessä ja lopulta näin kävikin. Maximin "ylösnousemus" tuli oikeastaan aika sopivaan kohtaan, sillä se sai taistelun hetkeksi pysähtymään. Kieltämättä hetken jo odotin, että Victorin alaiset alkaisivat valua Maximin ja oulaisten puolelle, mutta eipä tietenkään. Ne kävivät heti taisteluun Victorin karjutua hyökkäyskäsky ilmoille. Tietysti olisi ollut vielä tuossa kohtaa tyhmää olettaa, että sotakoirat alkaisivat empiä, kun Weed armeijoineen oli vasta saapumassa paikalle. Saa nähdä, saako Maxim tai myöhemmin paikalle tullut Weed käännytettyä sotakoiria puolelleen.

Ginin sinnikkyys on hyvin kunnioitettavaa ja mielestäni kertoo jo koirasta paljon. Sen sijaan sen taistelutaidot tuntuvat todella huvenneen. Se ei tunnu enää niin kekseliäältä kuin nuorena. Mielestäni tässä taistelua seuranneena Ginin taistelutaidot uppoavat helposti muiden koirien taistelun sekaan, enkä näe niitä enää erityisen viehättävinä lukuunottamatta battougaa, joka tuntunee tällä hetkellä olevan ainut isku, joka tekee Ginistä sen vanhan kunnon Hopeanuolen. Viime aikaisten tapahtumien perusteella olen ollut pettynyt Giniin hahmona. Se on hyvin vaisu. Liiankin vaisu. Missä se Oun kunniakas johtaja on?

Ginin battouga ei ollut hääppöinen ja kertoo siitä, miten battougan teho on laskenut entisestään. Tuntuu, että Takahashi ei enää osaa oikein käsitellä Giniä, joten ainoa keino tehdä hahmosta se vanha kunnon upea itsensä, on käytättää sillä battougaa jokaisen asian ratkaisemiseksi ja muiden hahmojen hämmästeltäväksi. Kuten aiemminkin, battouga osui muutamiin koiriin ja hämmensi paikallaolijoita, mutta se ei tehnyt juuri mitään vahinkoa iskun kohteeseen eli Victoriin. Raivostuttavaa, että hienoa iskua tuhlataan tällaiseen ajan keräämiseen ja vatvomiseen, kun ennen ZTB oli aina piste kaikelle. Nykyään iskua voisi luonnehtia jopa sanoin "kerta kiellon päälle".

Vihdoin ja viimein Weed armeijoineen saapui paikalle. Weedinkään battouga ei tehnyt vaikutusta, mutta se sentään teki hieman vahinkoa Victorille, peräti haavan verran. Weedin uhkailu tuhatpäisellä armeijalla viimeisellä sivulla sai virneen kasvoilleni. Victor vaikuttaa hermostuneelta ja toivon, että se alkaisi viimeinkin perääntyä. Seuraavaa osaa odotan mielenkiinnnolla, sillä maltan tuskin odottaa, miten Victorin naama toivon mukaan venähtää, kun se näkee millainen joukko sitä on vastassa.

1 kommentti:

  1. Olen täysin samaa mieltä siitä kuinka juoni matelee eteenpäin. Saaga alkoi hyvin ja ensimmäiset pokkarit olivat todella mielenkiintoisia, mutta nyt monta pokkaria peräkkäin on ollut pelkkää saman asian jauhamista jolloin saaga onkin jo lässähtänyt mielessäni. Ellei se sitten saa oikein loistavaa lopetusta, jota kuitenkin epäilen. Pyörittelin silmiäni kun luin tätä kirjaa, samaa jauhantaa kuinka ohulaiset keräävät voimiaan VIIMEISTÄ kertaa VIIMEISEEN koitokseen, kun se viimeinen koitos on sanottu jo monta kertaa aikaisemmissakin pokkareissa/luvuissa. Ei kovinkaan paljon painoarvoa tällä sanalla siis. En myös tajua kuinka ohulaiset muka vieläkin jaksavat taistella noin hyvin. Hehän tosissaan ovat monta päivää viruneet ruuatta ja suojatta auringolta tuolla ansassa, plus erittäin pahasti haavoittuneitakin ovat kaikki, mutta SILTI ne muka jaksavat antaa turpaan täysin levänneille sotakoirille (joita on myös enemmän ja kaikki 4-5 tähden sotureita, siinä missä Ginin porukassa moni on pelkkiä kertakäyttöisiä rivisotilaita). Takahashi selvästi keksii juonenkäänteitä lennosta, minkä takia moni käänne vaikuttaa puolella perseellä tehdyltä (esim se kuinka Moss uhrautui random koiran vuoksi eikä poikansa takia). Tässä kohtaa hän on kenties viivytellyt loppuratkaisun piirtämistä, koska ei yksinkertaisesti ollut vielä keksinyt miten toteuttaa sitä. Tarinan sisältö on pitkän aikaa tuntunut filleriltä.

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)