perjantai 22. tammikuuta 2016

Arvostelussa: GDW osa 51 - Lähtö merelle

Sotakoirat -saagan viimeinen osa ja enää yhdeksän osaa jäljellä ennen Ginga Densetsu Weed -sarjan lopetusta. Wow. Aika on mennyt nopeasti!

Olin odottanut vielä viimeistä taistelua Weedin ja Victorin välillä, mutta kuten osassa 50 pystyi arvelemaankin, Aram sai Victorin hukutettua pysyvästi veden alle jääden itsekin hukkumisen uhriksi. Weedin löytäessä kuolleet meren pohjasta toi mieleeni Benizakuran ja Mosan. Harmi, ettei saagassa nähtykään kohtausta, jossa Aram pyytelee anteeksi petostaan Maximilta, mutta kuten kertoja totesikin, ehkä Aram todisti uskollisuutensa teoilla. Tämä toi uskottavuutta Aramin itsepäiselle luonteelle ja samalla vaihtelua perinteisiin itkuisiin sovintopuheisiin.

Sotakoirat -saaga sai rauhallisen päätöksen ja venäläiset lähtivät rauhaisasti uimaan takaisin kotimaahansa, vaikka aallot koettelivatkin niiden matkaa. Kummallisen nopeasti koirat kuitenkin pääsivät takaisin Sahaliniin. Pääsimme kuitenkin viimeinkin näkemään venäläisten johtajan ja odotin Maximin alkavan vaahdota oikeudenmukaisuudesta ja ystävyydestä johtajalleen tämän kysyessä valloitusretkestä, mutta sen sijaan Maxim valehteli johtajalleen tapahtumien todellisen kulun. Ehkäpä aivan syystä ja hyvä niin.

Hetken hengähdystauon ja kotiinpalumatkan jälkeen Weed kumppaneineen törmäsi vakavasti haavoittuneeseen Mariin. Olin tässä kohtaa vuoren varma siitä, että pääsisimme heti seuraavan saagan pariin (joka käsittääkseni on nyt kauan odotettu hybridikarhu -saaga), mutta sen sijaan koirat päätyivätkin pelastamaan aivan randomilla muutaman pennun ihmisten huonoista oloista. Kieltämättä tuo pieni pelastusretki toi ajattelemisen aihetta ihmisistä, jotka ahnehtivat rahaa potentiaalisista rotukoirista, joista voi saada rahaa. Näin btw, Marin pentu näytti todella paljon Meriltä ja se sai minut tajuamaan, että Mer on hävinnyt sarjasta kuin tuhka tuuleen. Sitä ei ole näkynyt pitkiin aikoihin.

Pelastusretki päättyi hyvin ja Weed pääsi jatkamaan matkaansa Koyukin luokse. Söpöä. Täytyy kuitenkin todeta, etten juuri osaa arvostaa kohtauksia, joissa Weed joutuu johtajuutensa takia kiusallisiin tilanteisiin. Vaikka Weed onkin tähän asti tarvinnutkin vanhusten apua lauman johtamisessa, en tiedä, onko kovin fiksua useamman persoonan voimin patistaa tätä menemään morsiamensa luokse.

Jännittävää nähdä, miten seuraava osa jatkuu.. Yritän saaga aikaiseksi koosteen Sotakoirat -saagasta, joten vaihteen vuoksi vähän erilaisempaa tekstiä luvassa pitkästä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)