maanantai 19. marraskuuta 2012

Creating a legend (inspired by Ginga)

Nuorempana tuli harrastettua oikein urakalla "tarinavihkoja" kavereiden kanssa. Ja nyt puhutaan oikeasti pitkistä "sarjoista", eikä vain parin sivun novelleista. Hopeanuolen innoittamana minä ja muutama muu ystäväni aloitimme kirjoittamaan koira-aiheisia tarinoita ala-asteikäisinä (n. 11 vuotiaina). Tarinoiden kirjoittelu on jatkunut enemmän tai vähemmän aktiivisena tähänkin päivään saakka aina Ginga fanficeistä sarjakuviin ja nettiroolipeleihin. Tässä postauksessa kerron tarkemmin näistä "tarinavihoista", jotka ovat säilyneet tarinoiden kirjoittelun jäänteinä menneiltä vuosilta.
Kuulakärkikynä luonnos Searching For Hokkaidon jatko-osan pääpahiksesta Satsujinistä.

Ensimmäinen varsinainen tarina, jonka aloitin koskaan oli nimeltään Wild Dogs. Ei mitenkään häävi nimitys, olihan tuo kahden 11-vuotiaan tytön kehittelemä.Wild Dogsin loimme erään pitkäaikaisen ystäväni kanssa ja sitä kirjoitimme yhteensä 12 osaa, kunnes "kasvoimme aiheesta yli" ja lopetimme kirjoittamisen kuin seinään. Idea lähti siitä, kun molemmat pidimme Hopeanuolesta ja kirjoittamisesta ja halusimme keksiä omia hahmoja Hopeanuolen pohjalta. Aluksi tarinassa esiintyikin yllättäen hahmoja Hopeanuolesta, mutta aina, kun sukupolvi vaihtui, myös vanhoja hahmoja kuoli ja lopulta kaikki hahmot olivat omakeksimiä Päähenkilöitä oli aina kaksi ja on itse asiassa vieläkin - kummallakin oli omat hahmonsa, jonka oli keksinyt itse. Ainoastaan juonesta ja parituksista sovittiin yhdessä. Minulla on vielä nytkin tallessa muutama Wild Dogs kirjanen, joita on hauska lukea, sillä niistä näkee varsin hyvin lapsen naiviuden ja huonon kuvailemistaidon.

Wild Dogsin ohella aloitin parin muunkin ystäväni kanssa kirjoittamaan tällaisia koira-aiheisia tarinoita. Niiden nimiä en kylläkään enää muista, mutta tarinoiden nimet koostuivat usein jostakin bändin nimestä tai kappaleesta, vaikkei se olisikaan liittynyt tarinan teemaan millään tavalla.Wild Dogsillakaan ei koskaan ollut varsinaista juonta, vaan useampi saaga, joita kirjoitettiin improamalla. Toisinaan vihoissa oli useampi kuin kaksi kirjoittajaa, parhaimmillaan 4 ihmistä, mutta vihot loppuivat hyvin lyhyeen jonkin riidan tai kyllästymisen takia. Kaiken kaikkiaan vihkoja on ollut useita kymmeniä.

Ylä-asteella kiinnostukseni koiriin nukahti hetkeksi metallimusiikin viedessä sydämeni ja näin ollen aloitimme kirjoittamaan enemmän ihmistarinoita. Osa oli realistisia. Ne liittyivät jonkin suosikkibändimme arkeen ja keikkaelämään, fanityttöjä kun olimme. Realististen tarinoiden ohella kirjoitin tämän saman henkilön kanssa(siis sen, jonka kanssa kirjoitin Wild Dogsia aikanaan) fantasiatarinoita, joissa oli milloin mitäkin tulenvaltiaita sun muita muotoansa muuttavia hahmoja. Näistä ihmistarinoista merkittävimpinä voisin mainita Quardians of Diamondin, jota kirjoitin kahden ystäväni kanssa(tämän, jonka kanssa kirjoitin näitä bänditarinoita ja toisen, jonka kanssa Wild Dogsia). Tarina ehti edetä kahden vihon pituiseksi ja sille oli kehitteillä jatko-osa, joka kuitenkin loppui kesken, koska yksi kirjoittajista lähti pois porukasta riitojen vuoksi ja toinen taas kyllästyi tarinaan.
Astarte on yllättäen saanut inspiraationsa gooteista. Hän on Quardians of Diamondin vampyyrityttönen, yksi kolmesta päähenkilöstä.


Meni muutama vuosi ja saavummekin sitten nykyaikaan. Olin tämän "Wild Dogs kaverini" luona yökylässä ja muistelimme menneitä vihkojamme. Yhtäkkiä saimme uuden innostuksen luoda tarinan, tällä kertaa koirista. Aloimme kehitellä juonta, jonka kirjoittaminen olisi pitkään mielenkiintoista ja "aikuismaisempaa" kuin aiemmat "mestariteoksemme", joissa ei ollut päätä eikä häntää(lukuunottamatta QOD:tä). Kauhuelokuvien rakastajina halusimme tarinaan jotakin pelottavaakin ja näin luotiin Searching For Hokkaido - tarina koirista, jotka joutuvat pakenemaan viruksen saaneiden demonikoirien alueelta. Viruksen levitessä, koirat lähtevät etsimään turvapaikkaa, Hokkaidoa. Juoni saattaa kuulostaa lapselliselta, mutta kokonaisuus olisi liian pitkä kerrottavaksi. Tarina on oikeasti tosi hyvä ja kirjoitamme sitä yhä edelleen suurella innostuksella. Tarinasta on tulossa jatko-osa, jossa erään tärkeän sivuhahmon poika haluaa vallata tämän "pakolaislauman" alueen itselleen.
Jakiya on yksi Searching For Hokkaidon päähenkilöistä. Kuten näkyy, Gingan vaikutus on hyvin vahvasti esillä. 

Kaikki kuvat ovat itse tekemiäni! Lisää teoksiani voi halutessaan katsella Deviantart tililtäni xXDemonicaXx nickin takaa.

1 kommentti:

  1. Todella upeita kuvia!o.o
    Etenkin tuo viimeinen on aivan täydellinen!:)

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)