perjantai 2. marraskuuta 2012

Mitä kaikkea fanitus voi pitää sisällään?

Kuten olen jo useamman kerran kertonut, olen fanittanut Gingaa jo lapsesta saakka. Tässä hieman paljastan, miten fanitukseni ilmenee tätä ihanaa sarjaa kohtaan. Tarkoituksena ei siis missään nimessä ole leveillä sillä, miten "hyvä" fani olen, vaan avartaa hieman niidenkin näkökulmaa siihen, mitä kaikkea jonkin asian fanittaminen voi sisältää. Monet mieltävät fanituksen pelkkänä mangan keräämisenä, sarjan katsomisella ja oheistuotteiden ostamisella, mutta se on paljon muutakin. Aiheesta tarkemmin postauksessani Kuka on tosifani?Miten Ginga-fanitukseni näkyi lapsuudessani ja miten se näkyy nykyään?

Tähän listaan en ole kerännyt luonnollisesti animen katsomista, oheistuotteiden keräämistä tai mangojen pläräilyä, vaan niitä muita asioita.

Leikkiminen
Hopeanuoli anime iskostui lapsena päähäni niin lujasti, että leikin jopa animea katsoessani olevani Hopeanuoli. Leikin myös kavereideni kanssa Hopeanuolta ulkona ja leluilla. Hyvin monessa leikissä Hopeanuoli oli jollakin tavalla mukana.

Pehmokoirien ja figuurien kerääminen
Keräsin lapsena hyvin paljon husky pehmoleluja, koska ne näyttivät Hopeanuolelta. Lurppakorvaisia koiria en "tietenkään" huolinut, koska halusin aina ja vain mahdollisimman paljon Hopeanuolen näköisen pehmolelun. Harmikseni isäni on heittänyt suurimman osan tuosta kokoelmasta menemään, mutta onneksi sain pitää vielä suosikkipehmoni, joka makoilee sängyn päälläni paraikaa <3

Musiikkivideoiden, fanitarinoiden ja omien hahmojen keksiminen
Joskus ylä-aste aikoina harrastin kovaa tahtia GNG ja GDW animeiden muokkausta musiikkivideoiden muotoon. Taustalla käytin aina jotakin suosikkimusiikkiani ja heitin videoita Youtubeen.. En tosin koskaan saanut melkein mitään hyvää palautetta, koska useimpien mielestä "hellyyttävän koira-animen ja hevin yhdistäminen oli noloa ja tyhmää". Videoita voi halutessaan vielä tänäkin päivänä katsella Youtubesta, kun pistää hakukenttään nimen Wandmuska.

Fanitarinoitakin tuli ja tulee itse asiassa vieläkin harrastettua. Ginga-maailmaan liittyviä fan fictioneja tein urakalla jo ala-asteella, vaikka opettaja kielsi tekemästä koko ajan tarinoita koirista. Rikistä tein jopa paksun vihon pituisen tarinan, joka taitaa vieläkin olla tallessa. Lisäksi teimme kavereideni kanssa tarinakirjoja, joihin olimme keksineet omia hahmojamme - Gingan inspiroimana tietysti. Minulla ja eräällä ystävälläni on tällä hetkellä menossa Ginga maailman inspiroima kaksiosainen tarina nimeltään Searching for Hokkaido. Juonesta en kerro vielä mitään, mutta olemme jo siinä vaiheessa tämän kirjoittamisessa, että aloitamme piakkoin jatko-osaa. Sen verran voin paljastaa, että tarinassa on ns. zombikoiria pahiksina.

Omia koirahahmoja tuli keksittyä myös erilaisiin roolipeleihin. Aikoinani pelasin mm. Ninja Dog Webissä, Clichéssä ja Color Dogsissa, mutta lopetin ropetusinnostuksen laskettua usean vuoden pelaamisen jälkeen. Tuolloin minut tunnettiin nickillä Wanda. Koiraroolipeleissä olen siis vanhapieru ja joskus todella kaipaan noita aikoja, mutta inspiraationi ei riitä enää roolipelaamiseen eli mitään comebackia on turha minun suunnilta odottaa.

Ginga-musiikin kuuntelu
Kuuntelen aika usein GNG musiikkia koneeltani. Mp3:sessani on tunnarin täyspitkäversio, Shouri No Uta sekä GDW:stä yksi instrumentaali kappale.

Hopeanuoli aiheinen tatuointi
Pari kuukautta sitten tatuoin ihooni ensimmäisen Hopeanuoli tatuointini oikeaan nilkkaan. Aiheesta on teksti muutama sivu taakse päin.

Ginga-aiheisilla foorumeilla notkuminen
..On joka päiväistä. Kaksoissolassa olen hyvin aktiivinen kirjoittaja. Minulla on tunnukset myös GingaSiten foorumiin, mutta siellä kirjoitteluni on jäänyt hyvin vähäiseksi huonon englannin kielen taitoni takia.

Piirrän koiria
En osaa valehtelematta piirtää mitään muuta kuin koiria. Ja nimenomaan sillä Hopeanuoli stylellä.. Koiria olen piirtänyt lapsesta saakka. Kuviani voi käydä vilkaisemassa Deviantartista xXDemonicaXx nickin takaa.

Katselen mielelläni susi tai koira-aiheisia ohjelmia
Vaikken itselleni koiraa haluaisikaan(ja vaikka pelkään niitä tietyllä tapaa), seurailen esimerkiksi Cesar Milanin koirankoulutusohjelmaa, Eläintenpelastustiimiä ja erilaisia dokumentteja susiin liittyen. Minusta on tosi mielenkiintoista ja jollakin tapaa terapeuttista katsoa ja oppia lisää yksistä lempieläimistäni kissojen lisäksi.

Eläinrakkaus
Tämä tuli mieleen heti, kun kirjoitin tuon äskeisen. Eläimistä pidän todella paljon, erityisesti kissoista, koirista ja susista. Kissan aion sataprosenttisen varmasti hankkia joskus lähitulevaisuudessa.

Minä Kaksoissolan Animecon 2012 kimppapaita päällä, vaikken ko. tapahtumassa ollutkaan.


Tässäpä oli muutama esimerkki omasta fanituksestani Gingaa kohtaan. Miten teidän fanituksenne Gingaa kohtaan näkyy?

3 kommenttia:

  1. Itselläni Hopsun fanitus näkyykin juuri siinä, että koirat ja sudet ovat aina olleet suosikkieläimiäni ihan pienestä asti.

    Myöskin piirrän todella paljon koiria ja onhan noita omia koirahahmoja tullut vuosien varrella keksittyä ja olen päässyt useimmilla myös ropettelemaan. Ja ropettelen yhä näinä päivinäkin.
    Tosin ikinä en liiemin ole Hopsuun tai Weediin mitään omia oc -hahmoja muistaakseni keksinyt. Mutta Takahashin piirustustyyli on suurimpia inspiraatioitani koirien piirtämisen suhteen.

    VastaaPoista
  2. Sinut on haastettu! http://voimallanuoruudentahdenlennon.blogspot.fi/2012/11/haaste.html

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)