sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Arvostelussa: GDW osa 17 - Harhanäky

TEKSTI SISÄLTÄÄ SPOILEREITA SEURAAVISTA WEEDIN OSISTA, JOITA EI ANIMESSA OLLUT!!

Tämän osan ostin vähän myöhässä ilmestymispäivästä. Pahoittelen yllä olevan kuvan laatua, koska otin sen vähän huonossa valaistuksessa. 17 osassa oli muuten jälleen tuo 10 osan ripulinvärinen kansi, jota poikaystäväni kanssa naureskelimme, tosin jostain syystä tämä väri sopii ihan ok:sti kuvan teemaan. Kansikuvan hahmoilla on tosi kirkkaat värit, mistä iso plussa. Erityisesti Weed on hyvän värinen.

Esimerkkikuva hävinneistä repliikeistä. Todella epäselvä keskustelu, eikä kyllä jäänyt ainoaksi!

Kuten jotkut jo Shin Gaiden 2:sta lukiessaan huomasivat sen yhden penteleen ruudun, joka oli jäänyt suomentamatta, tässä Weedin uusimmassa osassa niitä oli vaikka kuinka monta ensimmäisessä luvussa. Minulta meni ihan kokonaan ohi tuo Tesshinin ja vanhimman keskustelu kohdassa, jossa vanhus aikoi hypätä kallionkielekkeeltä alas. Ihmettelin vähän myös sitä, että Weed jätti osan pennuista vanhimman hoiviin. Luvun viimeinen kuva, jossa vanhus pitelee yhtä pennuista selässään, on todella hellyyttävä, mutta että kogien hoiviin..


Ginin pakeneminen oli kivaa luettavaa. Olin melko varma, että Sniper joukkoineen saisi hänet kiinni, mutta onneksi ne rekkamiehet ottivat Ginin mukaansa ja lähtivät tätä kuljettamaan johonkin. Myöhemmin Sniper palasikin Ginin näköisen ruumiin kanssa Hougenin luo, mutta koska tiesin, että Sniper oli tappanut vain Giniä muistuttavan koiran, ei ollut huolta siitä, että legendamme kuolisi noin helposti. Saa nähdä, saammeko seuraavassa osassa tietoa siitä, miksi Sniper ei saanutkaan tapettua itse Giniä ja missä Gin on. Jännityksellä odotan :3 Pitääkin muuten nyt sanoa, että tämä osa antoi Hougenista erilaisen kuvan, kun tämä päätti lähteä joukkoineen raahaamaan "Ginin" ruumista ympäri maita ja mantuja. Törkeä tyyppi!

Moss huomasi, että Hougenin kätyreiden raahaama ruumis ei ollutkaan Hopeanuolen.

Tässä osassa pääsimme pitkästä aikaa tapaamaan Mossia, jonka Mel tapasi ilmeisesti puoliksi vahingossa. Vaikka körilään nimeä ei heti sanottu, tunnistin Mossin heti, kun tämä yllätti Melin syömästä ruokaansa. Animen perusteella olin koko ajan kuvitellut, että Jerome haki Mossin jostakin Shikokusta, mutta Moss olikin päätynyt lemmikkikoiraksi. Mielestäni Moss oli hyvin piirretty verrattuna GNG:hen, jossa tämä oli yllättävän pienikokoinen. Nyt Moss oli sellainen köriläs kuin se on aina kuvattu.

Lopussa päädyimmekin jälleen Weedin pariin. He törmäsivät kahteen Hougenin kätyriin, jotka Kyoshiro (muistaakseni?) uhkasi tapattaa, mutta Jerome esti tämän. En osannut odottaa, että seuraavassa osassa todennäköisesti tulemme näkemään kohtauksen, jossa Weed erottaa Jeromen laumasta. Päättelyni tein osan viimeisestä kuvasta, tästä:

Saa nähdä, mitä kohtaus tuo tullessaan. Animessahan Jerome niittasi Lectorin ja Thunderin, Sniperin oppipojat. Seuraavaa osaa odotan kyllä innolla, sillä tässä päästiin jälleen vauhtiin kohdissa, joita olen jo hyvän aikaa odotellut. Miten maltan odottaa taas kuukauden!?6 kommenttia:

 1. mistä sitä taistelukirjaa saa

  VastaaPoista
 2. Mun on pakko myöntää, että kun olin lukenut tämän osan hämmennyin ensimmäisenä sille asialle, että Moss oli päätynyt lemmikkikoiraksi. Missä vaiheessa se oli oikein tapahtunut? :'D Mutta yhtä leppoinen ja ihana hahmo se on, kuten Hopsussakin.

  Ja olin itsekin iloinen, että Gin pääsi karkuun, eikä sille käynyt samalla tavalla kuin animessa. Tuo Sniperin temppu oli kyllä aika ovela, mutta ihmettelin suuresti, ettei Hougen tarkistanut sitä Ginin valeruumista, kun se on yleensä niin epäileväinen. Mut noh, Hougen on idiootti, ei oo uus asia :'D

  Tämä oli kyllä kaikinpuolin kiva osa minun mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin aluksi ihmettelin, ei yhtään Mossin tapaista. Jospa se oli sodan jälkeen palannut takaisin omistajalleen? Olihan Mossilla kuitenkin GNG:ssä kaulapanta :)

   Poista
 3. Mun mielestä oli kiva nähdä taas pitkästä aikaa Moss-setää x)) etenkin kuva jossa Moss yllättää Merin, on söpö x3

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)