keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Koirarotujen aatelistoa pt.3

Part kolmosta luvassa. Toiveenne toteutuu, sillä tämä postaus käsittelee Gingassa esiintyviä tunnetumpia rotuja meille suomalaisille. Aiemmissa osissa olen käsitellyt oudompia, japanilaisille tuttuja rotuja, kuten akita ja kishu, mutta nyt vertaillaan suomalaisille tuttujen rotujen edustajia vastaaviinsa Ginga-hahmoihin. Tässäpä siis toivepostauksellenne lisää jatkoa, olkaa hyvät!

Kuvien oikeuksia en omista, joten älkää taaskaan niitatko minua ^^'

Saksanpaimenkoira on ehkä eräänlainen suomalaisten suosikkirotu - itse asiassa se on maailman suosituin koirarotu. Enpä vielä kertaakaan ole törmännyt mieheen, joka kieltäytyisi ottamasta seropia, jos sille ilmenisi mahdollisuus. Jopa oma isäni, joka ei pidä eläimistä, on sanonut, että jos olisi joku koira pakko ottaa, se olisi saksanpaimenkoira. Saksanpaimenkoiria on Ginga-maailmassakin useampi: John, Andy, Jerome sekä osa venäjänsotakoiristakin. Susikoira on ehkä uskottavin "taktikko" - rotuhan soveltuu monenlaiseen työhön. Saksanpaimen on työlle uskollinen koira ja tykkää tekemisestä. Luonteeltaan saksanpaimenkoira on itsevarma, säyseä ja vahvahermoinen - kuvaavat erinomaisesti aiemmin mainittuja hahmoja. Saksanpaimen on varmaankin ollut pieni taktinen "ässä hihassa"- veto Takahashilta, sillä rodun suureen esiintymiseen ei kyllästy, vaikka ainakin John ja Jerome ovat melko samanlaisessa roolissa Ginga-maailmassa.


Siperianhusky kuulunee myöskin suomalaisten suosikkikoirarotuihin, se on omia suosikkejanikin. Syy rodun suosiolle lienee varmasti Ginga - monikohan 80-90-luvuilla syntyneet kuvittelivat alunperin Ginin olevan husky? *Käsi ylös* Rotu on sörsselsöö lehtien mukaan tullut suosituksi myös Twilight elokuvan kautta. Lapsena en edes tuntenut rotua nimeltään akita, vaikka se mainitaan heti ensimmäisen kasetin alkupuolella. Oli miten oli, siperianhuskyja Gingassa ovat mm. Kisaragi, Hakuro ja heidän jälkeläisensä (sekä varmasti moni sivuhahmo).


Kultaisianoutajia ei varsinaisesti Gingassa kovin montaa esiinny lukuunottamatta Meliä ja sen äitiä Lennyä. Sen sijaan noutaja rotuisia koiria on Gingassa useampi - uskoisin lähes kaikkien sivuhahmojen olevan sellaisia. Kultainennoutaja on suomalaisille tunnettu rotu ja mielestäni todella ihastuttava, mutta moni pitää sitä todella tylsänä, lieneekö syynä sitten melko yksitoikkoinen ulkonäkö? Kultainennoutaja on hyvin avoin, iloinen ja ystävällinen rotu. Nuo sanat kuvaavat erityisesti Lennyä tässä tapauksessa, Melhän on aika ujo loppujen lopuksi. Rotu on ihmisrakas ja pitää lapsista.

Genba?

Tanskandoggi on mielestäni ehkä yksi pelottavimmista roduista sen suuren koon takia. Vaikka kuvissa koira ei niin suurelta näytäkään, se on luonnossa niin iso, ettei sitä voi olla katsomatta. Rotu on itsevarma, älykäs ja rauhallinen - hyvinkin Beniä kuvaavaa. Luonnekuvaus kuitenkin sanoo, että virheellinen kasvatus voi tehdä koirasta vakavasti aggressiivisen, joka viittaisi hyvinkin Hougeniin. Muita tanskandoggeja Gingassa ovat mm. Great ja Genba.


Dobermanni on yleinen pahisrotu Gingassa. Rodun edustajia ovat mm. Sniper, Thunder, Lector sekä poikkeuksellisena hyviksenä Bill. Dobermanni on yksi väärinkäsitetyistä roduista. Se usein luullaan hyvin vihamieliseksi, vaikka todellisuudessa rotu on hyvin ystävällinen ja lapsirakas. Toki poikkeustapauksiakin on: koiran ärsytyskynnys tulee olla korkea, eikä se saa olla liian temperamenttinen. Omasta mielestäni dobermanni on yksi hienoimmista roduista Gingassa ja ennen kaikkea se on ulkonäkönsä puolesta uskottava pahis.

Tässäpä jälleen rotupostausta. Vieläkö jäi rotuja katsastamatta? Jos jäi, pistäkää toiverotuja tuonne kommenttipuolelle, niin yritän niistä kasata jotakin. Muistakaa kuitenkin, että rotujen tulisi liittyä Gingaan. Toisaalta olen miettinyt tekeväni viimeiseksi rotupostaukseksi tekstiä, jossa kertoisin, mitä koirarotuja haluaisin Gingassa vielä nähdä vaikkapa Orionissa. Mutta kertokaahan te, mitä haluatte lukea aiheeseen liittyen vai oliko tämä kolmiosainen kertomus riittävä :)?

12 kommenttia:

 1. Tykkään ! Lisää tämmössii :3

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus - tosin seropi tarkoittaa sekarotuista koiraa, niin en ymmärrä miksi käytät sitä nimitystä saksanpaimenkoirasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks~ Kuten sanottu, en koira-asiantuntija ole. Olen jostain syystä aina kuvitellut, että seropilla tarkoitetaan nimenomaan saksanpaimenta, noh tiedämpä sitten jatkossa ^^

   Poista
  2. yksi toive voisitko laitaa kamakirin se on terieri

   Poista
  3. Muistaakseni Takahashi taisi jossain mainita Kamakirin olevan irlannin susikoira(tai sitten jostain olen lukenut niin), josta olen esittelyn tehnyt rotupostauksen ensimmäiseen osaan :)

   Poista
 3. Ainakin muutama rotu on vielä..! :D

  Rocket (venäjän vinttikoira)
  G.B. (englanninsetteri)
  Bemu (Bokseri[?])

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista, jos vielä muutaman rodun saisin kasaan, niin uutta postausta tulossa :)!

   Poista
 4. Tuosta "Rotu on sörsselsöö lehtien mukaan tullut suosituksi myös Twilight elokuvan kautta." tuli mieleen, kun myös Game Of Thrones on saanut aikaa noiden "suosion", koska molemmissa oli huskymäisiä koiria/susia, niin ihmiset tahtovat samanlaisia, ajattelematta sen kummemmin millainen rotu on ja mitä se vaatii, ja koska ne ihmiset ei sitten osannut käsitellä niitä koiria, niin ne vaan jätettiin kenneliin :/ Tosin on siinä kasvattajassakin vikaa, kun ei paremmin tutustunut millaisille ihmisille koiria antoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja muutenkin on tosi typerää olla tutustumatta rotuun ennen sen ottamista. Jokainen tietysti saa ottaa millaisen koiran tahtoo, mutta jokin tieto kannattaa itselleen ko. rodusta hankkia, jos siitä on kiinnostunut. Itse esimerkiksi pidän hirvittävästi pystykorvista, mutta olen kuullut niiden olevan aika vaikeita koulutettavia tapauksesta riippuen, ja itse kun vähän isoja koiria pelkään, niin en uskalla sellaista ottaa jos käykin huonosti x)

   Poista
 5. hehe voisit panna vielä kai koirankin ja tiiakkö saako meteorginä ennääää mistäään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on muistaakseni heti ensimmäisessä osassa (siis näissä koirarotu postauksissa) pieni esittely kaikoirasta, joten kannattaa lukaista sekin jos kiinnostaa :)

   Meteor Gin on tietääkseni loppuun myyty, mutta sitä voi nähdä myytävän huuto.netissä ja kirppareilla.

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)