tiistai 30. huhtikuuta 2013

Samankaltaisuuksia(ko?): Gin ja Weed

Lisää toivepostauksia. Ginistä ja Weedistä minulta pyydettiin vertailupostausta ja pitkän harkinnan jälkeen ajattelin sen sitten lopulta toteuttaa.

Olen itsekin pitkään ollut sitä mieltä, että Weed ja Gin ovat hyvin samanlaiset hahmot keskenään - ja tietyllä tapaa ovatkin, jos asiaa tarkastelee päälipuolelta: samankaltainen ulkonäkö, oikeudenmukainen ajattelutapa, kiltteys ja yllättävyys. Mutta eikö suvusta aina periydy joitakin tiettyjä ominaisuuksia seuraaville sukupolville? Samaan tapaan kuin meille ihmisille periytyy vanhemmilta ja isovanhemmiltamme sairauksia ja luonteenpiirteitä, niitä periytyy myös Gingassa. Tässä tapauksessa siis en yhtään ihmettele, että Weed on perinyt Ginistä niin monta hyvää piirrettä, joista moni fani on näreissään. Miksi? Kuten aiemmassa Weed pohdinta kirjoituksessani mietiskelin, itse ainakin vaatisin Hopeanuolen jälkeläisiltä samankaltaisia ominaisuuksia, kuin mitä itse legendallakin. Jos Weed olisi ollut rääväsuinen, vihamielinen ja tappelupukari, oikea pahishahmo, olisin ihmetellyt kyllä moneen kertaan sitä, mikä ihme Sakuran kasvatuksessa on mennyt vikaan.

Entäpä sitten Orion? Sen luonteen on huomattu eroavan Ginistä ja Weedistä melko lailla. Orion on kuulemani mukaan rääväsuisempi, mutta silti se on ollut pelastamassa kavereitaan pulasta eli hahmon periaatteet vaikuttaisivat omien havaintojeni mukaan olevan melko samanlaisia Ginin ja Weedin kanssa. Mutta Orionistakaan ei vielä paljoa tiedetä. Entäpä jos sen luonne vastaakin lopulta hyvin paljon edeltäjiään loppujen lopuksi? Asiaan varmaan tulee selvennystä tulevaisuudessa, kun sarjasta saadaan enemmän tietoa ja  jos Orion suomennetaan.


Tässä omien pohdiskelujeni seurauksena tulleita piirteitä, jotka eroavat näistä kahdesta hahmosta ja mitkä taas erottavat Weedin ja Ginin toisistaan. Olen näissä jälleen huomioinut Koko GNG-saagan ja Weedin tarinasta koko animen sekä mangoista tähän asti ilmestyneet osat.

SAMANKALTAISUUDET:

- Hahmoilla on hyvin samankaltaiset ulkonäöt
- Kummatkin ovat lojaaleja ystävilleen, kilttejä tuntemattomille ja auttavat apua tarvitsevia
- Kumpikin antaa mahdollisuuksia vihollisilleen (Gin esim. antoi Sniperille mahdollisuuden elää, jos tämä pääsisi itse puusta alas ja Weed puolestaan Hougenille)
- Kumpikin on nuorena "menettänyt isänsä" ja haluvat tutustua niihin (Gin Rikiin ja Weed Giniin)
- Kumpikin epäröi päätöksiään. Kumpikaan ei ole siis mikään itsevarma, vaikka antaakin muiden silmissä niin ymmärtää. Mangassa Weed esim. miettii olevansa väärässä Jeromen erotettuaan ja Gin sen sijaan miettii, onko vastapuoli liian vahva hänen voimilleen ja selviääkö hän taistelusta
- Kumpikin on hyvin kypsä ikäisekseen
- Kumpikin päätyy lopulta Oun lauman johtajaksi
- Hahmot haluavat taistella tasavertaisesti, eivätkä telo heikompiaan

EROAVAISUUDET:

- Weed on Giniä rauhallisempi. Gin on mielellään (tai no "mielellään") taisteluissa mukana ja se uskaltaa haastaa kaikki taisteluun kanssaan, kun taas Weed pyrkii välttämään niitä ja taistelee vain, kun mikään muu ei enää auta.
- Gin ajattelee asioita itse ja tekee suunapäänä päätöksiä. Se ei myöskään paikoittain tottele Benin käskyjä. Weed sen sijaan miettii ystäviensä kanssa sopivaa ratkaisua asioihin. Weed tavallaan kuuntelee enemmän muidenkin mielipiteitä, kun Gin tekee oman päänsä mukaan.
- Gin on myös tietyllä tapaa ehkä vähän päällepäsmäri Weediin verrattuna. Se esittelee voimiaan useaan otteeseen, ei tottele johtajien käskyjä ja "tekee mitä lystää". Se myös haluaa olla esillä ja haluaa näyttää kaikille olevansa sopiva johtohahmo. Weed sen sijaan epäröi Jeromen ehdotettua sille johtajan paikkaa, mutta hyväksyi sen lopulta hieman kiusaantuneena. Ilman johtajuus asemaa, en uskoisi Weedin olevan halukas olemaan parrasvaloissa, vaan enemmänkin yhtenä lauman jäsenenä.
- Hahmoilla on erilaiset asemat tarinoissaan: Gin on GNG:n ajasta suurimmaksi osaksi vain "laumalainen", vaikkakin kyllä nousee johtoasemiin Akakabuto taistelun lähestyessä ja saa Benin luottamuksen. Weed sen sijaan toimii johtajan osassa jo hyvin varhain.
- Weedillä on jatkuvasti paineita isosta asemastaan. Sen oletetaan olevan täysin samanlainen kuin isänsä ja sen oletetaan olevan yhtä hyvä johtaja.
- Ginillä on taipumusta kokeilla rajojaan: se törmää tahallisesti villisikaan ja hyppelehtii kivikoissa
- Mangassa Weed suree usein äitiään, kun taas Gin tuntuu olevan itsenäisempi, vaikka sekin muutamassa kohtaa ajattelee Daisukea ja äitiään, mutta hyvin harvassa tilanteessa.


Eroavaisuuksia näyttää loppujen lopuksi olevan hyvin paljon. Näin ollen hahmoja ei kovin samanlaisiksi voida sanoa, vaikka ovatkin sitä toisaalta hyvin paljon. Asia ei itseäni häiritse, sillä minusta hahmojen tarinat ovat kuitenkin hyvin erilaiset. Monta asiaa varmasti jäi sanomatta, mutta kertokaahan tekin omia mietteitänne asiaan :)

2 kommenttia:

  1. jess! peukkuja tällekkin postaukselle ;)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti orion suomennettais mangana ja anime orionistakin on tehty adressi.
    No saa nähä mitä ne siel lupailee, mutta odotan innolla.

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)