perjantai 12. heinäkuuta 2013

Arvostelussa: Hopeanuoli! Musikaali

Vaikka musikaalin ensimmäisestä ja toisesta versiosta on kulunut jo aikaa, ei varmaan kukaan yllättynyt, että aion sen joskus arvostella täällä blogissani. Musikaalin kumpaakaan versiota en päässyt koskaan todistamaan livenä, mikä nyt näin jälkeenpäin harmittaa tosi paljon. Ensimmäinen osa muistikuvieni mukaan esitettiin aivan naapurikaupungissani Tampereella Traconissa, mutta en musikaalista ollut tuolloin tietoinen, sillä Ginga-kauteni oli jollain tapaa lysähtänyt kasaan, enkä seurannut sarjaan liittyviä uutisia ollenkaan (josta seuraavan vuoden alussa se taas nosti päätään). Musikaalin toinen osa esitettiin viime vuoden kesänä Kuopion Animeconissa, jonne en pitkän välimatkan ja muiden menojeni takia päässyt. Harmittaa kyllä kovasti.

Musikaalin kummatkin osat olen katsonut Youtubesta täyspitkinä versioina ja pidin niistä kummastakin älyttömästi. Paremmuusjärjestykseen jos nuo kaksi versiota tulisi laittaa, valitsisin ykkössijalle tämän kakkosversion, johon oli saatu mukaan igat ja kogatkin ja tuohon versioon oli myös tehty hirmuisesti parannusta ykkösversioon verrattuna. Ykkösversiokin on loistava, mutta sitä katsoessa huomaa pieniä seikkoja, jotka on hyvin saatu fiksailtua kohdilleen kakkosversiossa. Kakkosversiossakin on hyvin onnistettu säilyttämään ykkösosan niin sanottuja legendoja, kuten kappale FAIJA! ja pari muuta hauskaa vitsiä.

Mainio suomiversio GNG:n tunnarista!

Musikaalin puvustus oli mielestäni erittäin onnistunut. Vaikka hahmot olivat ihmismäisiä, ne pystyi kuitenkin tunnistamaan siksi, mitä kukakin esitti. Koska musikaalissa kuitenkin on tanssi- ja taistelukoreografioita, olisi ne ollut vaikea toteuttaa jossain fursuitissa tai vastaavassa - pukujen tuli varmaan siis muutenkin olla käytännöllisiä. Maskeerauksesta voin näin kauneudenhoitoalan ammattilaisena todeta, että meikit olivat oikein kivoja ja etenkin Kurojakin meikki oli viime musikaalin kuvia selailtuani aivan mieletön! Kurojakin lisäksi myös Crossin maski oli hyvin toteutettu, sillä on erittäin vaikeaa saada ihmisen kasvoista väsättyä koiramaisia, esitettävälle hahmolle sopivaa maskia ilman, että maski näyttää hassulta.

Lavasteet olivat kivat ja yksinkertaiset. Jos kyseessä ei olisi vapaaehtoisten tekemä musikaali, olisin lavastukselta odottanut enemmän. Itse kun teattereissa olen äitimuorini kanssa pyörinyt pienestä pitäen ja itse asiassa harrastanutkin sitä, olen aina ihastellut isoja ja yksityiskohtaisia lavasteita, joita tässä tapauksessa olisi varmasti ollut hankala lähteä toteuttamaan, sillä lavastus on varmaankin yksi eniten rahaavievistä asioista näytelmän teossa. Toisaalta, lavasteiden tekemiseenkin olisi varmasti kulunut aikaa todella paljon ja mielestäni tässä musikaalissa tunnelma säilyi koko ajan ilman prameita lavastuksiakin, mikä on ehdottomasti pääasia!

Musikaalin laulut olivat kaikki mieleeni. Oli nerokas idea tehdä sanoitukset valmiisiin instrumentaalikappaleisiin GNG:n (ja osittain myös GDW:n) soundtrackilta ja se jos mikä luo musikaaliin sen ihanan nostalgian tunteen. Sanoitukset toimivat todella hyvin ja kappaleet sopivat hyvin kohtauksiin, joissa ne esitettiin. Erityisiä suosikkejani musikaalin kappaleista on Shinobin Kunnia, Eteenpäin!, Kaikoirien "tunnari" ja alkutunnari. Näyttelijät osasivat mielestäni hoitaa laulunsa hyvin ja isot pisteet annan Fujin näyttelijälle upeasta äänestään! Näyttelijöistä puheenollen hahmot oli hyvin osattu antaa oikeantyylisille näyttelijöille. Hopeanuolen näyttelijä oli ihanan viattoman oloinen ja juurikin sellainen, millainen Hopeanuoli oikeastikin on. Samoten pidin Kurojakin, Sniperin ja Wilsonin näyttelijöistä siksi, että he osasivat näytellä hahmojaan kaikista parhaiten. Myöskin Rikin näyttelijä osasi hommansa, se ruskea nahkatakki sopi muuten aivan mielettömän hyvin hahmoon!


Musikaaliin oli onnistuttu hyvin saamaan kaikki oleellinen GNG:n alkuperäisestä juonesta. Olin mielissäni, että musikaalin toiseen osaan oli tehty iso parannus siinä, että mukaan oli otettu myös igat ja kogat. Sen sijaan minua jäi vähän harmittamaan, että esimerkiksi Benizakura jäi kokonaan pois ja ellen nyt aivan päin honkia muista, niin myös Kisaragi kumppaneineen katosi jonnekin toisessa versiossa. Toisaalta on hyvin ymmärrettävää, että koko GNG:n kasaaminen yhdeksi musikaaliksi on täysi mahdottomuus, sillä GNG on kuitenkin niinkin pitkä sarja, että siitä saisi varmasti viisituntisen musikaalin aikaiseksi, jos kaiken materiaalin ottaisi mukaan. Isot pisteet siis musikaalin tekijöille siitä, että he osasivat kasata selkeän ja tiivistetyn tarinan alkuperäisestä versiosta. Oleellisintahan koko tarinassa on se, että koirat lähtevät hakemaan joukkoja taistelemaan Akakabuto vastaan, joten en minä sinänsä pistä pahakseni, vaikka Benizakura jäikin käsittelemättä.

Olisi niin mahtavaa, jos tämä musikaali olisi vielä mahdollista nähdä livenä, mutta kuulemieni mukaan se taitaa jäädä toistaiseksi haaveen tasolle. Toivoahan aina saa ja tuskin olen ainut, joka kolmatta kierrosta toivoo. Tällä hetkellä täytyy kuitenkin tyytyä Youtubeen, jossa toki on myös hyvälaatuiset versiot kummastakin musikaalista. Minulla ei kerta kaikkiaan ole mitään pahaa sanottavaa tästä musikaalista, vaikka kuinka yrittäisin keksiä sellaista. Sen kuitenkin sanon, että vaikka musikaalia katselee Youtubesta, sen ihana nostalginen tunnelma huokuu (tai paremminkin vyöryy) tänne ruudun toiselle puolelle. Myöskin musikaalissa olevat englannin kieliset tekstit mahdollistavat mainion katselukokemuksen myös ulkomaalaisille faneille!

Tässä vaiheessa on varmaan hyvä kiittää musikaalin tekijöitä, näyttelijöitä ja avustajia siitä, että he tekivät meille faneille mahdolliseksi nähdä tämä musikaali ja voin vain kuvitella, miten mielissään itse Takahashi on asiasta. Kiitos siis ihanasta musikaalista sen kanssa uurastaneille! Iso kiitos tulee myös meiltä, joiden takia musikaali taltioitiin ja laitettiin Youtubeen meidän ei-paikalle-päässeiden iloksi (ja toki muidenkin). <3 Musikaali on yksi iso historiallinen tekijä Gingan maailmassa, onhan sentään itse Takahashikin sen päässyt todistamaan :)!

Tässä vielä linkit, joista musikaalin pääsee katsomaan Youtubesta:

Versio 1 (Tracon 2011)
Versio 2 (ensimmäinen osa) (Animecon 2012)

Huomasitteko jo tuolla oikeassa yläkulmassa uuden äänestyksen? Äänestäkää suosikkivaihtoehtoanne seuraavaan blogin otsikkokuvaan~

17 kommenttia:

 1. Erittäin hieno arvostelu tästä mahtavasta musikaalista. Olen kuitenkin erittäin otettu, kun linkitit tähän 'Eteenpäin!" -videon, jonka kuvasin muutamaa päivää vajaa vuosi sitten. Oi niitä muistoja :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yritin mahdollisimman monelta kannalta arvioida musikaalia, mitä nyt Youtube-videoiden kautta sitä pystyy näkemään.

   Poista
 2. Erinomanen postaus! Kiva, että linkitit ton kakkosversion, oon metästäny tollasta hyvälaatusta videoo siitä ties miten pitkään ku en livenä nähny :3 Niin tosiaan, oli mahtava postaus ja täällä on kans eräs joka haluais kolmannen kierroksen musikaalista ^^

  VastaaPoista
 3. Hienoa tekstiä oli kyllä!Kolmas kierros olisi kyllä kiva mutta se taitaa jäädä haaveeksi,Mutta kuulopuheiden mukaanhan tekeilä on nytten Weed-Musikaali joten se taitaa olla sitten se seuraava ginga aiheinen musikaali minkä näemme.toivotaan menestystä tällekin projektille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Weed-musikaalista olen tietoinen ja sitä innolla odotan myöskin. Saa tosin nähdä miten pitkälle projektin esitys menee, sillä käsittääkseni Weed-musikaali on vielä aivan alkuvaiheissa, eikä rooleihin ole vielä löydetty näyttelijöitä jne. Toivotaan, että sekin aikanaan saa yhtä hyvän vastaanoton.

   Poista
 4. Hieno arvostelu! Itse olen kanssasi tosi paljon samoilla linjoilla näistä kummastakin musikaalista, kun en minäkään niitä koskaan livenä nähnyt valitettavasti, vaan Youtubesta katsoin (ja kirjoittelin ekasta osasta vaikuttuneena jonkinlaisen arvostelunkin omaan blogiini silloin). Mutta netistäkin katsottuna videosta kyllä välittyi hieno tunnelma ja saattoi vain kuvitella, millaista olisi ollut olla katsomassa spektaakkelia ihan paikanpäällä. Varmasti nostalginen kokemus kaikille suomalaisille Ginga-faneille ;3 Minäkin toivoisin vielä kolmatta musikaalia...

  VastaaPoista
 5. Mistäsaa Weed mangoja ja Weed: Orioneita ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomennettuja Weedejä saa mm. R-kioskeilta, kirjakaupoista ja netistä. Orioneita puolestaan voi ostaa mm. Urumista ja Ginga.fi:n nettikaupasta.

   Poista
 6. musikaalista on jo aikaa, mut löysin tän arvostelun vasta nyt.
  Itse olin molemmissa musikaaleissa mukana ja nyt tuli haikea mieli, kun ei kolmatta kertaa tule, eikä enään treenejä, tuntui kuin elämä oilisi loppunut siihen. Weed musikaalia ei ole tulossa, ainkaan meidän osalta (ellen ole jäänyt jostain paitsi, niinkuin aina!) mutta kiva arvostelu, oot ihana <3

  VastaaPoista
 7. hyvä vastaus. kuka sitten oletkaan. joka anonyymin kirjoitti. minun mielestäni weed musikaali ei ole tulossa. mutta näin mainoksen siitä. mutta ei ole tullut. catanica tiedätkö sinä tuleeko weed musikaali koskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weed musikaalista minulla ei ole pahemmin mitään tietoa. Tiedän ainoastaan sen, että musikaali etenee ja sitä on kehittelemässä aivan eri porukka kuin Hopeanuoli musikaalia. Weed musikaaliin haetaan ilmeisesti vielä hahmoja rooleihin, joten on paha sanoa, miten pian musikaali sitten tulee jos on tullakseen.

   Poista
 8. olen ostanut weedejä kaupasta , huuto.netistä ja urumista sekä orioneja olen ostanut urumista weedin 9 osan ostin torista kannatta katsoa tori.fi

  VastaaPoista
 9. weed musikaalin voisi tulla samat näyttelijät kuin hopeanuoli musikaaliin jos saisin päättää tai weed vaneja. en tiedä löysin videon jossahopeanuolta esittänyt henkilö kertoi mitä miltä oli esityksestä. kuntelen just biisiä oi ben suomi versiota mutta japaniksi se on parempi. kaikki piisit on japaniksi parempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weed musikaali tulee olemaan eri porukan tekemä, joten käsialakin on varmasti hyvin erilainen :)

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)