perjantai 11. lokakuuta 2013

Vertailussa: GDW manga ja anime

Manga ja anime vertailu GDW:stä. Postaus on jatkoa aiemmin tekemälleni vertailulle GNG:n anime ja mangaversioista, jonka voi lukaista Täältä. Ideana siis vertailla sitä, missä asioissa Weed anime mielestäni onnistui mangaa paremmin ja toisinpäin. Kertokaa tekin mielipiteenne asiasta!

MANGA ONNISTUI ANIMEA PAREMMIN....1. Piirrosjälki. Ah, tämä niin kiistelty asia, joka tuntuu olevan jo niin loppuun kulutettu. Kuten olen jo sanonut aiemmissa postauksissani, Weed animestakin löytyy ne erinomaisesti piirretyt kohtaukset, mutta jos manga- ja animepiirrostyylien välillä pitäisi valita, niin valitsen kyllä ehdottomasti mangan. Hahmojen ilmeet ovat paljon monipuolisempia, taustat ja koirat ovat varjostettuja ja asennotkin ovat monipuolisempia.

2. Poisjätetyt, tärkeät hahmot. Vaikka olenkin paasannut siitä, että Weedissä on liikaa hahmoja, olen ehdottomasti sitä mieltä, että Sniper ja Mole ovat todella tärkeitä hahmoja ja harmittaa, että ne on jätetty animesta pois kokonaan. Weedissä on myöskin paljon sellaisia hahmoja, jotka olisin animessa halunnut nähdä, esimerkiksi Yukimura, Joe, Lydia ja monet muut. Toki, kun anime keskittyy vain Hougen saagaan, ei näiden hahmojen esiintyminen olisi pahemmin mahdollista ollutkaan.. Mutta haaveillahan aina saa!

3. Weed. Pidän Weedistä mangassa paljon enemmän kuin animessa, syyt ovatkin jo varmasti teille lukijoille hyvin tutut. Weed ei ole niin täydellinen, vaan tekee virheitä kuin kuka tahansa muukin ja se, että päähenkilö, jonka alaiset olettavat olevan täydellinen, epäröi itse kykyjään ja mielipiteitään. Animessa Weedin oikeudenmukaisuutta hierotaan silmille hyvin negatiivisessa mielessä ja se ei kenestäkään ole kivaa.

4. Saagat. Vaikka Weed anime perustuukin vain Hougen saagaan, olen hieman näreissäni siitä, ettei muista saagoista voitu tehdä vaikka omaa niin sanottua tuotantokauttaan, vaan ne piti jättää kokonaan käsittelemättä. Olisi ollut todella mielenkiintoista nähdä Yukimuraa ja Venäjän sotakoiria animemuodossa, itse kun tosiaan en tuosta Hougen saagasta toistaiseksi kovin innostunut ole koskaan ollut.


ANIME ONNISTUI MANGAA PAREMMIN....1. ..tuomaan mielipiteitä. Weed anime on siitä hyvin erinomainen ja ainutlaatuinen, että se on varmasti yksi niistä harvoista (tai no mistä minä tiedän, kun en muita animeita seuraa) animeista, jotka ovat saaneet ihmisissä monenlaista mielipidettä aikaan. Keskustelua herättävä ja mielipiteiden luominen ovat mielestäni hyvän animen piirteitä, sillä mikä se sellainen anime/elokuva/sarja on, josta kukaan ei osaisi sanoa juuta eikä jaata? Anime on saanut paljon enemmän keskustelua aikaiseksi kuin manga mm. piirtotyylinsä ja "hahmojen pilaamisen"  takia. Tunnustan kyllä itsekin moittineeni animea montakin kertaa. Arvostan silti suuresti animen tekijöitä, sillä ilman heitä valittaisimme sitä, että Weedistä ei koskaan saatu animea. Mielestäni jokaisen Ginga-fanin tulisi arvostaa tätä teosta, sillä vaikka se ei välttämättä se kaikista paras piirrosjäljeltään ole, se on silti osa Gingaa ja animen muodossa Weed saa enemmän faneja.

2. Simppeli juoni. Vaikka pidänkin mangaversiosta (edelleenkin) enemmän, mielestäni anime onnistui hyvin siinä, että juoni pidettiin mahdollisimman yksinkertaisena. Mangassa juoni tuntuu välillä heittelehtivän sinne tänne, kun uusia hahmoja astuu kehiin ja monenlaista juonenkäännettä ehtii tapahtua.. Mutta animessa nämä ns. ylimääräisyydet on jätetty lähestulkoon pois ja juoni etenee hyvää vauhtia.

3. Ns. iskulauseet. Animessa hahmoilla on hyviä ns. iskulauseita, jotka ovat hyvin sanottuja. Esimerkiksi Smithin virke Hookille: " Ketju, joka sinua kahlitsee, on kiinni sydämessäsi." on todella tunteikas ja hyvin sanottu. Animessa on tuon lisäksi monta hyvää muutakin iskulausetta, mutta tuo nyt sattui tulemaan ensimmäisenä mieleen.

4. Thunderin ja Lecterin kuolema. Mielestäni mangaversio mokaa siinä, että Jerome lähtee tappamaan sellaisia random koiria, joita ei aiemmin ole tavattu, eivätkä ne kovin tuttuja hahmoja lukijoille ole. Thunder ja Lector ovat kuitenkin jo katsojalle tuttuja hahmoja ja niiden kuoleminen hätkähdyttää enemmän kuin joidenkin random vakoojien. Ylipäätäänkin koko kyseinen kohtaus, jossa Weed erottaa Jeromen tekonsa takia laumasta on miljoona kertaa parempi kuin mangassa, jossa se vain suhahtaa ohi ja jää unholaan. Animessa tekoa käsitellään enemmän ja kauemmin, mikä tietysti on omaan makuuni hyvä asia.

5. Animen alkukohtaus. Tämä kohtaus on siis se, jossa Smith vie Sakuran turvaan P4:n hyökkäykseltä. Vaikka kohtaus antaakin ymmärtää, että koko anime käsittelee P4:jää, se on kuitenkin hyvin jännittävä aloituskohtaus animelle.

GDW animesta löytyikin näköjään viisi hyvää asiaa. Mitäpä te lukijat olette mieltä? Missä asioissa GDW anime onnistui mangaa paremmin ja toiste päin?

3 kommenttia:

  1. tuen sanojasi, mutta musta koko anime olisi toisaalta voitu unohtaa oli se sen verran iso moka niin piirrokseltaan kuin osaksi juoneltaakin, sillä monet hyvät kohtaukset ja hahmot jäivät pois Ginistä tehtiin avuton.. anime olis saanut jatkua koko Weed saagan loppuun noudattaen mangan juonta..ei mulla muuta :)

    VastaaPoista
  2. Voikohan tätä sanoa tähän, kun mangassa ei ääniä ole, mutta GDW animessa ääninäyttelijät ovat todella hyviä, ja se tekee mielestäni animen paremmaksi kuin mangan, koska voi kuulla millaiset äänet hahmoilla on. Musiikkikit ovat hyvät vaikka osa on selkeästi kopioitu joistain muista kappaleista.

    VastaaPoista
  3. Animen musikki on kyllä hyvä

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)