torstai 18. syyskuuta 2014

GDA: Ensimmäisiä fiiliksiä

Ginga Densetsu Akamessa on päästy jo jonkin verran eteenpäin. On siis aika hieman jakaa ensimmäisiä fiiliksiä tarinasta.

Täytyy myöntää, että en ole tarinan perässä pysynyt varsinaisesti yhtään johtuen ihan siitä, että kuvalukemalla ei pahemmin selkoa saa tarinan syvällisemmästä etenemisestä, mutta olen lukenut aktiivisesti lyhyitä juonipaljastuksia ja jutellut aiheesta Kaksoissolan foorumilla. Täytyy sanoa sekin, etten ole vielä raaskinut ostaa yhtäkään manga Gorakua huolimatta hienoista kansikuvista, mitä nyt Akamesta on ollut.. Tosin se nyt ei varmaan tullut yllätyksenä kenellekään. Ajattelin kuitenkin jossain vaiheessa ostaa Akamea pari osaa, jahka sitä saadaan muutama kunnon manga ulos (ensimmäinen osa vissiin tulossa syyskuussa?).

Hakutaka
Olen hieman huolissani sarjan etenemisestä. Se on nyt jo usean luvun ajan kertonut hyyyyvin takautuvasti igoista ja kougista. Ajasta, jolloin vielä ihmiset olivat kuvioissa. Totta kai jos miettii, niin takauma aivan historian alkurajoille on hyväkin juttu, mutta odotin sen olevan vain prologi eli korkeintaan yhden luvun mittainen, mikä kiteyttää kaiken vaikkapa siihen päivään, kun itse Akame syntyy. Tämä "prologi" on kuitenkin jo jatkunut pelottavan pitkään ja moni (itseni mukaan lukien) onkin jo alkanut epäilemään, kertooko tarina yhtään Akamesta. Onko faneja huijattu upeiden julisteiden avulla lukemaan sarjaa? En haluaisi uskoa niin. Ehkä pian päästään asiaan..

Pitkään luultiin, että tarinan alkumetreillä esiintyvä valkoinen pentu on Akame, mutta selvisikin, että se on aivan toinen koira, Hakutaka. Toinen yllätys ainakin itselleni oli se, että tarinassa igoja oli muunkin värisiä kuin valkoisia. Toki tiesin jo entuudestaan, että kishuja on muitakin värejä kuin valkoisia (Rara ja Mu ovat esimerkiksi tällaisia), mutta koska GNG:ssä kaikki igat ovat nimenomaan valkoisia, oli niiden monivärisyys yllätys. Mietittyäni asiaa ääneen Kaksoissolan foorumilla, sain pari hyvää vastausta ja kieltämättä ne ovat hyvin loogisia: Ennen kaikki kishuväritykset olivat sallittuja rotunäyttelyissä (?) ja vasta satoja vuosia myöhemmin päätettiin, että valkoinen on ainut sallittu väritys kyseisellä rodulla. Olisiko siis niin, että tarinan valkoinen koira (jonka nimeä en muista) tuo tarinan edetessä esille jollain tapaa "paremmuutensa" muihin väreihin verrattuna ja näin sitten ihmiset päättävät alkaa kasvattamaan vain valkoisia kishuja. Vähän samaan tapaan siis kuin tiikeriraitaisia akitojakin pidetään gingassa parhaimpina metsästykseen. Mielenkiintoista ja hauskaa nähdä, miten Takahashi aikoo asian selittää GDA:ssa.

Ihmisten suhteen olin aluksi jyrkällä ei -kannalla. Pelästyin vietävästi ja ehdinkin jo huudella ympäri kyliä, että Takahashi on mennyt möhlimään pahasti tuotuaan ihmisetkin tarinaan, mutta nyt olen itse asiassa kiitollinen niiden mukaan tuomisesta - päästään aivan ninjakoirien historian juurille. Jos tarina olisi alkanut suoraan Akamen lapsuudesta ihmisten kera, olisi se vesittänyt monta seikkaa GNG:ssä, jossa ihmisiä ei ollut ollenkaan ja ihmisistä puhutaan jatkuvasti menneessä aikamuodossa. Olen kuitenkin toistaiseksi kiinnostunut näkemään, miten ihmiset katoavat koirien keskuudesta. Tuleeko jokin taistelu, jossa ihmiset tappavat toinen toisensa vai hyökkäävätkö koirat heidän kimppuunsa?

Mielenkiinnolla jatkan seuraamista ja odotukseni sen suhteen nousevat koko ajan. Saa nähdä, tullaanko meitä faneja vielä hämmentämään tai yllättämään jollain tempauksella, sillä jo nyt alussa meillä oli vääriä uskomuksia (mm. tuo Hakutakan ja Akamen sekoittaminen keskenään).

Täytyy muuten kehua noita värikuvia, mitä Akamesta on nyt saatu. Aivan mahtavia! Niissä huokuu nostalgisuus ja vaikka tyyli onkin ollut viime aikoina turhan yksinkertaista ja pallomaista, on värikuvissa kaipaamiani yksityiskohtia - valoja, varjoja ja värejä! Erityisesti ensimmäisen osan (puhun siis nyt kokonaisesta mangasta) kansikuva yllätti. Värit ja koirien asennot ovat kauniit. Yllätyin, miten Akame oli "fiksun näköinen", sillä pelkäsin sen olevan armoton pallopää ja ylisöpö. Toki kansikuvassa on hirveästi Takahashin uutta tyyliä, mutta näissä ns. "mainoskuvissa" hän on selvästikin panostanut. Pieni ihmetys kuitenkin tuoda esiin, nimittäin en oikein ymmärtänyt, miksi Gin ja Weed ovat kansikuvassa. Yritetäänkö niillä markkinoida GDA:ta "uutena gingasarjana" (mitä se kylläkin on) vai ovatko hahmot kuvassa mukana siksi, että se toisi enemmän esille sitä, että hahmo on nimenomaan SE Akame.

2 kommenttia:

  1. Olettaisin itse, että Gin ja Weed on tuotu ensimmäiseen kansikuvaan juuri korostamaan, mistä Akamesta puhutaan ja sitä kautta houkuttelemaan mahdollisesti Orionin aikana kyydistä jääneitä lukijoita takaisin osoittamalla, että hei katsokaa, kerromme taas tarinaa vanhoista suosikkihahmoistanne! Tästähän te tykkäätte, antakaa meille jälleen rahaa! Kansikuva on kuitenkin se, minkä mahdollinen ostaja ensimmäisenä näkee, joten sen on hyvä myydä tarinan sisältö mahdollisimman selkeästi ja kiinnostavasti yhdellä silmäyksellä. Jos kannessa olisi vain Akame ja muita randomeja koiria, pokkaria vain vilkaisemalla ei välttämättä tajuaisi kyseessä olevan tarina Akamesta. Kun mukana on tunnistettavammat Gin ja Weed, vilkaisemallakin tajuaa, ettei tarina kerro ihan sattumanvaraisista piskeistä (ainakaan teoriassa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se. Markkinointiahan tuossa on selvästi ajateltu.

      Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)