sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

GDA loppuu, elämä jatkuu

Ginga Densetsu Akamea mainostettiin paljon ja fanit (itseni mukaan lukien) innostuivat siitä toden teolla. Odotettiin ja varmaan vähän oletettiinkin, että GDA tulisi nimensä mukaan kertomaan itse GNG/GDW-Akamesta ja tämän elämästä, sillä olihan mainoskuvassakin kuva Akamesta ja Kurojakista. Pienenä pettymyksenä sarja osoittautuikin aivan toisenlaiseksi ja se kertoi epäilyttävän pitkään Akamen esi-isistä, Hakutakasta ja kumppaneista. Ainakin itse kuvittelin (ja varmasti moni muukin), että Hakutakan kertomus olisi vain alkusoitto tulevalle, mutta yhtäkkiä luin Kaksoissolan foorumilta, että sarja tulee päättymään.

Täytyy sanoa, että olen todella pettynyt fani luettuani uutisen. Myönnettäköön, etten kovin aktiivisesti GDA:n etenemistä ole seurannut ihan vain siksi, sillä odotin koko ajan, että jossain vaiheessa päästäisiin itse asiaan eli Akameen itseensä ja alkaisin seuraamaan sarjaa vasta sitten paremmin. En tiedä millä tavoin sarjaa mainostettiin Japanissa tai olenko itse ymmärtänyt jotain väärin, mutta koen jollain tapaa vedätyksenä sen, että sarjaa mainostettiin nimenomaan Akamen ja Kurojakin sekä itse Ginin kuvilla (osa ko. hahmoista oli jopa kansikuvissa saakka) ja loppujen lopuksi sarja kertoo jostain ihan muusta. Toki on mielenkiintoista tietää igojen ja kougien taustoja siitä mistä kaikki alkoi, mutta mielestäni tällöin homman olisi pitänyt mennä ihan eri tavalla ja mainostuksenkin olisi pitänyt olla enemmän tyyliä "Igojen ja kougien esi-isien tarina" yms.

Kuitenkin tässä pettymyksen ohella tulee huomioida se, että Japanissa sarjat lopetetaan hyvin herkästi, jos lukijakuntaa ei ole tarpeeksi. Ilmeisesti Akamelle kävi näin ja jos niin on, on se sääli, sillä kuten aiemmassa GDA:ta käsittelevässä postauksessani mainitsin, olisi ollut hienoa, jos GDA olisi kertonut useamman aikakauden "Akameista", joista sitten GNG:stä tuttu Akame olisi ollut viimeinen.  Painostan kuitenkin sitä, että halusin ja toivoin sarjan kertovan vain Akamen itsensä aikakaudesta, eikä tämän esi-isistä, joiden persoonatkaan eivät tunnu yltävän Akamen tasolle. Toisaalta olen harmissani sarjan lopetuksesta, mutta toisaalta en sitä yhtään ihmettele. Lukijoita olisi varmasti riittänyt, jos sarja olisi nimensä mukaisesti kertonut nimenomaan Akamesta, eikä tämän esi-isistä. Mielestäni sarjan nimi on hyvin harhaanjohtava etenkin, kun itse Akame ei sarjassa esiinny millään muotoa. Sen nimi olisi pitänyt olla jokin aivan muu, jotta se olisi ollut toimiva, eikä se johtaisi harhaan. Toisaalta taas en lähtisi ainakaan vielä osoittamaan Takahashia syyttävällä sormella, sillä voihan olla, että Japanissa sarjaa on mainostettu sen todellisella sisällöllä.

Mutta mitä tästä opimme.. Ehkäpä Akamen loppuminen tietää Orionin jatkumista. Who knows.. On vain sääli, että GDA ei päässyt oikeastaan edes puusta pitkään. Toisaalta olen ihan ilahtuntut ja kiitollinen siitä, että tämän tyylistä sarjaa alettiin ylipäätään tehdä, mutta Takahashi ja kustantajat olisivat varmasti voineet kehitellä asiaa joko pidempään tai paremmin. Sarja olisi varmasti ollut toimivampi, jos se olisi jätetty yhden pokkarin mittaiseksi, niin sanotuksi Shin Gaiden tarinaksi. Jos tästä pitää jotain hyvää keksiä niin  GDA:ssa tulee esille muutamia itseäni mietityttäneitä seikkoja, muun muassa ninjakoirien taustoja, mutta toisaalta se jättää edelleen isoja aukkoja tietämykseeni niistä.

Toistoa toiston perään, pointtini varmaan meni perille ^^' Elämä jatkuu ja toivon mukaan saamme vielä Takahashilta jotain pientä kivaa tarinantynkää ennen tämän jäämistä eläkkeelle.

4 kommenttia:

 1. Ginga Densetsu Akame -nimi sarjalle tulee varmaan siitä, että lopussa Hakutaka nimitettiin ensimmäiseksi Akameksi.

  Lainailua kansainväliseltä foorumilta:

  "Then the Igas are on a boat.
  A wounded Hakutaka is on it as well and he watches the light that glimmer in his eyes.
  Iemasu gets something and calls Taichi and Hakutaka.
  And he has come up with something, about red eyes, and to be a legend.
  And honour Hakutaka with a name, "Akame".
  And that's how the first generation Akame came to be (it's all been about Akame)."

  Orion aika varmasti tulee nyt jatkumaan GDA:n jälkeen, koska sen sanottiin aiemmin jääneen nimenomaan tauolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näin luulisin sen olevan. Siitä huolimatta nimi on hyvin hämäävä, ellei tiedä sarjan juonta entuudestaan.

   Poista
 2. GDA-nimi todella tulee varmaan siitä, että Hakutakasta alkoi "Akamen legenda", koska Hakutakaa nimitettiin ensimmäiseksi Akameksi.

  VastaaPoista
 3. Kenties Takahashi ei ollut itsekään varma kuinka pitkä sarjasta tulisi ja kaavaili aluksi tapahtumien etenevän nykyiseen Akameen asti. Mutta lukijoita ei sitten kiinnostanutkaan, niin piti jotenkin luontevasti lopettaa sarja ja selitellä miksi nimi on juuri Akame. Jännää nyt mitä tästä seuraa, varmaankin lisää Orionia. Elättelen yhä pientä toivoa minisarjoista jokaisesta Weedin pennusta, Orion olisi nyt päättynyt ja seuraavaksi joku toinen penikka fokukseen.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)