maanantai 9. maaliskuuta 2015

Arvostelussa: GDW osa 41 - Kenttätaistelu

Kansikuva on mukavan raikas ja viimeinkin vaihtelua niihin ainaisiin metsämaisemiin. Tämän kansikuvan tausta on itse asiassa Yurikon ottama, joten kaikki kunnia hänelle. Hahmot on aseteltu hyvin ja muutenkin kokonaisuus pelaa. Nappi suoritus, etten sanoisi. Positiivinen yllätys oli se, että kansikuvassa oli viimeinkin fanien ottamia kuvia. Tässä kohtaa täytyy kiittää ja kumartaa Sangatsua, sillä he kuuntelivat lukijoita ja meidän toiveitamme paremmista kansikuvista. Hienoa, että toiveisiin reagoitiin.


Tämä osa yllätti. Oikeastaan olin jo varautunut siihen, että Victorilla on selkeästi jotain hampaankolossa Maximin suhteen, mutta tämä osa vakuutti minut siitä, että vihollislauman sisälläkin kuohuu. Mielestäni tämä on yllättävä juonen käänne, kun vertaa aiempiin saagoihin, joissa vihollislauma on suurinpiirtein pysynyt samana ja vaikka jotkut olisivatkin puolta vaihtaneet, eivät ole välttämättä ole tapahtuneet niin dramaattisella tavalla kuin sotakoirien suhteen. Vihdoinkin jännitystä!

Yllätyin, miten Victor (ja Aram) olivat kääntäneet kelkkansa ja päättäneet ryhtyä toimimaan oman päänsä mukaan. Aloin miettimään, että mahtaakohan sotakoirien marsalkka olla lainkaan tietoinen sotakoirien Hokkaidon reissusta? Oli ihailtavaa, miten Maxim päätti antaa kaksikolle nenille ja lähetti kaksi soturiaan viemään viestiä kotimaahan pettureiksi ryhtyneistä majureista. Saa tosin nähdä, miten noiden kahden käy, kun taas yllättäen  kävikin niin, että Victor oli ehtinyt käskeä joukkojaan noiden kahden viestinviejän perään. Toivon mukaan viesti menisi ajoissa perille, vaikka sitten oulaisten avulla jos ei muuten. Vaikka Maxim kovasti tuntuikin yrittävän vakuutella itselleen ja kaikille olevansa edelleen sotakoira, joka ei vaihda puolta tuosta noin vain, olen silti vuoren varma siitä, että tämä kuitenkin jossain vaiheessa kääntyy oulaisten puolelle, koska periaatteessahan se jo nyt "kaveerasi" oun soturien kanssa.

Lydiasta paljastui kuitenkin onneton heiveröinen narttu, josta ei tunnu olevan mitään hyötyä enää. Luulisi arvonimensä perusteella olevan hieman omatoimisempi ja itsenäisempi hahmo, mutta kuitenkin se hiiviskelee urosten selän takana loppujen lopuksi.

Tässä osassa kyseenalaistettiin myös Weedin ajatusmaailmaa, mikä mielestäni oli erittäin hyvää vaihtelua aiempaan. Mielestäni Weed toimii vastuuttomasti kuherrellessaan Koyukin kanssa ja tuntuu, että sen ajatusmaailma on kääntynyt ihan ylös alaisin. Toki se toimii siinä mielessä oikein, ettei halua sotaa, vaan haluaa olla rakkaansa vierellä koko ajan ilman huolia ja murheita, mutta Oun ylipäällikkönä sen pitäisi olla paljon enemmän vastuuntuntoisempi. Kohtaus, jossa Kyoshiro retuuttaa Weediä yrittäen takoa tähän järkeä on koskettava, sillä Weed tuntuu olevan aidosti ihmeissään siitä, miksi sille ollaan vihaisia. Onneksi tämä kuitenkin kyseenalaistaa päätöksensä jäädä Koyukin rinnalle pariin otteeseen ja toivon mukaan nyt kuvioihin palanneen Kotetsun sanat saavat viimeistään Weedin hereille. On hienoa nähdä, että edes itse päähenkilö ei ole tyystin virheetön ja senpä takia alan pitää Weedistäkin entistä enemmän.

Seuraavaa osaa odotan enemmän kuin innoissani, sillä tästä osasta tuli yksi suosikkejani tapahtumien muuttumisen suhteen. Erityisesti odotan sitä, aikooko Weed lähteä Kotetsun sanojen valaisemana ystäviensä apuun sekä tietysti Maximin ja sen viestinviejien kohtaloa.

6 kommenttia:

 1. Tässä osassa tuli viimeinen varmennus sille ettei Weed ole sopiva ylipäälliköksi. Uskomattoman vastuutonta menoa. Perustelee omaa kuherteluaan vaan sillä, että Hokkaidoon on mennyt jo tarpeeksi sotilaita ja sota varmasti voitetaan helposti. No niin ehkä voitetaankin, MUTTA 100% jotkut omista kuitenkin vahingoittuvat tai kuolevat siinä samalla ja voisit itse olla paikalla sitä mahdollisesti estämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 100% varmuudella siis piti sanomani. :P

   Poista
  2. Minusta on hyvä, että weediäkin kyseenalaistetaan. Aloin jo olla kypsä siihen, miten päähenkilö oli aina se jota palvotaan.. Nyt suunnalle tulikin muutos ja tarinaan tuli heti lisää mielenkiintoa.

   Poista
 2. Itsekkään en jaksa odottaa seuraavaa numeroa. Jäi jännään paikkaan. :D

  VastaaPoista
 3. On tosiaankin hyvä, että Weed on vaihteeksi jossain asiassa tällä tavoin väärässäkin, eikä siitä ole tehty täysin virheetöntä; onhan se kuitenkin vieläkin oikeasti pentu.

  Mutta itse en kuitenkaan vielä ole saanut syytä menettää toivoani Lydian suhteen, eihän se suuressa osassa tarinaa nyt hetkeen ole ollut, mutta minusta ei myöskään ole mitään näyttöä sille, että se olisi taas vain pelkurimainen narttu. Itse selittäisin sen ns. Sopuisuuden esim. Lähteä hyvinkin helposti oulaisten matkaan sillä, ettei se selvästikään kannata muiden sotakoirien menettelytapoja, sekä sillä, mitä se nyt tuntee jeromea kohtaan.. Muutenkin on sanottu, että siitä olisi suuresti hyötyä oulle myöhemmissä osissa. Mutta se jää sitten nähtäväksi :)

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)