tiistai 24. huhtikuuta 2012

Sound of Ginga

Olen aina diggaillut Ginga musiikista - erityisesti Hopeanuolen. Jo pienestä pitäen olen pitänyt Hopeanuoli animen soundtrackista ja vielä tänäkin päivänä popitan tuota soundtrackia Youtubesta. Weed animen soundtrack ei sen sijaan minuun niin paljoa iske, lukuunottamatta muutamaa hyvää biisiä.

Ero noiden kahden animen musiikeilla on suuri. Vaikka GNG ja GDW musiikit ovat molemmat hieman rocktyylisiä, niin Weed animessa se korostuu enemmän. Tietysti tekniikka on Weed animessa paljon kehittyneempää kuin Hopeanuolessa(vaikkei kyllä piirrosjälkeä katsoen niin uskoisi), mutta minusta musiikki ei ole yhtä iskevää kuin Hopeanuolessa. Weedin musiikki on minusta melkolailla sitä perus animemusiikkia, kun taas Hopeanuolessa on niin paljon nostalgiaa ja tunnetta. Laulettujen kappaleiden sanoitukset ovat mieltä kohottavia ja ne todella tekevät hyvän mielen.

Lempibiisejäni Hopeanuoli soundtrackilta on mm.

Shouri No Uta. Suomidubissa tämä kappale esiintyy instrumentaalisena kohdassa, jossa koirat juoksevat Kofuun etsimään tiikeriveljeksiä. Japaniversiossa tämä esiintyy laulettuna koko animen lopussa. Aivan mieletön biisi. Tästä en ole suomennosta nähnyt missään, mutta biisi on tosi piristävä. Minulta löytyy tämä biisi mp3 soittimeltani. Tosi hyvä biisi kuunnella silloin, kun on surullinen.

Gathered Strike. Mieletön instrumentaalinen kappale. Soi mm. kohdassa ennen legendaarista laivakohtausta. Koirat ovat juuri saaneet mukaansa Akamen ja Wilsonin. Tämä biisi tuo aina mieleeni juoksevan Hopeanuolen.

Karvat pystyyn nostattava Final Battle. Rakastan tätä biisiä ihan mielettömästi. Koko animen paras instrumentaalinen kappale ja tätä kuunnellessa tulee kyllä raiskattua repeat nappulaa :D

Noiden lisäksi tykkään ihan mielettömästi myös näistä: Hoero Gin, Fire, Run & Fight Gin sekä tietysti alkutunnari.. Jne.

Sitten Weed soundtrack. Tästä ei niin paljoa suosikkeja löydykään, mutta tässä olisi lempparit:
Wow. Spirit of Succees.Eka biisisuosikkini koko animesta. Olin ihan yllättynyt, että pidin tästä, koska introbiisistä en pidä yhtään Weedissä. Tosi tunnelmallinen biisi. Tätä melkein voisi kuunnella jonkin korkean vuoren päällä katsellessaan maisemia.

Toinen ehdoton suosikkini. Crisis of life and death. Ihan mieletön. Tästä tosin en pitänyt aluksi juuri yhtään, mutta nyt se on kohonnut lemppariksi asti.

Siinäpä olivat minun suosikkini. Kertokaa omista suosikeistanne, miksi tykkäätte ja mitä mieltä olette kummankin animen soundtrackeista :)! Kirjoittelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)