sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Weed mangan 7 osan arvostelu

HUOM! Sisältää spoilereita!!
Pääsinpä minäkin eilen ostamaan tuon etuajassa ilmestyneen mangan työpaikkaani läheltä olevasta R-kioskista. Enpä olisi sinnekään tajunnut mennä, ellen olisi Kaksoissolaa seuraillut. No, onneksi näin. Tänne Valkeakoskelle kun kyseistä mangaa tulee vain pari kappaletta myyntiin(lukuunottamatta keskustan S-markettia), joten täytyy olla nopea, että ehtii ostamaan mangan. Siksi yleensä pyrinkin ostamaan uudet osat aina niiden ilmestymispäivänä, ettei sitten myöhemmin tarvitsisi etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Mutta joo. Itse asiaan. Lukaisin tuon mangan eilen läpi aika tiuhaan tahtiin. Tykkäsin kyllä, mutta minusta tarina junnasi suurimmaksi osaksi Rocketin ja sen veljissä. Alussa tosin koirat auttoivat Akamen turvaan ja Weed sai tietää isänsä kohtalosta.

Täytyy kyllä sanoa, että meinasi ihan itku tulla silmään lukiessani kohtausta, jossa GB kertoo Weedille menneisyydestään. Olin aika yllättynyt, että GB oli tavannut Hougenin jo aiemmin - ilmankos animessa ihmettelinkin sitä, mistä kummasta Nero on tajunnut liittyä Hougenin riveihin. Oli tosi surullista, että GB joutui viemään pikkuiset koiranpennut Hougenin armoille.. Teloitettavaksi. Tosin GB:hän ei sitä sallinut, mutta pelko pakotti hänet pysymään paikoillaan ja katsomaan, kuinka pennut tapettiin. Todella koskettava kohtaus.

..Mutta sen sanon, että Rocketin liittyminen Oun sotureihin oli animessa paljon parempi kuin mangassa. Animessahan Rocket tulee aluksi tarkkailemaan lauman toimintaa liittymällä niihin vakoojana. Mutta tässä osassa Jet/Missile(en muista kumpi) ryövää Weedin ilman mitään laumoihin liittymisiä ja Jerome lähtee pelastamaan Weediä. Löydettyään Weedin, Jerome alkaa taistella Rocketin veljeksiä vastaan ja saa Rocketin tajuamaan, minkä vuoksi Oun soturit ovat niin erilaisia. Rocket tajuaa sen melko pian ja minusta juuri tällainen taistelukohta on todella hyvä kohta alkaa tajuamaan sitä, että läheisen vuoksi kuoleminen on upea asia Oun joukkojen mielestä. Niinpä Rocket sitten päätti liittyä Oun joukkoihin ja siten jätti veljensä vastapuolelle. Sinänsä outoa, ettei Rocketin veljekset seuranneet veljeään, vaan jäivät vapisemaan paikoilleen järkyttyneinä. Heidän mielestään kannatti palvella Hougenia, jolla oli kymmenkertainen määrä koiria verrattuna Weedin joukkoon. Idiootit.

Rocketia ei aluksi otettu laumaan mukaan mielihyvin. Tietenkään. Olisin repinyt perseeni, jos Weed olisi heti alkanut jeesustelemaan hänelle ominaiseen tapaan, vaan nyt Weedkin hieman epäröi tulokkaan suhteen. Lopulta sankarimme huomasi, että Rocket halusi tosissaan liittyä laumaan ja hän oli "nähnyt valon", joten Weed hyväksyi hänet.

Manga loppui tällä kertaa hyvään kohtaan. Minusta nuo pari edellistä ovat loppuneet siten, että kohtaus on jäänyt kesken typerästi. Tässä mangassa lopetus oli aika hyvä. Rocket avaa koirille hieman Hougenin suunnitelmia ja ehdottaa koiria lähtemään ylittämään vuoria. Kiintoisaa nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Loppuarvioksi mangasta sanoisin ihan jees. Kansi on tosi kiva, vaikkakin tuo sininen osa taustalla tekeekin tuosta vähän tönkön ja halvan, mutta tarina junnaa hirveästi paikallaan tässä osassa. Jos arvio pitäisi tehdä kouluarvosanoin 4-10, niin arviokseni tulisi 7.

..Ja Rocket ja sen veljekset ovat miljoona kertaa paremman näköisiä mangassa kuin animessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)