keskiviikko 8. elokuuta 2012

Hiipivät varjot (GDW osa 10 arvostelu)

Spoilereita GDW mangasta!!

Minä kyllä toisinaan ihmettelen ihan hemmetisti, että mikä merkitys näiden Weed mangojen "nimillä" on. Tämä uutukaisin osa, Hiipivät varjot(10 osa) sai minut miettimään asiaa. Toisinaan mangojen nimet eivät liity minusta paljon mitenkään mangan sisältöön paitsi tämän uusimman osan kohdalla. ...Olettaen siis, että nämä "hiipivät varjot" ovat Murder S aka Sniperin oppipojat Lector ja Thunder. No, mutta anyway. Itse asiaan eli..

..Kansi on ainakin ihan törkeän rumanvärinen. Ruskean ja oranssin jokin sekayhdistelmä. Ihan ripulin värinen ja pilaa koko kannen 100-0. 10 osan japaninkielinen kansi on ihan mielettömän hieno, mutta tämä suomalaisten pilaama ripulikansikuvalla varutettu Weed ja kumppanit on ihan järkyttävä. Hyhyh, pois silmistäni tuo ällötys.

Avataampa sitten sivua ja tarkastellaan hieman itse asiaa: eli tarinaa itseään. Minua valehtelematta alkaa pikku hiljaa ottaa pannuun Kyoshiro(mikäli en aiemmin ole asiasta maininnut). Hän on upea hahmo ulkoisesti, mutta todella rasittava. Hän karjuu koko ajan ja muutekin käyttäytyy tosi rasittavasti. Tosin tämä Kyoshiron tapaamisjuttu on animessakin niin ärsyttävä, että kiroiluni juontaa varmasti juurensa siitä. Ainakin animessa Kyoshiro rauhoittuu jonkin verran liityttyään Weedin matkaan, joten toivon mukaan tälle äkkipikaiselle lastensuojelijalle tapahtuu muutos rauhallisempaan suuntaan.

Yksi kivoimmista asioista tässä osassa oli se, että Melistä(minä en vain suostu sanomaan tuota söpöläistä Meriksi, koska olen aikojen alusta saakka kutsunut hauvelia Meliksi) nähdään rohkeampi puoli. Animessa Melin puolustaessa Torahammasta hän ei vaikuta yhtään niin rohkealta ja itse varmalta kuin mangassa. Kuvasta näkee, miten raivoissaan Mel on tunkeilijoiden saapumisesta ja olihan tuo poika melko hyvä taistelemaan. Taistelussa näkyi vertakin, mikä tietysti oli mainio lisä.

..Sen sijaan en voi vieläkään käsittää, mitä Takahashi sensein päässä on liikkunut, kun hän on laittanut Kurotoran ratsastamaan.
Okei, animessa tämä kohta näyttää vielä typerämmältä, mutta on tämäkin aika hupaisaa, vaikka piirrosjälki onkin loistavaa jälleen. Kurotora on vain niin äijä <3 Tosin, ihmettelen, miksi hyväkuntoiseksi itseään kutsuva kaivanhus antaa itseään nuoremman kantaa itseään? Hmm.

Ja sitten päästäänkin suosikkikohtaukseeni eli Sniperin saapumiseen. Vaikka Sniper onkin GNG:ssä inhokkihahmojani olen kummallisen mielissäni nähdessäni hänet GDW:ssä. Dobermanni on yhä sama itsensä: hän ei anna kenenkään auttaa itseään ja vihaa Giniä koko sydämestään. Sniperin kauna Giniä kohtaan on niin hyytävän ihanaa, että odotan kaksikon taistelua - jos siis sellaista päästään näkemään. Sniperin luonne saa myös itse Hougenin hämmästymään.
Ehdoton suosikkisivuni tästä mangasta. Voin vain kuvitella Ginin ajatukset Sniperin tunnistaessaan. Koirat on myös piirretty mielettömän hyvin ja odotan innolla jatkoa tästä kohtaa.

Mitäs mieltä arvoisat lukijat olivat tästä osasta? :) Suosikkikohtauksesi tästä mangasta?6 kommenttia:

 1. "Sinähän olet.. Sniper!"
  tuli muuten samalla tavalla kuin Hopsu animessa :DD

  Pointsit ripulikannen maininnasta, vaikka itselläni ei mitään kyseistä kantta vastaan ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ON ripulikansi. Ihan hävetti poseerata tuon värisen kannen vieressä. Mä maltan tuskin odottaa neonpinkkiä kantta. Jos kerta ripulikansikin saatiin, niin sitten täytyy saada myös se räikeä pinkki :D

   Ja joo! Huomasin kanssa, että tuo Sniper juttu tuli ihan samalla tavalla kuin GNG:ssä Kurotoran ja Chutoran suusta :D

   Poista
  2. aargh haluaisin niiiiiiiiin tän mutta en ole vieläkään löytäny mulla on 1 5 5 13 14 15 16 17 haluaisin shingaiden 1 suomeksi kosska mullla on 2 mut on löytäny sen vaan japaniksi

   Poista
 2. Pakko myöntää, että kannen värit ovat aivan kamalat! Suoraan sanoen en muutenkaan tykkää näistä Suomen versioista Weed kansien suhteen. Liian yksivärisiä minun makuuni :/ Mutta täytyy olla todella tyytyväinen, että saamme nauttia Takahashin koirataiteesta omalla äidinkielellämme! 8)

  Olen jo pitkään odottanut, milloin pääsen näkemään mangassa, että Sniper saapuu stadionille. Sniper on juuri julmuutensa ja kostonhalunsa vuoksi yksiä suosikkipahiksiani koko Hopsu-sarjassa. Tosin vähän kävi sääliksi, että herralla on apunansa pyörät ^^'

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä muuten kyseisestä osasta, paitsi, Mel minua hieman harmitti. Minun mielestäni animessa oli hienoa, että Mel pelkäsi ja epäröi. Suurin osa hahmoista kun tuppaa olemaan näitä liian rohkeita ja täydellisiä, kuten Weed. :)

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)