keskiviikko 22. elokuuta 2012

Muistoja keräilyn varrelta

On kerinnyt kulumaan jo hyvän aikaa siitä, kun viimeksi kirjoittelin tänne puolelle. Tässä on Satanicalla niin saatanan monta rautaa tulessa, että hyvä kun pysyn itse aikatauluissani. Minulla on tosiaan kaksi työpaikkaa, joista onneksi toisessa loppuu sopimus tämän kuun lopussa. Kouluakin pitäisi siinä ohella käydä ja 2014 minusta pitäisi valmistua parturi-kampaaja. Mummonikin meni kuolemaan oltuaan pitkään huonossa kunnossa ja sekin vaikuttaa toisinaan mielialaani, vaikken olekaan oikein iteskellyt tai mitään.

Mutta en tullut tänne puhumaan elämäntilanteestani, vaan muistoista keräilyn alkuajoilta. Moni on myös kysellyt, mistä kaikkialta ostan oheistuotteeni, niin ajattelin sen myös tähän samaan syssyyn kertoa vielä yleisesti.

Tällaiselta kokoelmani näytti aivan keräilyn alkutaipaleilla. Tämän vanhempaa kuvaa minulla ei ole, mutta ennen varsinaisen keräilyn alkua kokoelmassani oli ainoastaan VHS:ät, GNG DVD, Weed DVD:t 1-2 ja 8, englanninkieliset Weed mangat 1-3, japaninkielinen Weed manga 4 ja japanin kielinen Riki.

Keräilyni alkoi oikeastaan siinä vaiheessa, kun aloin keräämään suomennettua Hopeanuoli mangaa. Ostin ensimmäiseksi susiosat Helsingin Akateemisesta kirjakaupasta ja muistaakseni samaisena viikonloppuna löysin Antun kanssa Gingan oheistuotteita myyvän nettikaupan Urumin ja sieltä tilattiin GDW figuureita kahdet kappaleet. Ensimmäiset figuurini olivat siis Hiro ja Sniper. Tämän jälkeen innostuttiin molemmat keräilystä niin paljon, että vielä tänäkin päivänä uusia kohteita bongahtelee hyllyyn kuin sieniä sateella. Itse tosin olen yrittänyt hieman hillitä keräilyintoani, koska tulevat parturi-kampaajan tarvikkeeni tulevat maksamaan yli 700 euroa ja muutenkin minulla on laskuja maksettavana, niin en voi käyttää kaikkia rahojani tähän rakkaaseen harrastukseen. Olen myös hyvin paljon karsinut hankintojani eli suomeksi: en osta kaikkea mitä vastaan tulee, vaan kerään kaikki ne, mitä oikeasti haluan. En välitä kokoelmani suuruudesta, vaan siitä, että itse pidän kaikista keräämistäni kohteista, enkä ole yhtäkään kokoelmani ostosta vaihtanut tai myynyt eteenpäin (lukuunottamatta Boku No Inu, Boku No Weed mangaa, irtonaiset Weed DVD:t(koska ostin boksin tilalle) ja Shin Gaiden 1:stä, josta sain kaksoiskappaleen voitettuani arvonnan).

Tässä toista kuvaa alkutaipaleilta. Raivasin kokoelmalleni tilaa jo toiselle hyllylle ja kuten varmasti lukijani jo tietävätkin, niin tällä hetkellä minulla on 3 hyllyä täynnä Ginga sälää.

Mutta sitten niitä paikkoja, joista voi ostan Ginga tavarani:

URUMI
- erittäin luotettava, suomalainen nettikauppa
- löytyy paljon kaikkea erilaista tuotetta ja härpäkettä aina mangasta figuureihin ja pehmoihin
- Löytyy laajasti tuotteita myös muista mangasarjoista

FUTAGO SHOP
- luotettava, ruotsalainen nettikauppa
- Kaupan kielen voi vaihtaa myös suomeksi, tosin se ei ole kovin sujuvaa suomea
- löytyy mangaa, figuureita ja muuta

HUUTO.NET
- hakusanalla Ginga löytyy paljon kaikenlaista.
- Voi löytyä paljon harvinaisuuksia edullisesti
- Varo huijarimyyjiä! Katso aina ensin myyjän saamat palautteet, ennen huutamista

YSTÄVÄNI, TUTTAVANI, RATI RITI RALLA
- Ystävien ja tuttavieni kanssa olen tehnyt myös kauppoja, mutta heidän tietojaan en voi ikävä kyllä kertoa, koska en ihan viitsi kenenkään puhelinnumeroita ja sähköposteja jaella luvatta.
- Kaverien ja tuttavien kautta saa hankittua paljon kaikenlaista - lähes pilkkahintaan toisinaan
- Vaihtokaupat onnistuvat ja esimerkiksi Kaksoissolan foorumilla saattaa löytää tyyppejä, jotka myyvät Ginga tavaroitaan pois

Toivottavasti näistä oli hieman apua keräilyä aloitteleville tai muuten vain tiedonjanoisille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)