torstai 4. lokakuuta 2012

Kätketty tie - GDW osa 12 arvostelu

Aijaij. Minun pitäisi saada selkäsauna joltakin, koska hommasin uusimman Weedin päivää myöhässä. En ole kiireideni vuoksi ehtinyt yhtään ajatella sitä, että jälleen uusi Weed manga ilmestyy. Ostin mangan siis eilen ja lukaisimpa sen tuttuun tapaani läpi heti.

Kansikuva on tosi kiva, mutta tummansininen taustaväri oli jo 9 osassa, joten plääh. Tässä kansikuvassa huomaa, miten huono idea oli ottaa yksivärinen tausta valokuvan sijaan. Mutta tässä kansikuvassa oleva Weed on yksi suosikkikuvistani Weedistä. Asento ja ilme ovat ihan mielettömät.. Melkein tekisi mieli tatuoida tämä tuon Gin tatuointini kaveriksi ;)

Tämä osa oli aika kiva. Tesshin pääsi kunnolla mukaan tarinaan ja juonessa päästiin hieman eteenpäin, vaikkakin aika hitaalloisesti, mikä tosin oli aika hyvä asia, sillä GNG mangassa juoni etenee niin vauhdilla, että ei ehdi keskittymään kohtaukseen kunnolla. Weed mangassa kohtauksiin ehtii paneutua ja jostain syystä kohtaukset muistaa pikkuruisen paremmin kuin GNG:ssä.

Olin erittäin mielissäni siitä, että Tesshinin tapaaminen oli tehty ihan eri tavalla mangassa kuin animessa. Mangassa oli taistelua kogien kanssa ja Weed joutui jahtaamaan heitä aina veteen saakka saadakseen puhua Tesshinin kanssa. Hyvä lisä tähän oli se, että Sniper oli jälleen kerran juoninut ja valehdellut kogille, että Gin joukkoineen olisi teloittanut Kurojakin. Saa nähdä, miten asia selviää, sillä kylän vanhin vaati Tesshiniä tappamaan Weedin.
Olin ahkera ja tällä kertaa jaksoin ihan skannata kuvia blogiini. Pahoittelen epäselviä kohtia. Aukeama on mangan loppupuolelta.

Minusta Kogien vanhin on mangassa paljon kivemman näköinen kuin animessa, jossa sillä on karvat ja se muistuttaa liikaa Kurojakia. Joskus aikanaan porukka luulikin Kogien vanhinta Kurojaksiksi, mutta myöhemmin selvisi tämän olevan joku niistä, joka hyppäsi Kurojakin perässä palavaan Itho taloon. Karvattomuus tuo hahmoon vähän pelottavan kuvan ja sen palovammat kertovat kovasta elämästä.
Huvittavaa tässä oli se, miten hurjasti Tesshin aluksi halusi tappaa Weedin, mutta yhtäkkiä hän muuttikin mielensä perustellen, ettei Weediä voi syyttää isänsä teoista(jotka siis olivat puppua).

Mutta katsokaapa Shigurea! Mikä järkyttävä ero animeen. Mangassa Shigure on lähes musta, mutta animessa taas harmaa.. Luulin Shoujia vaikka kuinka kauan Shigureksi, sillä tämä näyttää mangassa ihan samalta kuin Shigure animessa.. Karua.

Kai-veljesten taistelut eivät jostain syystä ole kiinnostavaa luettavaa. Pidin heistä enemmän GNG:ssä ja Weedissä erityisesti Kurotoran luonne on kärjistetty melkein ärsyttäviin svääreihin. Tekisi melkein mieli skipata nämä kai-veljesten taistelukohtaukset, koska he vain huutavat ja hokevat olevansa.. No, sitä mitä he ovat.
Säälitti ihan kauheasti tämän nuorukaisen kohtalo. Pentu taisi todella ihailla Giniä, eikä siksi olisi halunnut talloa tämän päältä, mutta jälleen kerran sankarimme yritti pelastaa toisen hengen pyytämällä tämän tallomaan päälleen..Mutta turhaan. Hougen ja Sniper arvasivat pennun ajatukset ja tappoivat tämän. Animessahan tämä tallomisidea oli Hougenin, mutta mangassa idea oli kenenkäs muunkaan kuin Sniperin. Ideana oli siis saada kiinni ne, jotka ihailivat Giniä.

Seuraavaa mangaa sitten vain odotellessa. Joudun kohta miettimään hyllykköni järjestyksen uudelleen, sillä nuo Weedit alkavat viedä tilaa ihan vietävästi GDW-hyllyltäni.

3 kommenttia:

 1. Tässä osassa minulle pisti silmään sivulla 58 oleva "virhe", vai...?. Oikealla alareunassa olevalla koiralla on selässään mumero 56, miksi? Onko sillä joku hieno merkitys, jota minä en vain ymmärrä? Vai näyttääkö se vain sattumalta numerolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho :D En olekaan moista huomannut. Olisiko sivunumero tai jokin painovirhe?

   Poista
  2. Jompaa kumpaa se on mitä luultavammin. Minä jo hetken ajattelin kun tuijottelin sitä tarpeeksi kauan, että kyllä se kuuluu koiran täpliin taikka muuta. :') Olisi ihan mielenkiintoista tietää, onko japaninkielisissä Weedeissä tuota?

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)