torstai 22. elokuuta 2013

Arvostelussa: GDW osa 22 - Valiojoukko


Osa 22 ilmestyi myöhässä, mikä tuntui aiheuttavan närää monissa faneissa. Itseänikin asia otti pannuun, sillä mangan jatkuva myöhästely herättää monia kysymyksiä, kuten "Ollaanko mangan suomentamisesta kiinnostuneita aidosti vai tehdäänkö sitä vain siksi, että ihmiset haluavat?". Weedissä (ja Shin Gaidenissa) on ollut pariin otteeseen kirjoitusvirheitä, joten ainahan tuollaiset mokailut pistävät miettimään.. Ei sillä, että jotenkin syyttelisin suomentajia, mutta kuitenkin. Meidän fanienkin tulee kuitenkin muistaa, että Weedin lisäksi suomennetaan montaa muutakin sarjaa, joten myöhästelyihin kannattaa varautua - eikös se pääasia ole se, että Weediä suomennetaan? Meitä Ginga-faneja tunnutaan hemmottelevan oikein olan takaa milloin uusilla suomijulkaisuilla ja milloin erilaisilla tapahtumilla, joten ei kannata vetää herneitä nenään pikku myöhästelyistä. Uskon, että Weed ei ole ainut manga, joka tuppaa myöhästelemään..

Mutta nyt siihen arvosteluun. Kansikuva on jälleen kerran erittäin onnistunut. Metsämaisema sopii todella hyvin kaatuneeseen puunrunkoon. Mangan sisältö sen sijaan ei kovin mieluisaa luettavaa ollut, sillä en millään malta odottaa Hougen saagan päättymistä. Noh, eihän tässä olekaan enää kuin 8 osaa ennen uuden saagan alkamista.


Osa 22 aletaan viimein lähestyä loppua. Taistelu Hougenin kanssa on viimein alkanut ja Weed kumppaneineen luo viimeinkin suunnitelman lyödäkseen tuon hirviökoiran pois päiviltä. Weed jopa kokeili battougaa Hougeniin ja luuli onnistuneensa, mutta Hougen olikin ehtinyt vetämään vierustoverin kilvekseen. Mielenkiintoista, että Weed todella aikoi tappaa Hougenin ZTB:llä, vaikka hän aina jakelee uusia mahdollisuuksia. Minne siis katosi se Weed, jota olemme tähän asti nähneet? Onko viha mennyt aatteiden edelle? Vai halusiko Weed sittenkin vain uhitella vihollistaan?

En vieläkään käsitä, miksi ihmisten pitää sekaantua laumojen väliseen taisteluun. Kuten olen monesti jo todennut, Daisuken ja Hidetoshin esiintyminen on oikein mieluisaa, mutta en silti käsitä heidän aikeitaan. Saa nähdä, miten armeija aikoo toimia, jos se todella aikoo hävittää Futago-solan asukit.

Tämä osa sisälsi kokonaisuudessaan paljon taistelemista ja suunnittelua. Pienenä tähtenä mainitsen vielä Kyoshiron. Kierolla tapaa oli hienoa, että ystävysten välillä esiintyy kateutta. Koska Weed ei valinnut Kyoshiroa taistelijoiden joukkoon, kishu päätti liittyä Hougenin joukkoon ja näyttää johtajalleen, mihin hänestä todella on. Myös Toubee lähti Hougenin päämajaa kohti, ilmeisesti itsekin sinne liittyäkseen ja kostaakseen. Manga loppui mielenkiintoiseen kohtaan:2 kommenttia:

  1. Tää osa ei päässyt mun suosikkeihin, mutta kansi kuva on kyllä niin upea että kyllä tätä kelpaa kuitenkin katella ;)

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)