sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Arvostelussa: GDW osa 23 - Pelastaja

Yleensä kerron teille käyneeni troo-fanina hakemassa uusimman Weed mangan käsiini heti sen ilmestymispäivänä, mutta nyt joudun tunnustamaan (herran jumala, kuin rikoksen olisi tehnyt), että unohdin tyystin osan 23 ilmestymispäivän. Mangojen myöhästely sekoittaa ihan kokonaan pään, kun on tottunut siihen, että uusin osa ilmestyy yleensä kuun ensimmäisenä tiistaina.


Mutta asiaan. Kansikuvasta olen kuullut todella paljon negatiivista kommenttia, enkä oikein ymmärrä syytä siihen. Moni on sanonut taustakuvan olevan epäsopiva, koska koirat hyppäävät veteen.. metsässä. Itse pidän kansikuvasta, sillä mielestäni tuo metsä ja puro teema sopii kuvaan oikein hyvin - aivan kuin koirat hyppäisivät puron yli. Todella kaunis kansi, mutta henkilökohtaisesti pidän enemmän kansista, joissa hahmot näkyvät lähempää. 

Täytyy jälleen todeta, että ei mikään suosikkiosani tämäkään. Liikaa taistelua ja möykkäämistä ja oikeastaan ainut kiinnostava asia tällä kertaa oli uusi hahmo Mukku, jonka luulin esiintyvän vasta myöhemmissä saagoissa. Mukavaa kuitenkin saada hänet jo nyt mukaan, mutta toivon kuitenkin, että hahmo ei tule olemaan liikaa tiellä, vaan jäisi enemmänkin sellaisen pienen apurin osaan - vaikka toisaalta tuota söpöläistä voisi katsella kauemminkin. Osassa näimme myös pitkästä aikaa Giniä, jonka näkeminen on aina yhtä mukavaa, vaikka toisaalta harmittaakin, että hahmo esiintyy niin harvoin, mutta niinhän sen kuuluukin olla. 

Ihmiset aikovat räjäyttää Vuorilinnan. Hmm. Mielenkiintoista, mutta en ole siitä kovinkaan iloinen. Mielestäni tämä räjähdysuhka sekoittaa ehkä tässä kohtaa liikaa lukijaa, kun pitäisi keskittyä myöskin Hougenin kukistamistapahtumiin. En kuitenkaan vielä sano tästä asiasta virallista mielipidettäni, koska emme vielä tiedä, miten ihmiset aikovat räjäytyksensä toteuttaa tai miten se tullaan estämään. Mielenkiinnolla odottaen. Kyoshiron soluttautuminen meni yllättäen pieleen. Olen jossakin aiemmissa arvosteluissani jo todennutkin, mutta sanon sen jälleen kerran: Minä todenteolla alan kyllästyä tähän hahmoon. Kyoshiro on todella persoonallinen hahmo arpineen ja kaikkineen, mutta sen luonne alkaa tökkiä pahemman kerran. Se on mielestäni liian temperamenttinen ja jääräpäinen, vaikka arvostankin sen yritystä saada Weedin luottamus itselleen. Kyoshiron ja Toubeen soluttautumisyritykset kuitenkin antaa jo suuntaa siitä, että loppu lähestyy koko ajan.


Tuosta Kyoshiro/Toubee/Takeshi kohtauksesta tuli mieleeni, että on ihan kiva, että Kyoshironkin alaiset pääsevät isompaan rooliin tarinassa ja ylipäätään GDW:ssä niillä sivusivusivuhahmoillakin on jokin merkitys, mutta voin jo nyt sanoa, että seuraavaa osaa lukiessani en kyseistä hahmoa tule muistamaan. Hahmoja alkaa olla jo niin monta, ettei niiden kaikkien nimiä meinaa millään muistaa, saatika niiden urotekoja. Olin melkein unohtanut Roninkin, joka avasi suunsa pitkästä aikaa.


Tässä osassa Sniper teki comebackin. Mielenkiinnolla odotan, mitä dobermanni aikoo. Ilmeistä päätellen sen aikeet eivät todellakaan ole hyvät. 

Kaiken kaikkiaan manga loppui ihan mielenkiintoiseen kohtaan, Toubeen kuolemakohtausta olenkin jo itse asiassa odottanut ja oletan sen tulevan seuraavassa osassa. 

2 kommenttia:

  1. Minun mielestäni tuo kansikuva sopii tosi hyvin tuohon osaan,
    Tämä sinun Blogisi on muuten hyvä ;)

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)