sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Hahmojen yhdennäköisyydet

Hopeanuoli ja GDW ovat kumpikin saaneet kritiikkiä siitä, että osa hahmoista on keskenään hyvin samannäköisiä. Itsekin olen asiasta nalkuttanut ympäri nettiä ja hyvin samankaltaiset hahmot sekoittuvat helposti keskenään. Totuus on kuitenkin se, että oikeassa elämässäkin samaa rotua edustavat koirat ovat hyvin samannäköisiä keskenään ja toisinaan vain luonne voi ne erottaa toisistaan. Miksi siis me fanit hermostumme?

Hahmojen yhdennäköisyyksille on keksitty monenlaisia teorioita aina Takahashin mielikuvituksen lopahtamisesta unohteluihin sun muihin. Takahashi on kuitenkin eräässä haastattelussa (en muista missä) todennut, että hän päättää hahmon rodun ja ulkonäön keksittyä ensin sille luonteen. Kun hahmon luonnetta vastaava rotu löytyy, Takahashi valitsee sen. Yksinkertaista ja nerokastakin, vai mitä? 

Olen huomannut, että tiettyjä Gingahahmoja vertaillaan hyvin usein toisiinsa. Erityisesti valkoiset kishut, kuten Akame ja Kyoshiro, saksanpaimenet John ja Jerome sekä akitat Weed ja Gin saavat usein niskakarvat pystyyn. Myönnettäköön, että hahmot ovat hyvin samannäköisiä, mutta moniko on miettinyt sitä tosi asiaa, että on itsestäänselvyys, että samaa rotua edustavat hahmot muistuttavat auttamatta toisiaan jollain tapaa. Esimerkiksi Akame ja Kyoshiro on hyvin helppoa erottaa toisistaan: Kyoshirolla on arvet, se on pienempi ja Akamen erottaa vinoista silmistään. Jeromen kuvioinnit ovat tyystin erilaiset kuin Johnilla ja Weedin ja Ginin erottaa arvista sekä silmien muodosta. 


Vertailun vuoksi GDW animen versiot Johnista ja Jeromsta. Hahmot muistuttavat toisiaan selvästi, mutta ne silti pystyy erottamaan täysin eri hahmoiksi erilaisten kuviointien ansiosta.


Olen jo blogissani moneen kertaan maininnut sen, miten paljon Weedin ja Ginin puhutaan muistuttavan toisiaan. Mielestäni on täysin luonnollista, että kaksi saman perheen hahmoa muistuttavat toisiaan ja koirien maailmassa jokainen rodunedustaja muistuttaa toista hyvinkin paljon. Joku voisi sanoa tähän, että onhan esimerkiksi Narutossa, Dragonbalzissa ja monessa muussakin animessa kaikki hahmot täysin erinäköisiä, niin on kuitenkin tässä tapauksessa paha lähteä vertailemaan koirista kertovaa sarjaa ihmisaiheiseen sarjaan. Vaikka ihminenkin perii vanhemmiltaan tiettyjä piirteitä ulkonäköönsä, ne eivät ole yhtä selviä kuin eläimillä. ..Vai olisiko Weedistä pitänyt tehdä luppakorvainen, ettei se varmasti muistuttaisi Giniä?


Näin lopuksi vielä totean, että ymmärrän kyllä kuitenkin niitä, jotka kyllästyvät näkemään samankaltaisia hahmoja jatkuvasti - itsekin kuulun niihin. Tähän asiaan mielestäni pitäisi kuitenkin suhtautua hieman toisella tapaa. Koirarotuja on kuitenkin vain rajallinen määrä ja minusta olisi hullua, jos jokaista koirarotua esiintyisi vain yksi kappale, eikä toista samaa rodunedustajaa olisi ollenkaan. Jos näin olisi, Gingasta tulisi heti väkinäinen.. Vai miltä kuulostaisi chihuahua Oun joukoissa? 


7 kommenttia:

 1. Tuosta Chihuahuasta Oun joukoissa tuli mieleen että joskus pienempänä kaverini kanssa pohdittiin asiaa ja lopulta päädyimme nauramaan hysteerisesti. Se kuulostaa pähkähullulta mutta toisaalta se olisi hyvä viestin viejä jota ei välttämättä huomattaisi koknsa takia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kavereiden kanssa olen asialle naureskellut ja siksi otinkin sen esille tuohon postaukseen :'D Koska Ginga voidaan sinänsä lukea mätöksi, niin olisi huvittavaa nähdä siinä pieniä koirarotuja mukana (eli naurettavalta). Ei tietenkään mitenkään pieniä rotuja halveksuen, mutta ne eivät vain mielestäni Gingan maailmaan sovi, lukuunottamatta tietenkään Oliveria, jolla oli aivan oma roolinsa tarinassa ^^

   Poista
 2. Gin ja weed näyttävät kyllä samalta mutta ne kyllä erottaa gin on suurempi sillä on arvet Weed on pienempi ilman arpia

  VastaaPoista
 3. Onhan niitä muitakin sarjoja joissa hahmot muistuttavat toisiaan, esim. monien shoujo-mangakojen ihmishahmoja on vaikea erottaa toisistaan. Ja mitä Giniin ja Weediin tulee, niin tietysti sukulaisissa on samaa näköä (myös mainitsemissasi Narutossa ja DBZ:ssä oli aika samanlaista hiusväriä, silmien muotoa yms. perheen kesken).
  Ja tuo on kyllä totta mitä sanoit, että vaikeahan oikeita saman rodun edustajia on erottaa toisistaan :'D Hyvin Takahashi on mielestäni onnistunut, Venäjän sotakoiratkin erottaa helposti toisistaan vaikka kaikki ovat jotain saksanpaimenia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja noista ihmisistä tosiaan vielä.. Onhan oikeassa elämässäkin hirveästi tavispoikia ja -tyttöjä, jotka ovat ulkoisesti hyvin samankaltaisia.. Silti jokaisella on omanlaisensa persoona kuului mihin genreen hyvänsä :)

   Poista
 4. Mistä tilaat noita hopeanuoli kortteja ? :)

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)