lauantai 28. syyskuuta 2013

Mitä jos hahmot olisivatkin ihmisiä?

Anime -sanasta tulee mieleen heti ensimmäisenä suurisilmäinen tyttö, jolla on violetit hiukset, isot rinnat ja kapea vyötärö. Hopeanuoli ja ylipäätään Ginga tuntuu olevan yksi niitä isoja poikkeuksia anime- ja mangasarjoissa, sillä niissä esiintyvät hahmot ovat eläimiä. Toki on olemassa animeita, joiden hahmokaartiin kuuluu eläimiä tai eläimen tapaisia hahmoja, kuten Pokemon ja pari muuta sarjaa. Itse kun tosiaan en Gingan ohella muusta animesta tai mangasta ole kiinnostunut, niin näkemykseni perustuu täysin siihen, mitä itse olen netissä ja muualla maailmassa nähnyt.

Kuten jo monessa muussakin postauksessa olen hokenut tätä samaa " en pidä muista animeista kuin Gingasta" mantraa, olen useasti miettinyt sitä, olisinko koskaan kiinnostunut Hopeanuolesta, jos hahmot olisivatkin olleet ihmisiä. Jos Hopeanuoli hahmot olisivatkin ihmisiä, koko sarjan idea menisi täysin ja siitä tulisi aivan erilainen: armeija kuosisia sotilaita reissaamassa ympäri maailmaa etsimässä apua tulevaa sotaa vastaan. Hmm, ei järin mielenkiintoista minun korvaani.

Myöskin Weedin juoni olisi melko tavanomainen sotaelokuva, jos hahmot olisivat ihmisiä. Toisaalta olisi mielenkiintoista seurata, miten sotilaista heikoin tai nuorin pääsee näyttämään kyntensä ja ylenemään perussotilaasta "arvokkaampaan" asemaan, kuten kersantiksi tai jopa upseeriksi. Jos Weediä ja Giniä ei olisi, olisi ihmisversio Gingasta todella mälsä. 


Millainen Hopeanuoli tai Weed animet/mangat olisivat piirrostyyliltään, jos hahmot olisivat ihmisiä? Minkä näköisiä hahmot olisivat? Ninjakoirat näen jo sieluni silmin Hopeanuoli -musikaali tyylisissä ninjavaatetuksissa ja Kurojakilla olisi tietysti irokeesi. Mutta olisiko piirrostyyli stereotyyppistä animea vai jotakin toisenlaista? Sarjojen ihmisversiot näkisin hieman yliluonnollisena ja erityisesti hahmojen tekemät iskut pitäisi muuttaa aseilla tehtäviksi - olisihan se nyt aivan sekopäistä nähdä ihmis-Gin tekevän Zetsu Tenrou Battogaa pyörimällä.. Saatika sitten Raikaken *naureskelua* 

Olisiko P4:n ihmisversio jonkinsortin yliluonnollinen hirviö? Geenimuunneltu Frankensteinin hirviö kuulostaisi aika naurettavalta, vaikkakin erittäin varteenotettavalta, jos toteutus olisi hyvä.

Sotateema elokuvissa ja sarjoissa ei koskaan ole ollut pahemmin sydäntä lähellä, joten jos Ginga olisi ihmisillä tehty, en tiedä, olisiko sarja yhtä mielenkiintoinen. Mitä mieltä te muut olette?

22 kommenttia:

 1. En luultavasti olisi ikinä kuullut, saatika kiinnostunut Gingasta, jos hahmot olisivat ihmisiä. Mielenkiintoinen postaus... :)

  VastaaPoista
 2. Tätä olen itsekin miettinyt =) tarina voisi itsesään toimia, mutta kun ajattelee niin ei se olisi yhtään niin kiinnostava. esim. Miten kaikki Battôgat oltaisiin toteutettu? Taistelukohtauksetkin olisivat aivan erilaisia ja niissä olisi eri tunnelma.

  VastaaPoista
 3. Osaan mielessäni kuvitella battougat, mutta en ehkä lukisi tarinaa...

  VastaaPoista
 4. ..Hahmojen shippaajia ainakin tulisi kun niin miesvaltainen sarja on :'D Mitenköhän Ginin treenaus suoriutuisi ihmisversiona, kidnapataan jostain perheestä kakara ja laitetaan uimaan saaviin? Vihollisen lihaa kun syötettäisi niin se ei varmaan olisi enää karhun lihaa..
  Vaikka se olisikin sota-elokuvamainen, niin onhan niitä sotia ollut erilaisiakin kuin mitä ens alkuun tulee mieleen, esim. jotkut Japanin historian sodat samuraineen sopisi sarjaan hyvin. Battougat jotenkin miekalla hienosti. Kiintoisa ja ajatuksia herättävä kirjoitus kyllä.

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoa, että 90% aiheistasi on samat kuin Kaksoissolassa. Tässä sen näkee, kuka oikeasti keksii aiheita ja kuka ei, vaan kopioi sivustolta suoraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta blogissa mietinkin asioita useammasta eri näkökulmasta.

   Sitä paitsi Kaksoissola ei tietääkseni oikeuksia näihin pohdinnan aiheisiin omista, joten niitä voi kuka tahansa muukin omalla tahollaan pohtia. Jos blogini tekstit eivät sinua, rakas anonyymi, miellytä, ole hyvä ja lopeta lukeminen :)

   Poista
  2. Satanicaa komppaillen:
   Kaksoissolassa on pohdittu todella paljon eri asioita, ihan kaikki on jotakuinkin käyty läpi, joten lienee vaikeaa keksiä pohdittavia tekstejä, jos pitää takertua nimenomaan siihen, että onkohan joku jo ottanut tämän esille foorumilla.

   Sitä paitsi, Satanica ei KOPIOI tekstejä foorumilta, vaan bongailee silloin tällöin hyviä aiheita ja tekee niistä pohdintoja omasta näkökulmastaan.

   Poista
 6. eiks anonyymi nimenomaan sanonu, että satanica kopioi aiheet, eikä tekstei? kyl niitä omiaki aiheita saa kekesittyä, ku käyttää mielikuvitusta ku niitä uusii aiheit kuitenki pomppaa koko aja esille. kai sitä palautetta saa antaa?jos vaik muute tykkäis lukea, mut menee lukuinto lukee kaikki sama pitkitetynä, mitä oot kirjottanu jo kaksoissolaan. ei se tarkota haukkumist, jos toivois omia aiheit :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän mä tarkoitin. Hyvä että joku tajusi. Aika jännä juttu ettei tällaistakaan kestetä vaan on heti syöksyttävä puolustamaan, kun kritiikkiä tulee.

   Samat otsikot etc. Eiks siitäkin pysty päättelee mistä nää pohjautuu? Oon nähny sellastakin että katotaan muiden blogeista aiheita ja sitten ei ole pokkaa mainita mistä ne on alunperin keksitty. Noloa.

   Poista
  2. Tietysti minä puolustan omaa blogiani ja tekstejäni. En ole väittänyt, ettei palautetta tai mielipiteitä saa sanoa. Se on aina toivottua. Olisiko minun pitänyt olla ihan hiljaa ja olla kommentoimatta?

   Mitähän mahdollisia aiheita sitten pitäisi käsitellä, jos Kaksoissolan aiheita ei saa lainata? Aika vähäiseksi jäisi ideat, jos mistään ei saisi ottaa hyvää aihetta ja pohtia sitä omalta kantilta. Minä sentään kirjoitan omista mielipiteistäni, enkä kopioi kenenkään muun mielipiteitä.

   Monet muut eri aiheita käsittelevät blogitkin kierrättävät samoja aiheita vuodesta toiseen, eikä kukaan kyllästy, kunhan mielipiteet ja teksti on omanlaista. Pitäisikö jokaisen blogin siis keksiä aina eri aiheet ja tarkistaa, ettei vain kukaan ole samasta aiheesta tekstiä kirjoittanut? Moni muukin Ginga blogi on käyttänyt teksteissään samoja aiheita kuin minä, enkä näe asiassa mitään ongelmaa. Kukaan ei aiheille omista oikeuksia, joten niitä saa kuka tahansa käyttää.

   Siksi toisekseen, minä sentään kestän palautetta, mutta te kaksi anonyymia ette ilmeisesti, koska ette uskalla puhua omalla nimellänne ja naamallanne. Sepäs vasta noloa onkin ;) Ja toistan: jos blogini aiheet ja tekstit eivät kiinnosta ja aiheuttavat noin suurta päänvaivaa, olkaa hyvä ja vaihtakaa sivua niin ei tiedänkään tarvitse yöunianne menettää sen tähden, että joku käyttää samoja aiheita kuin Kaksoissola. Kaksoissola on keskustelufoorumi, jossa kaikki Gingafanit eivät edes oleskele. Blogini on tarkoitettu muillekin kuin kaksoissolalaisille, joten ei voida olettaa, että nämä jotka foorumilla eivät ole, tietäisivät, mitä aiheita on käsitelty.

   Minä sentään uskallan myöntää sen, että osa aiheista on napattu hyvältä foorumilta :) Ai kauhea, mikä kopioija penikka olenkaan!

   Poista
  3. Okei, my bad. Eipähän tehdä nyt silti kärpäsestä härkästä, vaikka käsitinkin asian väärin.

   Lähinnä tarkoitin, että vaikka aihe onkin sama mitä foorumilla on niin sisältö voi siitä poiketa. Toki kaikkia ei voi miellyttää kirjoituksillaan, mutta jos se on se juttu mistä haluat palavasti kirjoittaa eikä asia kaikkia miellytä niin sille ei paljon voi mitään. Kirjoittajat varmasti yrittää parhaansa keksiä omia aiheita, mutta aina inspistä ei tule ja silloin sitä lähdetään hakemaan helposti muualta.

   (Tämä oli puhtaasti oma näkökantani, ei puolustelua.)

   Poista
  4. Lisään vielä tähän, että itse mietin pitkään ja hartaasti tekstieni aiheita ja osa teksteistä vain sattuu olemaan jo foorumilla käsiteltyjä aiheita. En minä foorumia pyöritä läpi ja etsimällä etsi hyvää tekstiä, vaan osa yhtenäisyyksistä on täysiä sattumiakin.

   Mutta enempää minun ei tarvitse valintojani perustella. Jos ei miellytä, niin asialle ei voi mitään. Blogiani suuntaa en aio muuttaa, se on vissi. Omaksi iloksenihan minä tätä kirjoitan, en siksi, että haluaisin nousta jollekin palkintopallille mielikuvitusrikkaista aiheistani. Voi kiesus, mikä ryminä pikkuisesta asiasta.

   Poista
  5. sitä kritiikkiä ja palautetta voi myös antaa rakentavasti jos haluais. en usko, että aiheiden kopiointi o se syy miks "syöksytää puolustamaan kun ei kestetä" vaan se et kritiikki heitetään noin tylysti

   Poista
 7. en mä tarkottanu omaa kommenttiiini pahal, hymynaamoiki laitoin et vähä viestittäis sitä et iha kivaa sävyy kommentoi. kyl mä luuli, et tänne sais laittaa kommenttii ja toiveit ja palautet anonyyminäki ilma, et tullaa vihjailee, et oisi nolo tai en uskaltais seistä omie sanoje takana....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka minä olenkin oikeudet antanut anonyymeillekin kommentoida, toivoisin silti, että oma nimi tuodaan esille, eikä niin, että se kritiikki annetaan nimettömänä. En halunnut tuolla loukata mitenkään, mutta ihmettelen suuresti, miksi kritiikki annetaan aina nimettömänä, ei omalla naamalla. Pyydän anteeksi, jos kuulostin töykeältä.

   Poista
 8. Kaksoissolassa käsitellään paljon aiheita, mutta sä tunnut käsittelevän juuri tylsästi niiden kaavojen mukaan. Otsikko nimet on samoja ja sitä rataa. Jos sä käytät jonkun ihmisen erityisesti pohtimaa aihetta niin miksi et voi kertoa että sä sait idean tästä blogista. ja vieläpä linkittää sinne. Vai etkö sä pysty siihen kun muiden blogien mainostaminen on kmalaa?

  Sä se taidat näistä kommenteista oikein vauhkota ettet sä saa unta. Mutta onhan näissä blogi teksteissä se hyvä puoli että ne on pidempii ku sun yhden rivin viestit muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen varmasti jokaisessa tekstissäni maininnut, että olen aiheen napannut Kaksoissolasta ja sen voi lukijatkin todistaa. Teksteissä, joissa tätä mainintaa ei ole, ovat jatkoa jollekin aiheelle, jossa tästä kauheasta kopioimisesta mainitaan.

   Jos joku luo keskustelufoorumille jonkun hyvän aiheen, se ei tarkoita sitä, että hän saa sitä käyttää. Itse ainakaan en keneltäkään kiellä käyttää aiheita, jotka itse kyseiselle foorumille olen aloittanut. Miksi kieltäisin? Koska jokaisella on oikeus niitä pohtia. Siksi toisekseen, en ole koskaan ottanut toisilta blogeilta aiheilta lukuunottamatta Hopeatiikeriä, jonka kanssa teen yhteistyötä ja tässäkin tapauksessa olemme etukäteen aiheesta keskustelleet, mutta tällöinkin asiasta olen maininnut, jos jotakin toista blogitekstiä olen lainannut. Minä luen montaakin eri Ginga blogia ja varmasti jos sellainen aihe, jota haluaisin itsekin pohtia tulisi vastaan, tekisin siitä postauksen ja mainitsisin, että olen postauksen aiheen napannut jostain - aivan kuten tähänkin asti.

   Yhden rivin tekstit? Milloin olen kirjoittanut Kaksoissolaan yhdenrivin tekstin jostain pohdittavasta asiasta? Myönnän sen, että osa kommenteistani KESKUSTELUFOORUMILLA on lyhyempiä kuin blogi tekstini, mutta sattuneesta syystä blogiini mietinkin kirjoituksiani pidempään ja hion mielipiteitäni paremmin. Keskustelufoorumi on täysin eri asia kuin blogi. Ja edelleenkin, minä en koskaan kirjoita kyseiselle foorumille yhdenrivin lauseita.

   Ja ei, minä nukuin yöni täysin siemauksin.

   Poista
  2. Lisäyksenä vielä: kerrohan, anonyymi, mitä blogeja olen matkinut ja kopioinut?

   Poista
  3. Niin sä oletkin. Mutta joskus kasoissolassakin on mainittu et jutut on tullu jostakin blogista mielee. Eli alkuperäinen idea ei ollu kaksoissolan vaan sen yksittäisen ihmisen.

   Pointtini olikin a) voisit hyödyntää kaksoissolan aiheita, mutta et käsittele otsikko tyyppisesti vaan muulla tavallla b0 yrität löytää aiheita muillakin tavoin.

   puhuinko pohdittavista asioistan? En. vaan yleisesti. tuon käytännön sä voisit varmaan ottaa muuallekki etkä spämmiä yhden tai kahden rivin postinkeilla.

   hopeatiikeriä. mutta tarviiko sen takia roikkua toisen blogin varjossa niin tahtiin, ettei blogeissanne ole hirveästi eroja.

   Poista
  4. Ahaa, enpä ole moiseen kommenttiin foorumilla törmännyt, että joku ihan blogista olisi inspistä aiheisiin saanut. Mikähän blogi on sitten kyseessä, kysynpä vaan, kun en tällaista mainintaa ole missään nähnyt.

   Ja nyt minun on pakko tehdä eräs asia selväksi: Hopeatiikeri on parhaan ystäväni pitämä blogi, jonka kanssa teemme yhteistyötä ja yhteistyökumppanuus päätöksen teimme, ennen kuin kumpikaan blogeista ehti kerätä paria kymmentä lukijaa enempää. Yhteistyöhön ryhdyimme siksi, että ensinnäkin olemme parhaita kavereita IRL elämässä. Jaamme toisillemme kirjoitusideoita ja osittain päätämme tehdä tekstejä samoista aiheista (tämä lukee eräässä yhteispostauksessammekin). Toisekseen, suurinosa MINUN aloittamistani aiheista (jotka nyt kaksoissolasta olen radikaalisti kopioinut) Anttu on tehnyt jatkoa omaan blogiinsa ja maininnut saaneensa inspistä MINUN aloittamastani aiheesta (kuten minäkin teen) eli eikö tällöin tämä kauhea ja ns. "matkiminen" ole juurikin toisinpäin? Toki löytyy pari aihetta, jotka Anttu on ottanut blogissaan esille ja vastineeksi minä olen ottanut saman aiheen omassa blogissani esille, koska edelleenkin: jaamme toisillemme tekstinaiheita. Ja jos nyt oikein asiaa haluat tonkia, katso postausten kirjoittamispäivämäärää. Siksi toisekseen, Antun blogi käsittelee oheistuotteita enemmän, minun puolestaan käsittelee teemoja jne. Minun ei tarvitse asiaa sen kummemmin hienostella, koska asia todellakin on näin ja Anttukin sen voi todistaa. Ja ei, blogimme eivät ole millään tavalla samanlaiset, kun niitä pitää kaksi täysin eri ihmistä. Lisäksi, kun blogi käsittelee vain yhtä aihealuetta, on aika vaikeaa lähteä keksimään hirveän paljon erilaisia uniikkeja aiheita. Lisäksi on täysin normaalia miettiä sarjan asioita, jota on tullut mietittyä varmasti ennen netinkin keksimistä. Täysin eri asia olisi, jos joku keksisi jonkun todella hyvän teema-aiheen (kuten esim. Kiatsun juoniselosteet mangoista, minun make up school zydeemit ja Antun oheistuote esittelyt) ja niitä alettaisiin matkimaan, niin haukut olisivat täysin ansaittuja. Mutta kun aiheet ovat täysin arkipäiväisiä tasolla " mikä on lempihahmoni, mistä asioista en pidä hopeanuolessa" jne, niin on se kumma, jos näitä perusasioita ei blogissa saa miettiä. Keltään tätä oikeutta ei ole pidätetty, enkä itsekään ole ketään kieltänyt kyseisistä asioista kirjoittamista.

   Hyvä anonyymi, ole ystävällinen ja ota asioista ensin selvää, ennen kuin alat moittimaan, sillä kommenteistasi huomaa, että et tiedä asioiden todellista laitaa.

   Kiitän kommentistasi ja palautteestasi, mutta valitettavasti en aio sitä noudattaa. Tämä keskustelu päättyy minun osaltani nyt tähän.

   Poista
  5. Ihan vaan mainitakseni ja jatkossa selventäväksi: kannattaa linkittää varmaankin ne topicit joista on inspistä hakenut, näin annat krediitit sille alkuperäiselle aiheen aloittajalle. Tosin en ole ihan varma oletko jo näin tehnyt, koska let's face it, minäkään en lue kaikkia tämän blogin tekstejä.

   Hopeatiikerillä ja Tähdenlento blogilla voi olla samankaltaisuuksia sen takia, että olemme aloittaneet ne yhdessä ja teemme niitä yhdessä. Painottaisin kyllä, että molemmat blogit ovat keränneet omat lukijansa ihan itse eivätkä toistensa avulla. Satanica tykkää enemmän panostaa näihin pohdintoihin kun minä taas tykkään viihdyttää kuvilla ja oheistuotteilla. Mitä olen molempien blogeissa pyörinyt niin Satanican blogi voi olla jopa suositumpi ja keskustelua herättävämpi blogi. Minkä tämän tekstin kommenttiosio tekeekin jo selväksi. En aloita enkä jatka mitään, mutta kun nyt kerran otitte blogini esille..

   Poista
  6. ^ En ole linkittänyt, todennut vain, että tämä aihe on kaksoissolasta inspiraationa tai vastaavaa. Ja fuck that. kaikilla on oikeus kirjoittaa, mistä haluaa.

   Ja nyt tälle aiheelle tuli piste kaikin puolin.

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)