torstai 19. joulukuuta 2013

Suosikkijohtajat

Suosikkihahmoistani olen muutaman tekstin kirjoittanut aivan blogin alkuaikoina, mutta suosikkijohtajiani en ole teille vielä aukonut.. Innoituksen postaukseen sain Kiatsun blogissa olleen Täydellisiltä tuntuvat hahmot nimisen postauksesta, joka kannattaa käydä lukaisemassa.

Mutta toisin kuin mainitsemani inspiraation lähde, tämä ei käsittele mielestäni täydellisiä hahmoja, vaan suosikkijohtajiani. Koska olisi tylsää jauhaa vain Weedistä ja Hopeanuolesta, päätin ne tästä postauksesta jättää nyt pois ja antaa tilaa muille hahmoille. Luonnollisesti, koska suosikkihahmoistanikin tein inhokkihahmo postauksen, saa suosikkijohtajat teksti jatkoa inhokeistani.

AKAME

Akame on rauhallinen, harkitseva ja karismaattinen hahmo jo ennen liittymistään oulaisiin ja itse asiassa pidän hänestä enemmän GNG:ssä kuin GDW:ssä, jossa hahmoa kohdellaan ehkä turhankin arvokkaasti. GNG:ssä Akame on uskollinen hänen ylleen langetetulle tehtävälle suojella pyhiä kirjoituksia kogilta. Iga on hyvin viisas ja viisaus kiehtoo minua hahmoissa hyvin paljon, ehkäpä se on osasyy siihen, miksi Akamesta olen alkanut pitää enemmän aikuisiällä kuin lapsena. Akame osaa myös taistella hyvin ja hän on selkeästi paras taistelija laumastaan, mikä johtunee hänen taistelukoulutustaustastaan - onhan hahmo sentään ninja. Akame on nopea ja hyväntahtoinen, ei ihme, että Gin antoi hänelle Johnin ohella oikean tassunsa paikan.

Vaikka Akame johtajahahmo onkin, se ei silti ole ylitäydellinen. Akame häviää taistelun Kurojakia vastaan saaden kaulaansa kaksi syvää haavaa sirpin iskusta ja vaikka hahmo onkin fiksu, saattaa silläkin mennä sormi suuhun äärimmäisen hankalissa tilanteissa, mutta kaikesta huolimatta Akame haluaa aina auttaa ystäviään.

BEN

Akamen ohella Benistä on tullut eräs lempparihahmoistani näin vanhemmiten. Lapsena en koskaan hänestä niin välittänyt, vaan pidin hahmoa "vain johtajana", mutta nyt vanhemmiten olen onnekseni löytänyt ne hienoudet myös Benistä, mitä olen löytänyt jo lapsena vaikkapa Ginistä.

Ben ei turhaan ole Rikin valitsema ensimmäisen joukkueen johtaja. Ben on Akamen tavoin viisas ja harkitseva, mutta se osaa olla julmakin. Hahmo on uskottava, vaikka se haluaakin antaa mahdollisuuden vihollisilleen, kuten esimerkiksi Hyenalle, joka paljastui petturiksi Sniperin kanssa. Ben ei tapa ketään turhaan ja se on minusta hienoa, sillä en tiedä, voisinko koskaan ihailla 100%:sti hahmoa, joka päättää kaikkien vihollistensa elämän sen kummempia harkitsematta. Ben ei taistele turhaan, vain silloin, kun on tosi kyseessä. Se tuntee hyvin laumansa jäsenet ja osaa arvioida niiden tekemisiä, kuten esimerkiksi tiikeriveljesten kanssa käydyssä tappelussa.

Ben on uskollinen Rikille ja se näkyy jo ensimmäisissä kohtauksissa, joissa Ben tavataan - niin mangassa kuin animessakin. Se nolostuu kokoontumisesta myöhästymisestä, vaikka auttoikin lauman uusia jäseniä taistelemaan Madaraa vastaan ja kuuntelee ilme värähtämättä Sniperin paasausta siitä, että ajoissa on aina oltava. . Ben ei sano pahaa sanaa upseeristaan, vaikka selkeästi ei tästä pidäkään ja vaikka muut hänen ympärillään olevan joukkueenjohtajat Sniperiä hieman nälvivätkin seläntakana. Kiteytettynä voisi sanoa, että Ben kunnioittaa ylempiarvoisiaan, vaikkei heistä pitäisikään. Ben on nöyrä ja se jos mikä tekee hänestä karismaattisen johtajan.

Ben ei ehkä ulkoisesti ole se unelmakoirahahmo, kuten vaikkapa Gin, joka saa suosiota jo pelkän ulkonäkönsä takia. Ben oikeastaan joutuu todistamaan hienoutensa meille faneille luonteellisesti, sillä yleensä ainakin lapsena suosikkihahmo valitaan ulkonäön perusteella, eikä luonteella ole niin väliä.


KUROJAKI

Hetken aikaa jouduin miettimään, luenko Kurojakin suosikkijohtajakseni vai en, mutta päätin hänet tähän postaukseen lisätä, kun kuitenkin lempihahmokaartiini kuuluu. Vaikka petyin hahmoon todella pahasti mangassa, on Kurojaki animeversiossa aivan omaa luokkaansa. Se on uskottava ja jopa pelottavakin johtaja. Koga on mielipuolinen, mutta ei onneksi liikaa. Kurojaki on niin uskollinen tehtävälleen varastaa pyhät kirjoitukset igoilta, että se on valmis tekemään mitä tahansa saavuttaakseen tehtävänsä - syöttämällä laumalaisilleen koiranlihaa ja pelottelemaan heitä, jotta yksikään laumalainen ei olisi pelkuri. Koga on myös hyvin perinteistä kiinnipitävä, sillä se ei hyväksy Akamen päätöstä polttaa Itho taloa ja siksipä hahmo päättääkin elämäsä hyppäämällä tulimereen palavien kirjoitusten, perinteiden, mukaan. Nämä seikat tekevät hahmosta mielestäni innostavan ja hyvin mielenkiintoisen.

Mangaa lukuunottamatta pidän hahmosta todella paljon. Se on onnistunut pahis, joka on hieno hahmo niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Ehkä Kurojaki olisi vaatinut vielä enemmän pientä viilausta, jotta se olisi entistä parempi pahis erityisesti mangassa.

BAT

Bat tavataan Weedissä Hougenin alaisena joukkueenjohtajana. Vaikka Batin johtajantaidoista ei toistaiseksi ole mitään kovin suurta näyttöä tullut vielä missään vaiheessa, tykkään hahmon yliluonnollisuudesta. Bat on sokea, mutta näkee "sisäsellä silmällään" ja on siksi varsin mielenkiintoinen. GDW animessa hahmo on hyvin ovela, muttei turhan ylivoimainen kuitenkaan. Bat sopii mielestäni hyvin johtajaksi ja olisi ehkä sopinut hyvin pääpahikseksikin Weedissä, sillä hahmon näkijänkyvyt hämmentävät oulaisia aikalailla pariin otteeseen. Harmi, että Bat ei ole vielä päässyt mangan puolella oikeuksiinsa, ainakaan toistaiseksi. Toivon mukaan viimeiset osat paljastavat hahmon todellisen karvan. Onko hän lopultakin vankasti oikeudenmukaisuuden puoltaja vai kavala petturi, joka haluaakin palvella Hougenia?

GNG:ssä ja GDW:ssä tavataan hyvin mielenkiintoisia ja erilaisia johtajia. Hyvisjohtajat kuitenkin ehkä ovat mielestäni enemmän hiotumpia kuin pahishahmot ja jatkossa toivoisin Takahashilta hieman petrausta pahishahmojen suhteen, sillä pelkkä sekopäisyys ei enää iske samalla tavalla kuin Akakabuton aikana.

KYOSHIRO SHIROGANEKyoshirosta minulla on ollut hieman ristiriitaiset fiilikset niin animen kuin mangankin osalta. Hahmo on makuuni turhan temperamenttinen ja paha suustaan, mutta johtajana tämä hahmo on hyvinkin vahvoilla ja saa pisteitä mm. siitä, että se johtaa orvoksi jääneitä ja kaltoin kohdeltuja pentuja.

Kuten sanoinkin, Kyoshiro ei suosikkihahmoni varsinaisesti ole edellä mainittujen syiden takia, mutta listassani se ansaitsee kyllä paikan. Hahmo on itse kokenut pentuna kovia ja mielestäni on arvostettavaa, että koira on kerännyt mukaansa pentuja, joille hän haluaa hyvää.

Erityisesti mangassa Kyoshiro antaa itsestään vaihtelevia kuvia itsestään. Se on hyvä taistelemaan, vaikka kieltämättä minua hieman huvittaakin sen erikoisisku.. Kuitenkin, Kyoshiro haluaa suojella nuorempiaan pahoilta vanhemmilta, jotka hakkaavat lapsiaan ja tekee selväksi, että pennuillakin on oikeuksia - ei vain velvollisuuksia.

Mitä mieltä te muut olette Gingan johtajahahmoista? Löytyykö listasta omia suosikkeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)