perjantai 28. joulukuuta 2012

Materialismi maniaa

Tässä postauksessa kerron teille hieman tästä keräilyharrastuksestani. Olen koonnut tähän tekstiin minulta kysyttyjä kysymyksiä niin täällä netissä kuin ulkomaailmassakin. Videopostausta en vielä tähän postaukseen saanut aikaiseksi, mutta yritän sen mahdollisimman pian kuvata toiveidenne mukaisesti :)

Milloin aloitit keräilyn?
- Aloitin keräilyn jo hyvin kauan sitten. Taisin tällöin olla ylä-asteella. Äitini osti minulle Huuto.netistä englanniksi käännetyt Weed mangat 1-3, japaninkielisen Riki mangan japaniksi sekä japaninkielisen Weed mangan osa 4. Tätä tosin en laske vielä viralliseksi keräilyksi, koska en tuolloin vielä tiennyt, mitä kaikkea krääsää Gingasta onkaan olemassa. Virallisesti aloitin keräilyn 2011-2012 vuoden vaihteessa yhdessä Antun kanssa. Löysimme sattumalta Urumin nettisivun, josta haltioutuneina tilasimme ensimmäiset GDW figuurimme, joista itse sain Sniperin ja Hiron - juuri ne hahmot, mitä en todellakaan toivonut saavani. Ja siitä se sitten lähti. Vuoden verran olen siis näin virallisesti keräillyt.

Mikä on kokoelmasi rakkain esine?
- Minun on vaikea nimetä ainoastaan yhtä, mutta ehdottomasti listan kärjessä on enolta saamani Hopeanuolen suomidupatut VHS kasetit. Näistä se kaikki alkoi, joten niihin olen ehkä eniten kiintynyt. Toisena tärkeänä voisin mainita Weed pehmoni, jotka ovat arvonsa ja suloisuutensa takia suosikkejani. Rakastan kokoelmani jokaista esinettä yhtä paljon, mutta suosikkini osaan mainita.

Oletko koskaan myynyt/antanut pois mitään kokoelmastasi? Oletko siis tehnyt virheostoksia koskaan?
- Heräteostoksia olen tehnyt muutaman kerran, jolloin ostin Boku No Inu Boku No Weed mangan. Kuvittelin mangan olevan jotekin erityinen, mutta en pitänytkään siitä ja vaihdoin sen kahteen keräilykorttiin. Annoin myös viime arvonnassa kaksi tarraa ja yhden keräilytarrapussukan lahjaksi. Minä kun en tunnetusti mitään tarraihmisiä ole. Muita en ole antanut pois, enkä aiokaan. Nykyisin mietin hyvin tarkkaan, mitä ostan ja millä hinnalla. Pehmot ovat tällä hetkellä ainoita, joihin annan itseni törsätä rahaa.

Mitä kaikkea keräilet?
- Vähän mitä milloin tuntuu. En keräile oikeastaan kokonaisia settejä, lukuunottamatta keräilykortteja. Kerään myös kaikki suomenkieliset mangat ja muutamia näytteitä japanin kielisistä. Tarroja ja kirjanmerkkejä en keräile laisinkaan, vaikka minulla tarroja muutama onkin. Magneetitkaan eivät mitään suursuosikkejani ole, niistäkin minulla on näytteenä yksi kappale. En myöskään ole kovin innostunut mallikuvista, koska niiden aitoudesta ei voi mennä ihan takuuseen. Lähinnä voisin sanoa, että täyden setin haluan ainoastaan keräilykorteista. Haaveena tosin olisi vielä saada muutama pehmolelu ja täysi setti GNG 1. sarjan pieniä figuureja. Niistä minulta ei puutukaan kuin Riki, Oliver, John, Musashi ja toinen Akakabuto.

Minkä oheistuotteen haluaisit palavasti itsellesi, jos ei lasketa niitä, mitä sinulla jo on?
- Ehdottomasti haluaisin GNG lautapelin. Sitä olen jo pidemmän aikaa ihaillut, mutta tuskin sitä koskaan tulen saamaan hintansa ja harvinaisuutensa vuoksi(tosin ei saisi koskaan sanoa ei koskaan). Olisi kiva omistaa myös astioita. Lisäksi haaveilen Gin ja Jerome pehmoleluista, tosin kalliita nekin.

Kuka maksaa keräilysi?
- Minä itse. Vanhemmiltani en ole pyytänyt kahteen vuoteen rahaa. Lisäksi olen täysi-ikäinen, eikä vanhempani kustanna minulle muuta kuin ruuan ja osan laskuista.

Paljonko sinulla on mennyt rahaa Gingaan?
- Voidaan jo varmaan puhua yli tuhannesta eurosta.


Mikä on suosikki extramangasi? Mikä taas oli pettymys?
- Suosikkejani ovat varmaankin Meteor Gin, Weedin tietokirja, Shin Gaidenit ja Riki. Pettymyksenä voisin sanoa tietyllä tapaa Weed Worldin, sillä siinä ei periaatteessa muuta erikoista ole kuin tarrat ja fan art kuvat. Myöskin puhelinluettelo painos on aika samaa settiä. Pidän noista kahdesta kuitenkin, mutta varoituksen sana niille, jotka noita halajavat: ei kannata ostaa, jos ei halua lukea samaa stooria isommassa koossa. Siksi en esimerkiksi ostanut Weed Gaideniakaan.

Mistä ostat kaikki tavarasi?
- Urumista, Futago Shopista, Ginga.fistä, Huuto.netistä ja kavereilta. Kaikki paikat on luotettaviksi todettuja.

Omistatko mitään Orion aiheisia oheistuotteita?
- En. En omista muuta kuin muutaman mangan. Orionistahan ei toistaiseksi ole tehty paljon mitään oheistuotteita, mutta varmasti niitäkin ostan, jos niitä on tullakseen. Figuureja ostaisin mielelläni ja pehmoleluja, jos niitä joskus tulee.

Keräiletkö enemmän GNG vai GDW tuotteita? Kumman oheistuotteista pidät enemmän?
- GDW tuotteita on helpompi saada, joten niitä. GNG tuotteisiin saa nykyään nähdä vaivaa, että niitä saa käsiinsä. GNG tuotteista pidän enemmän, koska ne ovat vanhempia ja niissä on se tietty nostalgia. GDW tuotteissa näkyy sen sijaan jo nykyaika - tuotteet ovat kehittyneempiä, niitä on enemmän ja kuvat ovat konemaisempia tietyllä tapaa.


Tässäpä olisi nyt ainakin näihin kysymyksiin vastaukset. Jos keksit jotakin lisää kysyttävää, kysy ihmeessä, niin lisään vastauksen tähän postaukseen :) Myös ideoita tulevalle videopostaukselle voi antaa. 

1 kommentti:

  1. Moikka, tässä olisi sulle haaste.

    http://koiranelamani.blogspot.fi/2012/12/haaste-taas.html

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)