torstai 6. kesäkuuta 2013

Bloggaamisen aloittaminen: Tähdenlennon syntytarina

Anttu kirjoitti samaisesta aiheesta pitkän ja mielenkiintoisen postauksen Hopeatiikeriin, ja sen voi lukaista halutessaan täältä. Itse olen samantapaisen postauksen tehnyt jokunen aika sitten, tosin oma postaukseni käsittelee hieman enemmän sitä, miten yleisesti Gingaan tutustuin. Postauksen voi lukaista muistinvirkistykseksi täältä.

Lukaistuani tuon vanhan postauksen läpi uudelleen, mietin, etten ole tainnut kenellekään vielä virallisesti kertoa oman Ginga blogini, Tähdenlennon synnystä. Päätin aiheesta tehdä postauksen, sillä Ginga-aiheiset blogit ovat lisääntyneet viimeaikoina, mikä on todella kiva juttu, sillä on mielenkiintoista lukea myös muiden fanien mietteitä ja mielipiteitä tästä ihanasta sarjasta.

Miten tutustuit Gingaan postauksessani kerroin teille siitä, miten tutustuin Gingaan. Postauksessa kerron mm. siitä, miten sain käsiini ensimmäisen kerran Hopeanuolen VHS kasetit ja mitä vuosien aikana on tapahtunut. Itse bloggaamisen aloittamisesta en ole teille omaa tarinaani kertonut, joten tässä se tulee.

TÄHDENLENNON SYNTY

Idea perustaa Ginga-aiheinen blogi lähti hyvin samaan tapaan käytiin kuin Antullakin. Itselläni oli jo vuonna 2011 perustettu lifestyle blogi Gothic Chic, joka on edelleenkin pystyssä. Itse bloggaamiseen tutustuin sattumalta ja halusin itsekin aloittaa tällaisen mukavan harrastuksen ja niin sanotun päiväkirjan kirjoittamisen. Gothic Chiciin päivittelin pariin otteeseen Ginga-aiheisia päivityksiä. Samaan aikaan luin Antun vanhaa englannin kielistä blogia Ginga Madnessia, josta oikeastaan sain pienen (tai suuremman) inspiraation aloittaa oma Ginga-blogi. Kuten Antunkin postauksesta voitte huomata, myös omaan lifestyle blogiini alkoi kertyä melkolailla gingamaisia juttuja, että päätös aloittaa Ginga-blogi tuli myös sitä kautta. Kuitenkin goottius ja ginga ovat kaksi tosi erilaista asiaa.

Miksi?

Aloittaessani norkoilun Kaksoissolan foorumilla, oli hauskaa lueskella toisten ihmisten mielipiteitä Gingassa esiintyvistä hahmoista, juonesta ja monesta muusta asiasta. Osittainen syy blogin aloittamiseen oli myös se, että halusin kirjoittaa pitempiä, säännöistä riippumattomia tekstejä julkisemmin blogin muodossa. Bloggaus on yksi hyvä tapa pohdiskella asioita, vaikka toisaaltahan samaa voi tehdä foorumillakin.

Blogin nimeäminen

Blogin nimeä mietin pitkään. Kääntelin ja vääntelin erilaisia nimityksiä niin suomeksi kuin englanniksikin ja päädyin lopulta Tähdenlentoon. Halusin blogin nimen kuvastavan jo sitä, mitä blogi käsittelee ja tähdenlento on myös nimeltä helppo muistaa. Harmikseni kuitenkin nimi tähdenlento on todella yleinen ja sitä tuntuu löytyvän joka tuutista erilaisissa muodoissa. Ei parane kuitenkaan valittaa, sillä itsepähän noin yleisen ja simppelin nimen valitsin. Toisaalta, onhan tuo nimi todella cool.. ainakin omasta mielestäni~

Kirjoitusten aiheet

Moni on kysellyt minulta, miten keksin aiheita postauksiini. Vastaus tähän on hyvin yksinkertainen: omasta päästäni. Yleensä iltaisin saatan ennen nukkumaan menoa pohdiskella hyviä aiheita ja näitä tulee ihan sattuman kautta. Mitään hirveän suunniteltua en blogiini kirjoittele ja sen kyllä joissakin tapauksissa huomaakin pienenä sähläyksenä ja sekavuutena, mutta ei tämä nyt niin virallista ole!

Halusin myöskin luoda blogilleni oman linjauksen, joka edes jonkin verran eroaisi tavanomaisista postausten aiheista. Eroavuus tulee jo heti kättelyssä, nimittäin siinä, että blogi perustuu ainoastaan Gingalle sekä hieman muulle Takahashi-sensein teostolle. Yleensähän blogeissa kerrotaan omasta elämästä, mutta tässä tapauksessa pohditaan sarjan teemoja, sanomaa jne.. kirjoittajan omasta näkökulmasta! Myöskin oma ns. tavaramerkkini on mangojen arvostelu ja muut pohtivat tekstit gingaan liittyen. Omien tutkimusteni mukaan olin ensimmäinen gingabloggaaja, joka aloitti mangojen arvostelun, mutta painotan, että en kiellä ketään tekemästä samoin. Moni tietämäni blogi on aloittanut kertomalla oheistuotteista sun muista, mutta itse halusin painottaa aiheitani itse asiaan. Oheistuotteet ovat kuitenkin vain oheistuotteita, vaikka keräilijähän se minäkin olen.

Suosiota?

Kun aloittaa blogin tai vaikkapa nettisivuston, on täysin luonnollista haluta itselleen seuraajia/lukijoita. Ei siis ole ihme, että tietyllä tapaa mainostan blogiani siinä toivossa, että joku samanhenkinen ihminen huomaisi sen, kommentoisi ja saisi itselleen miettimisen aiheita ja liittyisi lukijaksi. Ilman lukijoita ei ole keskusteluakaan ja minusta on kiva kuulla muiden mielipiteitä kirjoittamistani aiheista.

Olen myös saanut useita kaveripyyntöjä Facebookissa muilta gingafaneilta ja olen siitä hyvin otettu. En kuitenkaan kaikkia kaveripyyntöjä ole hyväksynyt, sillä haluan pitää oman henkilökohtaisen profiilini omana ja läheisten kavereideni tietona. Tätä varten loin aikanaan blogille Facebook sivun, jonne voi halutessaan lähettää kommentteja sun muuta, jos tahtoo kanssani keskustella. Ilkeyttäni en ketään ole jättänyt hyväksymättä kaverikseni :)

Muutaman kerran olen myös törmännyt lauseeseen " Olet niin suosittu ja siisti tyyppi". Omasta mielestäni en sitä todellakaan ole, kun verrataan vaikkapa erääseen lukemaani blogiin, jolla on monta tuhatta lukijaa. Oman blogini suosio on siis erittäin pientä "isoihin blogeihin" verrattuna, enkä mitään hirmusuosiota toivokaan. En siis pidä blogiani mitenkään suosittuna, vaikka olen todella ilahtunut/yllättynyt/hämmentynyt jo tästä lukijamäärästä, joka blogissa tällä hetkellä on. Toivon ainoastaan sitä, että ihmiset lukisivat tekstejäni ja keskustelisivat kanssani aiheesta kuin aiheesta. Minulla ei ole ollut tapana kerskua suosiolla, jos sellaista olen jossain saanut, vaan enemmänkin kaitsen sitä. Olen kuitenkin ihan tavallinen ihminen, enkä mikään ylijumala Zeus, jonka mielipide on laki ja kaikkien on palvottava minua.

Muut Ginga blogit? Kilpailua?

Sanon tässä nyt ihan virallisesti kirkossa kuulutettuna, että minua ei haittaa yhtään, että toisia Ginga-blogeja syntyy viikoittain. En kuitenkaan omista Gingaa, eli en voi päättää kenenkään puolesta, saako joku tehdä Ginga-blogin vai ei. Hopeanuoli on kuitenkin fanituksen kohde ja siitä voi kuka tahanda aloittaa bloggaamaan. On vain mukavaa, että uusien blogien myötä tulee julki enemmän fanien mielipiteitä ja näin ollen sarjan tunnettavuuskin lisääntyy.

Kilpailuhenkisyydestä totean lyhyesti sen, että itse en kilpaile kenenkään kanssa. Minulle on yksi lysti kuinka paljon oheistuotteita kukakin omistaa ja kuka saa eniten lukijoita kokoelman suuruuden perusteella.

Vinkkejä bloggauksen aloittamiseen?

Se, mitä itse henkilökohtaisesti blogeilta vaadin on omaperäisyys. Toki aiheita saa lainailla muista blogeista, mutta omat mielipiteet ovat se, mikä saa minut uudesta blogista innostumaan. Vaikka "linjaus" kirjoittaa vaikkapa oheistuotteista olisi samanlainen kuin toisella blogilla, kannattaa kuitenkin panostaa siihen, että tekee postauksesta omannäköisensä. On tietysti kohteliasta kertoa, mistä on aiheen keksinyt, jos postaus on selkeästi "toisen blogin" luoma idea.

Toivotan kaikille uusille Ginga-bloggaajille mukavia kirjoitushetkiä ja muistakaa olla luovia! Tämä ei ole kilpailua, vaan fanitusta!

Hiustenkin väri muuttui tuossa pari viikkoa sitten, jej! Nyt olen kai sitten virallisesti mangahörhönnäköinen :D

2 kommenttia:

  1. Näitä on aina mielenkiintoista lukea o/ Hyvä postaus.

    VastaaPoista
  2. Ihanan pitkä listaus:)En yleensä jaksa lukea hirveän pitkiä postauksia, mutta kun tämä on ns. helposti luettavaa, niin helposti lukee tällaisenkin.:D

    VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)