sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 conit - osallistuako vaiko ei?

Viime aikoina Ginga on ollut meidän fanien onneksi hyvin suuressa osassa erilaisia animetapahtumia. Aikanaan pidettiin myös tosi paljon miittejä, joita en ikävä kyllä kovinkaan paljoa ole nähnyt nykyään järjestettävän lukuunottamatta Hopeanuolifanit -yhdistyksen kerhoja ja jäsentapaamisia.

Minua kieltämättä harmittaa, etten ole kertaakaan päässyt (okei uskaltanut) lähteä yhteenkään animetapahtumaan, joiden teemana Ginga on nyt monesti ollut. Viimekertainen Takahashin vierailu Animeconissakin jäi vain haaveen tasolle, sillä yksinkertaisesti en enää jaksanut alkaa järjestää satojen kilometrien matkaa Valkeakoskelta Kuopioon, vaikka rahaa olisi oikeastaan ollut - olinhan kesän sentään suhteellisen hyväpalkkaisessa työssä (näin rehennellen taas). Näin jälkeenpäin kotiin jääminen ottaa pannuun, sillä olisi ollut mahtavaa päästä todistamaan Hopeanuoli! musikaalin uusintaversiota ja tietysti seuraamaan itse Takahashia ja kuuntelemaan hänen haastattelujaan sekä tietysti tapaamaan muita faneja. Kuten jo sanoin, rahaa olisi ollut, mutta olin jo sopinut muita menoja ja maksanut itseni kipeäksi Tuska Open Airin 3 päivän lipusta ja sen verran introverttiä piirrettä minussa on, että yksinkertaisesti tarvitsen tietynlaisen "toipumisajan" muka-pitkiltä-reissuilta (viikon pituinen reissukin saa minut ahdistumaan jostain syystä). Nyt minua varmaan pidetään armottomana tylsimyksenä, mutta sellaisia me introvertit olemme - yksin saa nollattua päänsä edellisestä "koitoksesta", vaikka siitä olisikin nauttinut täysillä.

En ole koskaan osallistunut miitteihinkään, oikeastaan vain siksi, että niiden ajankohdat ovat usein vähän huonoja omaan aikatauluuni ja yksinkertaisesti ne ovat olleet sen verran kaukana, ettei ole ollut uskallusta tai halua lähteä. Miitteihin olisi kieltämättä mahtavaa joskus osallistua, ihan vain siksi, että saisi mahdollisuuden tavata muita gingafaneja ihan "oikeesti oikeesti", eikä vain keskustella asioista ruudun takana näppäimistöä raiskaten 24/7. Toivon mukaan joku aktiivinen ja miiteistä kokemusta omaava järjestäisi jonkin sortin miitin joskus tulevaisuudessa hyvään aikaan ja paikkaan. Esimerkiksi Kaksoissolan foorumilaisten miitti olisi oikein mahtava, sieltä kun gingafaneja tuntee tai pikemminkin tietää eniten.


Selailin tuossa yksi päivä vuoden 2014 conlistaa, jossa oli monenmoista mielenkiintoista. Harmi vain, että Animecon jää taas väliin, sillä olen sen verran paskahousu, että tunnen oloni turvallisemmaksi Tampere-Helsinki akselilla, jotka ovat siis minulle hyvinkin tuttuja paikkoja verrattuna Kuopioon, jossa olen käynyt varmaan vain kaksi kertaa koko elämäni aikana ja silloinkin randomisti erään reissun matkan varrella. Näin alustavasti olen harkinnut menoa maaliskuun loppupuolella järjestettävään Tampere Kuplii! -tapahtumaan, joka vissiin ei varsinaisesti con ole, vaan enemmänkin sarjakuvatapahtuma (asiantuntijat voivat korjata, jos olen väärässä). Kuten tiedossanne on, en mikään kovin suuri animehypettäjä ole, joten tämänkaltaiset tapahtumat saavat karvani vielä toistaiseksi pystyyn johtuen siitä, että conit ovat minulle vielä niin kummallinen asia. Koska Tampere kupliin on vapaapääsy, ajattelin astua sen pelottavan rajan yli ja osallistua elämäni ensimmäistä kertaa - saa tulla moikkaamaan, ken uskaltaa! Kupliihin meno on kuitenkin vielä vasta ajatuksen tasolla, joten katsotaan toteutanko uhkaukseni (todennäköisesti toteutan, sillä poikaystäväni on luvannut tulla henkivartijakseni, hehe). Toivotaan, että kyseiseen tapahtumaan saataisiin jotakin ginga-aiheista, vähintäänkin jokin pieni miitti tai vastaavaa.

Olen harkinnut myöskin Traconia, joka myöskin on tutussa ja turvallisessa Tampereessa. Poikaystäväni oli viime vuonna kaverinsa kanssa kyseisessä tapahtumassa ja oli tykännyt olla sielä, joten jospa minäkin sitten uskaltautuisin. Mutta koska Traconiin on pääsymaksu, täytyy harkita asiaa ja katsoa, tulenko sinne vai en - riippuen tietysti, onko ginga-aiheista ohjelmaa missään muodossa. Olisi mahtavaa päästä seuraamaan jonkinlaista paneelia aiheeseen liittyen. Omana haaveenani olisi päästä pitämään ginga/animeblogi aiheesta paneelia Antun kanssa, jolle heitin aiheesta puolivitsillä ehdotuksen. Taidamme kyllä kumpikin toistaiseksi olla samanlaisia kakkahousuja, että taitaa kyseinen haave toistaiseksi jäädä todellakin haaveen tasolle.

Käykö lukijat coneissa mielellään? Mitkä conit ovat suosikkejanne? Millaisia neuvoja antaisitte ns. ensikertalaiselle? Mihin coneihin aiotte tänä vuonna osallistua?

6 kommenttia:

 1. Itse voin sanoa harrastavani coneissa käymistä, vaikka olenkin käynyt vasta kolmessa. Omia suosikkejani ovat Tracon ja Desucon, Desucon Frostbite (Lahdessa, tapahtuma-aikana poikkeuksellisesti talvi) oli myös kiva con mutta en pääse sinne enää nostetun ikärajan vuoksi. Ensikertalaisen kannattaa mennä coniin kaverin tai porukan kanssa, ellei sitten osallistu miitteihin ja tutustu tuntemattomiin ihmisiin. Coneissa on mielestäni se kiva puoli, että kaikki kävijät ovat 'keskenään kavereita' ja kaikilla on ns. yhteys toisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) täytyykin tuota traconia sitten harkita vakavammin

   Poista
 2. Ikävä kuulla ettet päässyt Takahashia näkemään. Itse kävin kyseisessä Traconissa jossa herra oli paikalla. Oli mahtavaa nähdä miten coniin oli saapunut faneja muistakin maista, hengailin siellä erään japanilaisen nettituttavani kanssa :D Usein menen coneihin yksinäni, mutta paikan päällä tulee tavattua silloin tällöin nettituttuja. Joissain coneissa on ollut Hopeanuoli ry:n pitämä nurkkaus Ginga-faneille, jonne voi mennä juttelemaan ja vaikka lukemaan/piirtämään. Lisäksi on myös manganurkkauksia jonne voi paeta hälyä lukemaan. Voit tehdä itsellesi myös jonkinlaisen badgen tms jossa lukee sun nettinimesi, joka auttaa esimerkiksi tämän blogin lukijoita löytämään sinut ja rohkaisee tulemaan juttelemaan.
  Oheistuotemyynnin ohella coneissa on myös taidekuja, josta voit löytää Ginga-fanitaidetta ja keskustella myyjien kanssa, sieltä kun saattaa silloin tällöin löytää tuttuja esim deviantartista.

  Omalta kohdaltani voin siis suositella conissa käymistä, mutta tosiaan kannattaa katsastaa etukäteen minkälaista ohjelmaa on tarjolla ja valita coni sen mukaan. Ja tuntemattomiakaan kaupunkeja ei tarvitse pelätä, ohjelmalehtisistä yleensä löytyy simppeli kartta jonka avulla suunnistaa esimerkiksi lattiamajoitukseen. Ja conikävijät pistävät sen verran hyvin silmään että heitä seuraamalla löytää tapahtumapaikalle :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä! Tuollainen tagi on ollut mielessäni ja vaikka blogi paitani päällä olisikin, on nimimerkinkin ihan hyvä näkyä niin blogista tietämättömätkin voivat tunnistaa :)

  VastaaPoista
 4. Hei, kelpaisiko palkinto / haaste? Jos vastaus on kyllä, sinulle olisi täällä Liebster Blog -palkinto, käy hakemassa! :3

  http://arcticinlaumankuulumisia.blogspot.fi/2014/01/saatiin-palkintohaaste.html

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)