torstai 17. huhtikuuta 2014

Tesshin, Oun alkuperäinen perijä

Kiatsu ehdotti minulle postausta, jossa kertoisin oman näkemykseni siihen, miltä WEED olisi tarinana näyttänyt, jos Tesshin olisikin ollut Oun perijä, kuten alunperin pitkin olla. Kiitos siis hänelle postausehdotuksesta, tämä aihe on kieltämättä mielenkiintoinen. Kuten tiedämme, Weedin syntymästä ei aluksi tiedetty mitään, oli Oun johtajuus "luvattu" Tesshinille ja näin ollen hänen odotettiin olevan seuraava ylipäällikkö. Kaikki kääntyi kuitenkin päinvastoin, kun Weed ilmaantui kuvioihin.

Mitä siis olisi tapahtunut, jos Weed ei olisikaan noussut johtoon tai jos häntä ei olisi ollut ollenkaan?Kun alan ruotia Tesshinin tämän hetkistä osaa Weedissä, on se melko mielenkiintoinen. Se on suurehkossa osassa ja sitä voisi periaatteessa kutsua Weedin "oikeaksi kädeksi", vaikkei sellaisia sankarillamme varsinaisesti olekaan. Kuitenkin Sniperin valheen takia Tesshin piti vihaa oulaisia kohtaan. Hän vietti myös aikaa kogien parissa kaukana Ousta, joten sinänsä ajatus hänestä nimenomaan Oun johtajana olisi ollut ehkä vähän outo. Miten Tesshin olisi johtanut joukkoja kogien mailla, kun pääkallopaikka on nimenomaan Oussa? Vaikkakin kogat periaatteessa ovat Oun ylipäällikön komennossa, ne eivät kuitenkaan varsinaisesti eläneet muiden kanssa, vaan omassa yksikössään erillään - osa joukoistahan palasi vanhoille sijoilleen.

Ajatellaan vaikka, että Hougen on tappanut Ginin ja on aika ottaa yhteys Tesshiniin ja tarjota tälle johtajuutta. Olisiko Tesshin jättänyt kogat ja ottanut "luvatun" paikan vastaan Oun johtajana vai olisiko hän kieltäytynyt, jos siis ajatellaan, että Sniperkin on valehdellut hänelle? Uskoisin, että Sniperin valheen saastuttamana Tesshin tuskin olisi paikkaa ottanut vastaan, mutta jos Sniper ei olisi ehtinyt valettaan kertoa, uskon, että Tesshin olisi lähtenyt Ouun uudeksi johtajaksi.

Kuten jo tiedämme, Tesshin on varsin taitava taistelija, onhan hän sentään Kurojakin poika. Hän on lisäksi viisas ja koska juuri hänet valittiin johtajuudenperijäksi, en usko, että Gin tai valintaa tehneet koirat olisi mitenkään väärää päätöstä tehnyt - sen verran minäkin luotan Ginin/whoevermadethatdecicion arviointikykyyn. Voi tosin olla, että Tesshin ei välttämättä olisi saanut puhuttua porukkaa niin paljoa puolelleen kuin Weed ja luulen, että tarinassa olisi vuodatettu todella paljon verta ja oikeudenmukaisuuden sanoma olisi varmasti unohtunut osittain tai jopa kokonaan. Weedhän oli tarinassa ainut, joka noudatti periaatettaan aina, eikä vain osittain ja se sai monen koiran ajattelemaan aivan uudenlaisella tavalla.

Vaikka koga onkin karsimaattinen, en usko, että se olisi yltänyt Weedin tasolle. Ehkä Tesshin olisi ollut kypsempi "aikuisempana" ja maailmaa nähneempänä kuin Weed, mutta jos se uskoi Sniperin valetta ottamatta asiasta selvää ennen hutilointia, en menisi luottamaan 100% sen arviointikykyyn. Sen sijaan uskon, että Tesshin olisi varmaankin otettu enemmän tosissaan johtajana ja ennen kaikkea soturina verrattuna pieneen Weediin, jota haukuttiin aina penikaksi heti kättelyssä ja joka joutui aina selvittelemään pätevyyttään.


Entäpä sitten lopputaistelu? Jos selviäisikin, että Gin onkin elossa ja on ennättänyt paikalle viime hetkellä ällistyttämään. Hougen haastaa Tesshinin taisteluun ja taistelu päättyy Hougenin kannalta ikävästi - häviöön, samaan tilanteeseen kuin Weedin kanssa. On aika tehdä päätös siitä, tapattaako Hougenin vai ei. Olisiko Tesshin jättänyt tanskandoggin eloon sen aneluista huolimatta? En usko. Jos unohdetaan tyystin Weedin sanat oikeudenmukaisuudesta ja toisesta (kymmenestä) mahdollisuudesta, en usko, että Tesshin olisi siinä vaiheessa enää jättänyt Hougenia eloon ja näin ollen Gin olisi joutunut pettymään valintaansa (uskon siis, että Gin olisi testannut myös Tesshinin johtajuus- ja oikeudenmukaisuustaitoa).

Jos ajatellaan taas niin, että Weed olisi ollut koko ajan mukana, mutta johtajuus olisi silti siirretty Tesshinille. Uskoisin, että Weedin oikeudentaju ja toimiminen kogan "oikeana kätenä" olisivat voineet muuttaa Tesshinin asennetta ja voi olla, että se voisi hyvin jättääkin Hougenin eloon - nuorempansa älykkyyden ansiosta tietysti.

Tällaisia ajatuksia minulta tämän asian suhteen. Kiatsulle kiitos aihe-ehdotuksesta, toivottavasti tämä oli sitä, mitä hait minulta. Mitä mieltä te muut olette? Millainen johtaja Tesshin olisi ollut?

7 kommenttia:

 1. Juu, ilo minun puolellani. Välillä on hienoa haastaa juuri tällaisilla aiheilla, kun tietää hahmon x olevan kirjoittajan suosikki.

  VastaaPoista
 2. Minusta outoa, että Tesshinistä uumoiltiin seuraavaa johtajaa. Niin randomia, ei yhtään tarinaan kuuluvaa. Mutta seikkahan taidettiin myöhemmin unohtaa, vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä itsekin sitä ihmettelin. Luulisi että on päivän selvää, että johtaja saa omat pennut joskus.. Olikohan asiaan selitystä missään?

   Poista
  2. Mielestäni Tesshinin pitäminen Ginin perijänä oli ymmärrettävää, kun ottaa huomioon, että Gin ystävineen kasvatti Tesshinin pikkupennusta. Ginin voisi nähdä jonkinlaisena Tesshinin ottoisänä?

   Ihan mielenkiintoista pohdintaa. Tuli mieleen tuosta, kun Weedille naljailtiin sen pentuudesta niin Tesshinhän sai kuulla ulkonäöstään kommenttia ("Revin naurettavan heltan päästäsi" etc.)

   Varmasti hän olisi ollut paljon katu-uskottavampi johtaja kuin Weed, mutta moraali ja arviointikyky olisivat voineet tosiaan pettää. Jossei Weediä olisi ollut, kenties esim. Mer tai joku vastaava hahmo olisi voinut toimia Tesshinin omana tuntona? Tai Akame vanhempana opastamassa.

   Sen ymmärrän hyvin, miksei Ginin seuraajaksi kaavailtu ketään sitä vanhempaa ikäloppua pappaa, kuten Johnia tai Akamea. Kiinnostavaksi meneekin, jos ei olisi ollut Weediä EIKÄ Tesshiniä, kuka nuorista olisi kelvannut johtoon? Kagetora? Ken? George? Joku Chutoran pojista?

   Poista
  3. Totta, Tesshinille tuli sanomista sen harjasta, mutta uskon kyseisen kommentin olevan enemmänkin ärsyttämismielessä, toki Weediäkin yritettiin naljailulla saada provosoitua.

   Akame olisi ollut loistava vaihtoehto Tesshinin oppaana. Sillä on asenne ja moraali kohdillaan.

   Tuo on kieltämättä mielenkiintoista, kuka olisi ollut johtaja, jos Weediä tai Tesshiniä ei olisi ollut. Kukaan vanhus tuskin enää voisi johtaa Ginin kuoleman jälkeen, joten uskoisin sen olevan joku muiden hahmojen lapsista, esimerkiksi juurikin Ken tai joku vastaava. Tosin moraaliltaan ne eivät täysin välttämättä kohtaa periaatetta ainakaan tarinan alkupuolella, jota Gin edustaa, mutta tuossa kohtaa vaihtoehdot jäisi aika vähäisiksi.

   Poista
 3. Munkin mielestä Tesshinin luvattu johtajuus on outoa, sillä mikäli Hopeanuolelle tapahtuisi jotain niin olihan laumassa paljon kokeneempia ja luotetumpia jäseniä. Akame tulee ensimmäisenä mieleen.

  VastaaPoista
 4. Akame olisi ollut kyllä hyvä vaihtoehto. Sillä on asenne kohdallaan, se on rauhallinen ja luotettava.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)