maanantai 21. huhtikuuta 2014

Minne menet, Orion?

Animelehti julkaisi nettisivuillaan artikkelin, jossa kerrotaan gingafanien kannalta keskustelua herättäviä uutisia: Takahashi-sensei päättää Orionin ensimmäisen osan, eikä jatkosta vielä ole tarkempaa tietoa. Aihe on herättänyt kiivasta keskustelua foorumeilla ja moni on aiheesta ehtinyt kirjoitella blogiinsakin. En siis usko, että tulee yllätyksenä se, että minäkin päätin ottaa asian puheeksi blogissani, aihe on kuitenkin äärimmäisen ajankohtainen ja ajatuksia herättävä.

Orionia on ilmestynyt jo lähemmäs 30 mangapokkarillista tarinaa. Itse en tarinaa ole seurannut alkua ja muutamaa satunnaista osaa lukuunottamatta paljoakaan, enkä näin ollen ole yhtään perillä siitä, mitä tarinassa on ylipäätään tapahtunut ja mihin siinä ollaan edetty. Lukemieni keskustelujen perusteella Orionissa ollaan käymässä paraikaa "lopputaistelua", joten voitaisiin olettaa, että ensimmäinen osa/saaga päättyy taistelun loppumiseen. On hienoa, että saagassa on päästy vihdoinkin loppuun ja senpä takia minulla on asiasta hyvin ristiriitaisia tunteita. Toisaalta olen hyvin surullinen siitä, että joko tämä loppuikin, mutta toisaalta taas minulla on helpottunut olo, nimittäin en missään nimessä olisi halunnut Orionista yhtä pitkää kuin Weedistä.

Eräässä haastattelussa Takahashi sanoi jatkavansa Orionia niin kauan kuin elää. Moinen lausahdus kuulostaa varmasti hyvin turhauttavalta, ainakin minusta, sillä jos Orion venyy useamman kymmenen mittaiseksi sarjaksi, kuten Weed, menisi tarinasta hohto jossain kohtaa. Miksi siis sensei päättikin yhtäkkiä tyssäyttää tarinan kesken? Onko syynä tarinan huono menestys Japanissa? Orionistahan ei ole ilmaantunut vielä paljon yhtään oheistuotteita, eikä sitä ymmärtääkseni ole mainostettukaan niin ahkerasti kuin vaikkapa Hopeanuolta ja Weediä aikanaan. Syy voi olla myös se, että Takahashi onkin päättänyt lopettaa Orionin, jos hän on keksinytkin sille mielestään ytimekkään lopun, tai sitten sensei vain haluaa pitää pienen breikin ja kehitellä seuraavaan mahdolliseen saagaan uusia juonikuvioita ja aiheita. Jospa sensei on sairastunut vakavasti ja aikoo lopettaa tarinan ennen kuin kupsahtaa? Voisiko olla myös niin, että Takahashi on keksinyt aivan uuden tarinan ja innostunut siitä niin paljon, että haluaa jättää Orionin hetkeksi kesken? Kuka tietää.. Toivon mukaan aiheesta saadaan mahdollisimman pian lisätietoa. Vaikka Orion ei tarinana ole koskaan kiehtonutkaan niin paljon kuin aiemmat Gingat, on silti tällainen salaperäinen tarinan päättäminen kummallista, kun on periaatteessa ehtinyt jo varautumaan siihen, että sarja jatkuu loputtomiin.

Täytyy kuitenkin huomioida, että uutisessa puhutaan nimenomaan ensimmäisestä osasta ei koko sarjasta. On siis sinänsä positiivista, että voimme tuosta sanavalinnasta päätellä sen verran, että sarja todennäköisesti jatkuu jossain kohtaa. Se, miten kauan joudumme odottamaan, onkin sitten seuraava suuri kysymysmerkki. Tällä hetkellä toivon todella, ettei Orionin ensimmäinen osa lopu ihan seinään. Mielenkiinnolla odotan, mitä "viimeinen" pokkari tuo tullessaan. Toteuttaako Takahashi "uhkauksensa" Orionin mahdollisesta kuolemasta vai onko luvassa perinteistä tyssähtävää lopetusta?

Kun alkaa miettiä sarjan virallista nimitystä, on se nyt jälkeenpäin ajatellen aika järkeenkäypä: Ginga Densetsu WEED: Orion. Mitä jos ensimmäinen osa käsittelikin vain Orionia ja jos seuraavat osat onkin omistettu tämän sisaruksille Rigelille, Siriukselle ja Bellatrixille? Voisiko Takahashi tehdä jotain sellaista, vaihtelun vuoksi? Itse mielelläni lukisin kustakin pennusta oman lyhyen tarinansa vähän Shin Gaiden tyyliin, mutta koska käsitykseni mukaan ne ovat melko vahvasti olleet esillä tarinassa jo muutenkin, olisi erinäiset tarinat niille vähän turhia ja puuduttavia, etenkin, jos nekin venyisivät parinkymmenen pokkarin mittaisiksi.

Toisaalta, voihan olla niinkin, että nyt kun Orion menee hetkeksi tauolle, voi sen mahdollinen suomentaminenkin lähestyä.. Kuka tietää~

Jos joku haluaa muuten hieman olla perillä Orionin tämän hetkisistä juonenkäänteistä ilman, että haluaa ostaa mangaa, suosittelen lukaisemaan Hopeanuolen Tomodachin juonitiivistelmät. Viimeisimmän osan juonitiivistelmän pääsee lukemaan tästä.

5 kommenttia:

 1. Kiitän tuosta linkittämisestä.

  VastaaPoista
 2. Pitää tässä korjata asia, joka on nyt melkein kaikkialla ilmoitettu väärin: missään ei ole sanottu (ei alkuperäisessä twiitissä, ei Manga Gorakussa), että Orion jäisi tauolle. On vain ilmoitettu, että ensimmäinen osa päättyy. Jos sarja jäisi tauolle, olisi siitä heti ilmoitukset, koska jo yhden viikon tauko on sellainen, että siitä ilmoitellaan Japanissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Tuo uutinen on ainakin omasta mielestäni esitetty vähän epäselvästi, kun tuota sanaa "päättyminen" korostetaan niin paljon.

   Poista
 3. voi jos orion kuolee niin itken varmaan itseltäni silmät päästä. mutta ginin kuolema olisi aika mielenkiintoinen vaikka gin onkin suosikkini mutta vanhuuteen. itkisin vielä enemmän.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)