perjantai 15. marraskuuta 2013

Akakabuto vs. Hougen

Akakabuto ja Hougen ovat tunnetuimmat pääpahikset Gingassa. Ne ovat kumpikin hyvin erilaisia, niin lajiltaan kuin luonteeltaankin, mutta näitä kahta hahmoa yhdistää selkeästi raakalaisuus ja piittaamattomuus muista. Miten samanlaisiksi kyseiset hahmot itse koen ja mitä eriäväisyyksiä niissä on?


Akakabuto on näistä kahdesta ehdottomasti se suosikkini, Hougenista mielipiteeni varmasti tiedättekin jo. Akakabuto on pelottava, koska se en ajatuksia ei ymmärrä ja koska hahmo ei puhu (lukuunottamatta mangan paria kohtausta) ja se ei ole koira, sen sekopäisyys on ymmärrettävää - onhan karhu sentään iso eläin ja ärsytettynä hyvinkin pelottava. Lapset opetetaan pienestä alkaen pelkäämään ja varomaan karhuja, osa vanhemmista jopa opastaa lapsensa suojautumaan, jos karhu päättää lähteä jahtaamaan. Akakabuton ei siis oikeastaan tarvitsekaan olla muuta kuin sekopäinen alueita valtaava karhu, jota kaikki elävät olennot Japanissa pelkäävät. Akakabutolla on joukossaan kymmenenkunta karhua, joista lähes kaikki ovat uskottavia ja pelottavia hahmoja.


Hougen sen sijaan on koira, enkä ole koskaan kuullut kenenkään sanovan pelkäävän sitä. Hougenista kuitenkin pidetään hahmona enemmän kuin Akakabutosta (omien käsityksieni mukaan siis) ja sinänsä ymmärränkin asian. Hougen on uskottava vihollinen oulaisille, sillä se on samalla viivalla muiden koirien kanssa. Koirien välistä aluevaltaamista ja taistelua on kiinnostavaa seurata. Sen sijaan Hougen ei mielestäni täytä pelottavan pahiksen kriteerejä siksi, että se sattuu olemaan koira ja pahikseksi ainakin omaan makuuni ehkä turhan huumoriheikkikin. Vaikka Hougen on iso ja korkea, se ei silti ole niin pelottava kuin Akakabuto. Tanskandoggin lauma koostuu lähinnä ärsyttävistä pelkureista ja pettureista, mikä taas ainakin omalta osaltani laskee pointseja Hougenin osalta, vaikkei tyhmät laumalaiset sinänsä hahmon vika olekaan.

Mielestäni Akakabuto on uskottavampi siksi, koska se on arvaamaton. Koska Akakabuto ei puhu ja sen sekopäisyys selittyy hyvin pitkälle keskushermostovauriolla, on sen teotkin "hyväksyttävämpiä" ja hahmon sekopäisyys toimii, koska se vain on seonnut. Itse myöskin pidän Akakabutosta enemmän siksi, että itse pelkään jokseenkin karhuja ja koska hahmo on todella suuri kokoinen, on sitä syytäkin pelätä. Hougenista sen sijaan pitäisin, jos se ei olisi niin typerä ja louskuttaisi leukojaan koko ajan typerillä vitseillä. Hahmolla on toki oma tarinansa ja syy sille, miksi siitä on tullut sellainen kuin se on, mutta itse vaadin pääpahis hahmolta todella paljon. Jos Takahashi olisi jättänyt Hougenista pois ylimääräisen läpänheiton ja typeryyden, se olisi varmasti pahis minun mieleeni. Myöskin Hougenin vaalea ulkomuoto ei ole ehkä se kaikista pahismaisin, sillä tummat värit pukevat yleensä pahiksia paremmin kuin vaalea - omasta mielestäni siis.

Alla vielä omat mielipiteeni kummankin hahmon hyvistä ja huonoista puolista:

Akakabuto
+ Eri eläinlajike
+ Arvaamattomuus
+ Suuri koko
+ Pelottavuus (monen olen kuullut pelkäävän Akakabutoa lapsena)
+ Alaisetkin ovat pelottavia
+/- Epäselvät motiivit tuhota ja tappaa kaikki ympärillä oleva (selittyy osin keskushermostovauriolla, mutta entäpä aika ennen sitä?)
- Hahmo ei puhu kielellä, jota koiratkin voisivat ymmärtää

Hougen
+ Hahmo on koira ja koirien välistä aluevaltaustaistelua on kiinnostavaa seurata
+ Sekopäisyys
- Vitsailu ja typeryys
- Pelkurimaisuus
- Alaiset eivät ole mistään kotoisin (ja kaikki tietää, mitä tällä tarkoitan)


Kumpi hahmoista tykästyttää teitä enemmän ja miksi?

18 kommenttia:

 1. Akakabuto on omaan mieleeni enemmän. Syyt tulikin tässä postauksessa esille. Ja niin tietenkin, tykkäsin postauksesta, kiitos siitä :3

  VastaaPoista
 2. Mielestäni Hougen on parempi:)

  VastaaPoista
 3. Akakabuto ehdottomasti on parempi! Mun mielestä Hougen on hahmona aika "tylsä" ja ei ole ikinä kiinnostanut minua erityisemmin :'D

  VastaaPoista
 4. Hougen on parempi x)

  VastaaPoista
 5. Akakabuto, on mielestäni parempi (^^)

  VastaaPoista
 6. Nyt alkoi muuten kiinnostaa, mitä se Akakabuto suurinpiirtein siinä mangassa puhuu, jos oikei ymmärsin?:D

  Mutta siis Akakabuto vie tän, oon aina pitäny Hougenia sellaisena ärsyttävänä päänaukojana jolla on uhmaikä meneillään, Akakabuutto taas on lähempänä psykopaattia tai jotain sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akakabuto kyllä puhuu mangassa muutaman lauseen verran, mutta kielellä, jota koirat eivät ymmärrä, vaan ns. karhujen kieltä :'D

   Poista
 7. Tykkään enemmän Hougenista :3

  VastaaPoista
 8. Akakabuto on mielestäni parempi, sillä se on kaikkine ominaisuuksineen paljon uhkaavampi kuin Hougen. Tulee myös ajateltua ihmisten puolesta kumpi on uhkaavampi: Koira napsahtaisi kanveesiin yhdestä hyvin tähdätystä luodista, kun taas Akakabuto imi luoteja ja lopetti riehuntansa vasta pään irrottua. Gaiaa olen aina ihmetellyt miten se pystyi yhä riehumaan vaikka osa päästä oli jo poissa, sen voitosta jäi vähän kumma fiilis kun se kuoli vasta jäätyään kiven alle, eli sitä ei tavallaan niin puhtaan yksiselitteisesti voitettu. Olisin halunnut tietää kuinka pitkälle olisi pitänyt mennä että se lopultakin kuolisi puhtaasti tappelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen kyllä kanssasi tuosta, miten ihmiset reagoivat eri tavoin Hougeniin ja Akakabutoon. P4 oli poikkeus, sillä se oli Akakabuton tavoin arvaamaton ja geenimanipuloitu _jättiläis_koira, kun taas Hougen on ihmisille "vain" koira. Siksi minustakin Akakabuto on se ns. uskottavampi pahis, sillä se pelottaa ihan metsästäjiäkin.

   Gaiaan en ole niin syvällisesti tutustunut, mutta ihmettelin minäkin sen kestävyyttä. Vaikka Gaia tunsikin ZTB:n, ihmettelen silti, miten ihmeessä Gin ei saanut sitä hengiltä heti. Toisaalta, tällaiset yllätykset tuovat sarjaan vain jännitystä ja ihmetystä, mutta kuten sanoitkin, Gaiakin voitettiin ihan sattumalta tämän jäätyä kiven alle.. Miten siis olisi käynyt, jos kivivyöryä ei olisikaan ollut?

   Poista
  2. Unohdin täysin P4:n! Samaa mieltä olen siitä kanssasi, mutta harmillisesti se jäi varsin vähäiseksi viholliseksi :<
   Näitä Gingan vihollisia näyttää yhdistävän se, että ne voisivat ainakin teoriassa olla olemassa, mikä kai osaltaan kasvattaa niiden uhkaavuutta. Susisaagassa tosin oli se lohikäärme joka asutti sitä luolaa, tosin legendana tuota taidettiin kertoa.

   Poista
 9. Akakabuto on paljon uskottavampi ja pelottavampi pahis kuin Hougen. Akakabuto on ylikasvanut karhu mutta Hougen koira ja varmasti ihmiset pelkäisivät enemmän kylään hyökännyttä karhua kuin koiraa... :D

  VastaaPoista
 10. Akakabuto on paljon pelottavampi pahis kuis Hougen, mutta pidän silti Hougenistä enemmän. Se on mahtava pahis ja hahmo vaikkei pelottava olekaan.

  VastaaPoista
 11. Kysyn yhtä asiaa: että kun Amazon.com niin
  voiko sitä kääntää suomen kielelle, Mitenkään ? kiittii jos joku
  vastaa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyseistä sivua käyttänyt, joten en tiedä :S

   Poista
 12. Mikähän tämä päähänpinttymä on arvostella näitä kaikkia niin ylivaltiaana, viittaan aivan kaikkiin bloggaajiin ja "faneihin" jotka latelevat niin päättömiä arvosteluja Gingaan liittyen? Mielestäni molemmat viholliset ovat omalla tavallaan upeita ja täysin selitettävissä niiden toimet, vähintään psykologisesti tai loogisesti. Näkeehän sen jo nimimerkistäsi että olet vain pinnallinen ihminen, joka haluaisi olla jotain ja kokee tarpeelliseksi tällaisen turhanpäiväisen jeesustelun.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)