keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Jospa minä olisinkin Takahashi

Jopsa minä olisinkin Takahashi.. Minulla olisi valtuudet muuttaa ginga-saagoissa olevia seikkoja, kohtauksia tai hahmoja, miten niitä muuttaisin vai muuttaisinko mitään?

Huomautan heti tähän alkuun, että minä olen erittäin tyytyväinen nykyiseen ginga-saagaan, mutta fanina minulla on oikeus kritisoida myöskin itselleni rakasta sarjaa.. Eli suomeksi: Älkää ottako tätä postausta liian tosissanne. Tarkoituksena ei ole vääristellä Takahashia tai kyseenalaistaa hänen näkemyksiään, vaan enemmänkin hieman pohtia, mitä itse olisin joissakin asioissa tai hahmoissa muuttanut ja miksi. Millainen olisi ollut Ginga ala Satanica?

Minulla muuten on kumma tyyli aloittaa kaikki pienellä sysäyksellä jotakin tosi kummallista ja sitten aloitan kaiken aina tuolla " ja sitten asiaan" toteamuksella. Arh!


Mutta NYT siihen asiaan (ja taas totesin sen).. Aloitetaan vaikkapa GNG:stä. GNG on itselleni on aina ollut se kovin virheetön tarina kaikessa nostalgisuudessaan, hienoudessaan ja yksinkertaisuudessaan, joten tätä postausta pohtiessani en oikein meinannut löytää mitään muutosta tarvitsevaa, mutta pitkän mietiskelyn jälkeen niitäkin pieneltäkin tuntuvia asioita alkoi löytymään. Alla olevat seikat ovat vähän sekalaisessa mieleentulojärjestyksessä, joten älkää ihmetelkö niiden sekavuutta.

1. Olisin muuttanut Madaran naaraaksi.
Tämän mainitsinkin gingahaasteessani. Madara olisi ollut mainio naaras, niin kuin itse asiassa alunperin luultiinkin suomidubin virheellisen käännöksen vuoksi. Madara itse asiassa näyttääkin ihan naaraalta johtuen varmaan juurikin tuosta virheellisestä suomennoksesta. 

2. Olisin jättänyt susisaagan pois ja lopettanut mangan Gohein kuolemaan.
Tämä herättää varmasti mielipiteitä, mutta susisaaga on siihen nähden melko turha, kun se suurin pahis on jo kuitenkin voitettu. Akakabuton kaadon jälkeen olisi voinut olla jokin aikahyppäys kohtaan, jossa Gohei sairastuu ja Gin laumoineen saapuu "saattamaan" hänet jne. Kuva, jossa Gohei halaa Giniä on uskomattoman tunteikas ja sitä lukiessani rupean aina vollottamaan, vaikka muka niin kovakuorinen olenkin olevinani. Ei vaan. Pillitän nykyään ihan joka asiasta, tosin harvemmin pelkkä kirjoitettu teksti ja kuva saavat minua herkistymään.

3. Cross olisi saanut olla yksi joukkueenjohtajista.
Tämä olisi ollut aika nasta juttu. Cross olisi voinut olla vaikkapa Greatin tilalla, joka on melko tylsä hahmo, koska se ei tarinassa paljonkaan pukahda. Johtajan roolissa Cross olisi varmasti aiheuttanut hupaisia hetkiä ja hämmästelyistä siitä, miten ihmeessä narttu voi johtaa joukkuetta.

4. Olisin hidastanut mangan juonta ja pysähdellyt paremmin eri kohtauksiin.
Manga tosiaan tuntui mielestäni etenevän turhan nopeasti ja moni kohtaus tuntui olevan vain aukeaman pari pitkä. 

5. Kurojakista olisin tehnyt animeversionsa kaltaisen.
Tätä on jauhettu täällä blogissa niin paljon, etten ala tätä sen kummemmin perustella. Animeversio on niin paljon parempi etenkin luonteellisesti.Entäpä sitten GDW? Koska GDW on ollut nyt käsittelyssä fanien keskuudessa pitkään suomennoksen edetessä pikku hiljaa eteenpäin, on vikoja löytynyt animen lisäksi myös mangasta. Nämä muutokset perustuvat toistaiseksi vain Hougen saagaan, sillä muista saagoista minulla ei vielä ole tietoa paljon yhtään.

1. Olisin nopeuttanut mangan juonta jättämällä pieniä juttuja pois (kokoontumisia, säätämisiä, pikku tappeluita)..
Siinä missä GNG manga tuntuu etenevän turhan reippaasti, on Weed puolestaan turhan hidas makuuni. Pari "ylimääräistä" kohtausta ja hahmoa pois, niin päästään eteenpäin verkaammin. Vaikka kyseessä onkin sarjakuva, tuntuu, että yksi kohtaus kestää yli puolet mangasta ja sitä on tylsää seurata, etenkin, jos kyseessä on joku välitaistelu. Toisaalta, moni taistelukohtaus on hyvinkin aiheeseen liittyvä, mutta ne kestävät mielestäni turhan kauan. Taisteluita on toki kiva lukea, mutta Weedissä niitä tulee tosi tiuhaan ja siksi ne alkavat jo kyllästyttää, etenkin, kun ne tuntuvat aina olevan melko samaa kaavaa.

2. Olisin jättänyt hahmoja pois.
Juoni etenisi nopeammin ja tärkeimmät hahmot on helpompi muistaa. Toisaalta on kyllä ihan hyväkin, että "turhille" sivuhahmoille on annettu nimet, GNG.ssähän "sivuhahmot" eivät puhua pukahtaneetkaan paria sanaa enempää. En kuitenkaan ymmärrä, miksi esimerkiksi Kurotoralla ja Chutoralla on pakko olla miljoona lasta. Eikö yksi-kaksi olisi riittänyt Kagetoran lisäksi?

3. Muuttaisin Weedin luonnetta aavistuksen erilaisemmaksi.
Mangassa Weed on aikalailla mieleeni, animeversio sen sijaan.. Siitä ei puhuta. Mangassa hahmo tekee virhepäätelmiä ja sen omat alaisetkin toisinaan kyseenalaistavat johtajansa, jopa Weed itse kyseenalaistaa itsensä välillä. Olisin kuitenkin pikku riikkisen säädellyt Weedin oikeudentajua pienemmälle. Se olisi saanut tehdä virheitä enemmän ja vaikkapa toiminut vahingossa periaatteidensa vastaisesti - ja huomannut virheensä tietysti myöhemmin. Hahmo olisi saanut olla myöskin epäröivämpi ja esimerkiksi olisi ollut hyvä, jos hahmo olisi "pakottanut" Rocketin todistamaan uskollisuutensa ennen kuin Weed taas luottaisi siihen sataprosenttisesti. Vaikka Weed edustaakin ennakkoluulottomuutta ja äärimmäistä kiltteyttä, siinä olisi saanut olla pikku ripaus pientä niin sanottua ilkeyttä, joka tulisi esille vain aivan erityisissä tilanteissa. Millaista se ilkeys sitten olisi? En osaa sitä oikein kuvailla..

4. Olisin tapattanut Hougenin eri tavalla
Salamanisku ja ihmisen ampumana pääpahis ei tunnu kuolevan oikealla tavalla, vaan ne tuntuvat enemmänkin latistavan voitto -tunnelmaa ja ehkä ne ovat vähän naurettaviakin. Hougen olisi voinut tehdä itsemurhan kaikkien edessä suututtuaan siitä, ettei Weed suostu tappamaan sitä. On jotenkin karua, että Weed teki suuren työn löytääkseen joukkoja avustamaan Hougenin kukistamisessa, mutta kaikki meneekin kirjaimellisesti päin persettä ja hahmo kuoleekin suoraansanottuna aivan naurettavalla tavalla. Itsemurha olisi järkyttänyt niin Weediä kuin muitakin hahmoja ja varmasti myös lukijoitakin.

5. Muuttaisin Hougenin motiiveja, ulkonäköä ja luonnetta
En pidä hahmosta juurikaan sen luonteen takia. Ulkonäöllisesti olisin tehnyt Hougenista tummanpuhuvamman tankandoggin, sillä tumma väri kuvastaa mielestäni pahuutta paremmin kuin valkoinen, jos nyt kliseisesti ajatellaan.. Hougen olisi voinut olla enemmänkin "piilopervo" kuin tuollainen irstas ällötys, mikä se nyt on. Se olisi voinut olla enemmän järkeilevämpi, jopa ovelampi taktikoija, eikä sellainen paikalta poistuja pelkuri. Hahmon motiivit oikeastaan ovat ihan hyvät ottaen huomioon sen menneisyyden, mutta olisin lisännyt Hougeniin jotain muutakin. Mielestäni jokin ristiriita oulaisten kanssa (riita/väärinkäsitys) olisi ollut mainio ja näin myöskin hänen "kostonsa" ja aluevaltaamishalunsakin olisi ymmärrettävämpi kuin se iänikuinen maailmanherruus, jota kukaan pahis ei koskaan saavuta.. Vaikka ne kovasti kuvittelevatkin niin. 

Myöskin Hougenin alaiset vaikuttavat mielestäni hahmon uskottavuuteen ja olisin kehitellyt "pikkupahiksista" enemmän sellaisia, joilla on jokin järkevä motiivi olla pahisten puolella. Sniperillä on hyvä motiivi, sillä se haluaa kostaa Ginille kateutensa takia, mutta sen sijaan moni muu hahmo tuntuu olevan Hougenin riveissä vain pelosta ja pakotetusti - mikä tietysti osassa tapauksista toimii. Sen sijaan Kamakirin kuvittelu siitä, että hän jotenkin kukistaisi johtajansa on naurettava ja kliseinen ja mielestäni Hougen olisi saanut tehdä enemmän töitä laumansa kasvattamiseen - jopa taistella sen takia. Pelkkä pelottelu ei aina riitä, ainakaan minusta ja siksi osa laumalaisista voisi olla lähtenyt Hougenin remmiin vain siksi, että hahmo on voittanut ne taistelussa tai ne olisivat palveluksen velkaa - tai sitten niillä olisi vain joku yhteinen mafia kerho tai Hougen olisi voinut kusettaa hahmoja oulaisia vastaan jonkin valheen/väärinkäsityksen ansiosta. Vaihtoehtoja on monia.Sitten vielä Orion. Koska en sarjaa tunne paljon yhtään, on paha lähteä vielä sanomaan, mitkä asiat eivät ole mieleeni. Siksi käsittelenkin sarjaa vähän turhan pintapuoleisesti ja mieleni tämän suhteen varmasti muuttuu..

1. Olisin sijoittanut Orionin kauas Weedistä ja GNG:stä.
Orion olisi saanut käsitellä enemmänkin aikaa, joka olisi useampi kymmenen vuosi jälkeen Weedin. Orion olisi voinut olla "legendojen" jälkeläinen, jonka seikkailuista kerrottaisiin vähän nykyaikaisemmassa muodossa kuin mitä gingaa normaalisti on kerrottu tähän asti. Näin ollen tarinassa ei olisi yhtäkään tuttua hahmoa, vaan kaikki hahmot olisivat uusia, korkeintaan "legendojen" jälkeläisiä. Ou olisi edelleen olemassa ja Orion voisi olla sen tuleva johtaja. Tarinassa olisi voitu käsitellä legendoista aiheutuneita väärinkäsityksiä tai arvoituksia, jotka vaikkapa Weed/Gin on jättänyt "jälkeläisilleen".

2. Orion olisi voinut olla narttu.
Tämä tietystikin on täysi mahdottomuus huomioonottaen Takahashin omat asenteet ja elämänkatsomuksen naisten suhteen, mutta olisi ollut kiinnostavampaa lukea narttukoirasta, joka joutuu todistelemaan uroille olevansa täysivertainen ja tasa-arvoinen saavuttaen arvostuksen vasta tarinan lopussa saamalla lauman johtajuuden. 

3. Tapattaisin Ginin.
Kuten olen jo jossain postauksessani sanonut, Ginin aika alkaa olla jo. Vaikka hahmo on koko gingan alku ja juuri, on silti ikävää pitää niinkin suurta hahmoa vain sivussa kävelykeppinsä kanssa. Ginin kuolemaa olen spekuloinut tässä postauksessa, joten kannattaa lukaista se, jos on kiinnostunut siitä, miten itse toivoisin hahmon kuolevan.

4. Teetättäisin Orionille arvet.
Koska Weed jäi ilman arpia, olisi ehkä sopiva hetki käyttää vanha ja hyvä arpien saanti kortti ja heittää Orionille arvet jonnekin puolelle vartaloa. Ne voisivat olla melkeinpä samanlaiset kuin Rikillä, sillä hahmoahan pidetään "uutena Rikinä" jo muutenkin. 

5. Olisin ottanut Bellan isompaan osaan tarinassa.
Tämä tuntuu harmittavan montaa fania ja niin se harmittaa oikeastaan minuakin. Toisaalta, en haluaisi hetkeään katsella Reika2:sta, joka Bella tuntuu itkeskelyjensä perusteella olevan, mutta olisi kyllä ollut ihan kiva lukea siitä enemmän. Olisin kyllä muuttanut hahmon luonnetta - se olisi voinut olla sisaruksista se ovelin ja nokkelin - eniten isänsä kaltainen. 

Siinäpä nyt muutama. Viisi kustakin sarjasta. Asioita olisi voinut listata vaikka kuinka monta, mutta nämä ovat minulle ehkä ne oleellisimmat. Millaisia asioita te muut muuttaisitte ginga-saagoissa ja miksi? Löytyykö listoistani jotakin yhteneväisyyksiä, eriäväisyyksiä vai oletteko täysin tyytyväisiä nykyiseen gingaan?

12 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä ainankin noiden "Muuttaisin Weedin luonnetta aavistuksen erilaisemmaksi.", "Tapattaisin Ginin.", "Teetättäisin Orionille arvet." ja "Olisin ottanut Bellan isompaan osaan tarinassa." -kanssa. Weed tosiaan olisi voinut tehdä edes vähän enemmän virheitä, hahmo on mielestäni liian täydellinen. Weed ei oikeastaan taida juuri koskaan tehdä virheitä. D: Sitten tuo Ginin kuolema. Myös minun mielestäni Gin voisi jo kuolla Orionissa, koska se tosiaan on jo niin vanha, ja sen kuolema toisi myös lisää draamaa sarjaan. Ja tuo Orionille arvet. Minunkin mielestäni Orionille voisi laittaa pari arpea, kun Weedillä ei ollut, ja kenelläkään sen pennuista ei ole arpia. Myös Siriukselle voisi arven tai pari laittaa, koska se muistuttaa ainankin minun mielestäni aivan liikaa Weediä ja on lähes sen kopio. Ja sitten vielä tuo Bella. Harmittaa oikeasti, kun "Gingan-sukuun" viimeinkin ilmestyi naispuolinen hahmo, ja sitten se työnnettiinkin kokonaan sivuun. Ei sillä olisi mielestäni väliä, olisiko se itkupilli vai ei, mutta olisi sarjassa edes vähän suuremmassa roolissa. Itse melkein jo pelkään, että Takahashi on unohtanut koko Bellan... No ei kai sentään. Mutta hyvä postaus kuitenkin oli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;)! Tuosta arpijutusta piti vielä sanomani, että jos Orion joskus arvet saisikin (tai joku muu Weedin pennuista), olisi kiva, että arvet olisivat erilaisemmat kuin mitä tähän asti on nähty. Esimerkiksi Yukimuralla ja Joella on tismalleen samanlaiset arvet, joten vaihteen vuoksi olisi kiva nähdä arpia jaloissa tai selässä, niskassa, kaulassa.. Jossain ei niin yleisessä paikassa kuin kasvot.

   Poista
  2. ^Minä toivoisin Orionin menettävän korvan/silmän tms. Sillä kukaan muu päähahmoista ei ole vielä menettänyt kumpaakaan noista. Tai sitten Orion voisi saada arven/arpia naamaansa, jokin sellainen/sellaiset iso joka menee naaman poikki. Mutta hyvä postaus, TAAS KERRAN!!! :D Sulla riittää inspistä ;D

   Poista
  3. Kiitus sinullekin :3 Itse en välttämättä Orionilta veisi silmiä tai korvaa, sillä jostain syystä pidän enemmän hahmoista, joilla on kaikki tallella - lukuuottamatta tietenkään Kurojakia.

   Poista
 2. Joukkueenjohtaja-Cross olisi kyllä voinut olla mahtava muutos. Yksi asia jonka olisin jostain syystä halunnut nähdä olisi ollut Rikin ja Fujin kohtaaminen sen jälkeen, kun Rikin luultiin kuolleen, tai jotain flashbackia missä ne ovat yhdessä, ensitapaaminen tms.
  Olisi aika siistä jos Orionilta lähtisi kokonainen raaja hoho. Tai jotain muunlaista muutosta kuten Shuugamainen luupiikki jalassa? Olisi kerrankin hyviksellä tuollainen karu ase :'D Odotellaan jos se Bella siellä ihmisten luona koulutetaan kunnon taistelijaksi ja palaa jossain vaiheessa kuvioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse diggailen myös tuosta joukkueenjohtaja-Cross ideasta, vaikka nyt itse sanonkin. Se olisi ollut niin hieno!

   Tuo ideasi Orionin raajan menetyksestä olisi aika kiintoista. Se sopisi hahmolle hyvin, sellainen rääväsuu kuin se onkin. Juurikin sellainen luupiikki olisi hieno!

   Poista
 3. Itse en pidä tälläistä ajattelua minään pyhäin häväistyksenä enkä edes kritiikkinä sarjaa saati Takahashia kohtaan. Tämä on eräänlaista jossittelua ja laajentaa käsitystä sarjasta, kun muuten pelkästään käsittelesimme sarjaa sellaisena kuin se on. Ensinnäkin GNG olisi varsin erinlainen, jos siitä olisi tullut sellainen miksi Takahashi sitä ensin ajatteli. Me emme välttämättä edes pitäisi siitä. Lukijoiden ja kustantajien mielipiteet muokkasivat sarjaa. GNG ei ollut aluksi kovinkaan suosittu. Oli uhkana että se putoaa kokonaan pois lehdestä. Takahashi keksi laittaa koirat puhumaan ja sitä myötä sarja muuttui entistä koirakeskeiseksi. Mikäli koirat eivät olisi alkaneet puhua tarina olisi jatkunut alun kaltaisena ja ihmisillä olisi ollut isompi rooli. Joka tapauksessa GNG:n suosio lähti nousuun muutoksen vuoksi. Takahashin ajatuksena oli päättää tarina siihen, kun koirat kokoontuivat Rikin luokse ennen lopputaistelua. Lehden kustantaja kuitenkin pyysi tekemään kunnon taistelun loppuun. Kustantajan sanoissa on paljon painoarvoa, koska se on käsittääkseni kuin työnantaja ja maksaa palkan. Mangaka ei saa lisenssituloja lehdeltä vaan vasta kun sarjasta tehdään kokoelmapokkari. Koska sarja oli suosittu kustantaja pyysi edelleen jatkoa ja ehdotti, että lopputaistelun jälkeen tulisi uusi pahiskarhu Sinikypärä. Takahashi ei kuitenkaan suostunut siihen. Seuraavaksi ehdotettiin susia. Syntyi susiosa. Sen myötä suosio lähti laskuun ja sarja päätettiin lopettaa. Jos näin ei olisi käynyt, susiosa olisi ollut pitempi ja mahdollisesti myös vähemmän sekava. Luulempa että Takahashin hyvä sopeutumiskyky on syy hänen mahtavalle uralle.

  Mutta menempä sitten asiaan. Keskityn nyt lähinnä GNG:in, koska minun pitäisi lukea Weedit uudelleen ja ajattelin tehdä vasta Hougen-saagan päätyttyä.Itsekkin kaipaisin enemmän hitautta etenkin kuolemiin. Merkitävä hahmo kuolee "PLÄTS!" - Siirtymä seuraavaan kohtaukseen. Rikin viimeiset sanat pilattiin susilla, jotka myös olisin jättänyt pois. Oletko muuten pohtinut mitä sen susiosan tilalla voisi olla? Takahashin oli pakko jatkaa sarjaa. Mitä olisit tehnyt vastaavassa tilanteessa? Sinikypäräkarhun?

  Loppujen lopuksi pidän muutosehdotuksistasi. Eikä se sarja tästä sen paremmaksi tai huonommaksi muutu vaikka sitä kuinka väännellään. Eli voimme huoletta keskustella muutoksista. Oman kommenttini alustus oli kuitenkin pidempi kuin se asia. Se huolettaakin minua enemmän kuin nämä Hopeanuolen pienet puutteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tuota pyhäänhäväistyksenä näe millään tavoin, juurikin sellaisena pohdintana ja jossitteluna, kuten sanoit. Laitoin kuitenkin tuon kyseisen lauseen ihan vain siksi, että moni kokee gingan ja erityisesti Hopeanuolen "vääristelyn" hirveänä loukkauksena.

   Totta. Takahashinhan oli alunperin tarkoitus tehdä Hopeanuolesta täysin erilainen - koirat eivät puhuisi jne, mikä varmasti pitkästyttäisi monia, eikä sarja olisi varmastikaan noussut niin suureen suosioon. Mielestäni sensein opastaminen sarjansa menestyksessä on ollut todella mahtava juttu, sillä minusta jokainen isompikin konkari tarvitsee ulkopuolisten apua, jotta sarja kiinnostaisi mahdollisimman montaa.

   Jos tuota susisaagan "pakkotekemistä" ei lasketa, olisin tehnyt, kuten tekstissä spekuloinkin, mutta jos minulta sarjan pääjehuna vaadittaisiin jatkosaaga, olisin varmastikin päätynyt susisaagan tapaiseen tai sitten tyyliin jonkun vanhan pahishahmon paluuseen, kuten vaikkapa Sniperin (vaikkakin tuo tulee Weedissä taas tarinaan mukaan). Tuohon tilalle olisi tosi vaikea keksiä mitään yhtä järisyttävää tai sellaista, mikä olisi mahdollisimman luontevaa. Ehkäpä sitä olisi voinut pitkittää myös Gohein kuolemaa jollakin rauhallisemmalla tarinalla. Vaikeaahan tuo olisi.

   ja kiitos hyvästä kommentista! :)

   Poista
  2. Olen raivoissani, koska kirjoitan jo neljättä kertaa vastausta kommenttini vastaukseen. Aina tämä katoaa jonnekin bittiavaruuteen. Siksi takerrunkin aluksi Sniperiin, jonka ajatuksiin minulla on jonkinmoinen yhteys. (Toivottavasti tästä ei ole mitään vakaa haittaa itselleni.) Aloitan jossittelun aluksi sillä, että Sniper olisi selvinnyt rotkosta putoamisesta pelkillä naarmuilla. Mitä hänellä olisi ollut tehtävissä? Hänellä ei olisi mitään mahdollisuuksia palata laumaan sillä hänen suurin tukijansa Riki oli kuollut ja muut tiesivät hänen petturuudestaan. Eikä Sniper olisi muutenkaan halunnut Ginin käskyläiseksi. Tuskin Sniperin olisi kannattanut yksin hyökätä Ginin laumaa vastaa. Sehän olisi ollut täysin tuhoon tuomittu yritys. Lisäksi lähes kaikki kynnelle kykenevät koirat kogia lukuun ottamatta olivat Ginin liittolaisia. Sniperillä ei muutenkaan ole karismaa lauman kokoamiseen - johtajan halut ilman kykyjä. Hänhän on aina ainoastaan kakkosmies niin Rikille kuin Hougenille. Ainoa vaihtoehto Sniperin paluulle olisi, että hän lyöttäytyisi pahislauman kanssa yhteen. Pahislauman synnylle oli kuitenkin huonot mahdollisuudet, koska Gin oli sankari koirien keskuudessa Akakabuton kukistamisen tähden. Sniperillä oli siis ainoastaan mahdollisuus mennä pelkästään Kogien luokse kylvämään eripuraa niin kuin hän tekikin Weedissä. Jos kuitenkin ajatellaan Weedin mukaan, niin Sniper olisi pois pelistä, koska hän oli pahoin loukkaantunut. Kogatkaan eivät olleet taistelukunnossa. Koiralaumojen välinen taistelu oli mielestäni pois suljettu. Onhan Hopeanuolen pääjuoni se, että koirat yhdistävät voimansa, yhteistä pahaa - Akakabutoa – vastaan. Tämä ideologia olisi saanut pahan särön, jos koirat olisivat alkaneet taistelemaan keskenään lopussa.

   Akakabuto oli vahvasti taustoitettu sarjaan. Siksi olisi merkillistä, jos lopussa olisi tullut jokin randomkarhu pahikseksi.

   Olisin siis varmaan itsekin tuonut jatkosaagaan susia. Rikiä en kuitenkaan olisi sotkenut susiin. Riki olisi voinut sanoa kauniit viimeiset sanat. Battougan olisin myös pitänyt karhukoirien juttuna. Goheihan teki Kaksoissolasta ihmisiltä kielletyn koirien alueen. Näin siitä tuli eräänlainen turvapaikka - paratiisi. Alue ilman ihmisiä varmaan kiinnostaisi myös villieläimiä. Siksi ajattelisin että eräs elintilansa menettänyt hyvissusilauma pyytäisi turvapaikkaa Kaksoissolasta. Sitten pahissudet hyökkäisivät Kaksoissolaan. Siitä tulisi eräänlainen puolustussota. Tämä voisi aiheuttaa myös lieveongelmia kylään. Ihmiset kyseenalaistaisivat Gohein päätöstä turvapaikasta. Näin myös Goheita pidettäisiin mukana tarinassa. Loppujen lopuksi pahissudet luovuttaisivat ja tapahtuisi tämä Gohein tunteikas kuolema.

   Täytyy tähän sanoa, etten vihaa millään tapaa susisaagaa. Se vain on erittäin erikoinen verrattuna Hopeanuolen alkuun ja Weediin. Huonoa siinä esimerkiksi se, että Crossista tulee pelastettava objekti. Siinä on myös liikaa hahmoja ja liikaa Battougoja. Susisaagasta piti kuitenkin tulla pidempi. Ehkä se oli haitaksi, että Takahashi joutui tiivistämään tarinaa loppua kohden.

   Lopuksi palaan alkuun. Itse vaan toivon, että joskus tulevaisuudessa ei tarvitsisi pelätä kenenkään loukkaantuvan jossittelusta tai kritiikistä koskee se sitten Gingaa tai sen faneja yleisellä tasolla. Yksittäisen fanin kritisoiminen tai pilkkaaminen on kuitenkin väärin. Mitä pyhempänä jotain asiaa pitää, sitä enemmän pitää kestää. Omasta mielestäni äärimielipiteet tekevät fandomista vaikeasti lähestyttävän, joskin internet on äärimielipiteiden pesä.

   Takahashi voi olla meille hyvänä esimerkkinä. Hän muutti omat ajatukset sarjan jatkon suhteen ja laittoi koirat puhumaan ja se johti ainutlaatuiseen menestykseen. Sen sijaan kun olisi pidättynyt omissa ajatuksissa jääräpäisenä. Virheen hyväksyminen ja tilanteen korjaaminen voi olla tie menestykseen myös omalta kohdalta. Jos pyrkii täydelliseen virheettömyyteen, ei saa mitään koskaan aikaiseksi.

   Poista
  3. Blogger sekoilee aika ajoin, erityisesti, jos puhelimella selailee ja kirjoittaa. Pahoitteluni, vaikken voi asialle mitään :S Itse olen huomannut saman ongelman. Esimerkiksi tuo haku - kenttä lagaa tosi usein ja välillä lukijat eivät näy jne.. Mutta ei anneta sen häiritä. Kannattaa kopioida teksti ennen lähetystä, jos käykin joku errori tjs. Kommenttisi tuli kaksi kertaa, julkaisin toisen.

   Tuosta Sniperistä. Sillä ei tosiaan olisi pahemmin ollut mitään laumaa, jonka se olisi voinut koota, mutta Takahashin tuntien kaikki on mahdollista. Itse olettaisin, että koko Japani ei ollut Ginin mukana, onhan niillä oulaisilla kuitenkin vihollisia esimerkiksi GDW:ssä, tosin nekin viholiset ovat uusia, ei "vanhaa kansaa", kuten GNG:ssä esiintyvät hahmot.

   Sudet olivat siinä mielessä hyvä ratkaisu, että se toi tarinaan eloa ja muitakin koiraeläimiä. En kuitenkaan olisi susille lasettanut erikoisiskuja, sillä niiden määrä kyseisessä saagassa on ainakin minusta puuduttavaa katsella, ne myöskin vievät sen "oho!" elämyksen ZTB:stä. Minäkään en susisaagaa vihaa missään nimessä, se vain tuntuu kovin ylimääräiseltä. Ehkäpä se olisi toiminut paremmin Shin Gaiden tarinana tai vastaavana. Sekin on kummaa, ettei susia sitten Weedissä ole ja se ehkä onkin se isoin syy, miksi susisaaga on niin "ulkopuolinen".

   Nimenomaan. Virheettömyys ja pään nyökyttely ei ole aina hyvä juttu. Blogissani on useampikin teksti, joka on jakanut mielipiteitä, sillä uskallan olla eri mieltä kuin mitä "yleisesti" ollaan. Siksi minua varmaan haukutaankin toisinaan ylimieliseksi, mitä ihmettelen, sillä mielestäni olen hyvinkin nöyrä - uskallan vain sanoa mielipiteeni suht. suoraan, tosin nyt tämän fandomin takia olen osittain joutunut hieman lieventämään sanamuotojani, jotta kukaan ei saisi syytä pahoittaa mieltään (turhasta).

   Poista
  4. Kyllähän se vika löytyy täältä päätelaitteen äärestä eli minusta. Tarkoitus on selailla, mutta vedänkin vahingossa eleen joka sammuttaa puhelimen selaimen. Sitten siiryin tietokoneen pariin. Lähetys ei meinannut millään onnistunua. Varmaan 10 kertaa lähetin. Onneksi vain kaksi tuli perille.

   Totta kai Sniperin paluu on mahdollinen. Kaikkihan on mahdollista ainakin mangassa. Itsekin olen tekemässä Sniperin paluuta fandomiin. Viime kerralla joudun sellaiseen umpikujaan, että oli vain pakko poistua fandomista. Tällä kertaa otan tuntumaa näistä blogeista ennen kuin hyökkään Kaksoissolaan.

   Täytyy sanoa, että olet toiminut ainakin minusta hyvin fandomissa. Olet pysytellyt hyvin tuossa eliitin ja massafanin välissä ilman, että sinua voi leimata jommaksi kummaksi.

   Poista
  5. Kiva, jos olet tuota mieltä minusta. Sellaiseen olen pyrkinytkin, eli juurikin välimaastoon. Minusta kaikki fanit ovat tasa-arvoisia, omisti sitten sen ison kokoelman tai ei yhtään mitään.

   Toivottavasti blogini omalta osaltaan saa sinut palaamaan takaisin fandomin pariin. Fandomissa tuntuisi nykyään olevan ihan hyvä ilmapiiri, välillä toki pieniä kahnauksia saattaa ilmetä. En tiedä, miksi siitä joskus olet lähtenyt tai milloin, mutta tervetuloa takaisin. Toivottavasti pääsisin lukemaan hyviä ajatuksiasi vaikkapa Kaksoissolan foorumilla :)

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)