torstai 13. helmikuuta 2014

Arvostelussa: GDW osa 28 - Kävelevä ase

Ai ristus! Tämän postauksen julkaisu unohtui ihan kokonaan! Vaikka tuskinpa tuo nyt mikään maailman menetys kellekään oli..


Uusimman Weedin kansi on oikein viehättävä. Tähän kansikuvaan en olisi edes odottanut taustalle mitään muuta kuin tuon metsämaiseman (taas), mutta tähän kuvaan se sopii oikein hyvin mielestäni. Ihanaa saada vihdoinkin kansikuva, jossa on isä ja poika vierekkäin.

Tässä osassa olikin paljon taistelua, kuten jo tiedetään. Mielestäni oli jotenkin hämmentävää, että Hougen sai iskettyä Joujin ja Crossin yhdellä iskulla lähes kävelykyvyttömiksi. Sen sijaan Hougenin ja Benin taistelu oli mahtava näky. Ben muisteli Akakabutoa, joka isku hampaansa hänen päähänsä tismalleen samalla tavalla kuin Hougen teki. Harmi, että Benillä ei tuntunut olevan mahdollisuuttakaan tuota pelleä vastaan, mikä nyt tietystikin oli arvattavissa, Hougen kun tuntuu olevan niin ylivoimainen jokikisessä taistelussa.


Päästiin taas myös Reikan makuun. Hahmon nähdessäni alkoi tietystikin heti alkajaisiksi ärsyttää, joten toivoin, että hänen "huijaustaan" Hougenille ei tarvitsisi kovin pitkään lukea, eikä luojan kiitos tarvinnutkaan. Itkupillin mennessä joen virran mukana, oli ihanaa katsoa Joujin taistelua menneisyytensä kanssa. Se muisteli siskoaan Minnietä, joka oli hukkunut jokeen. Onneksi Jouji keräsi rohkeutensa ja voitti vesipelkonsa hyppäämällä Reikan perään.

Kirottu Hougen onnistui myös iskemään Meriin ison haavan ja raukka lensi kaaressa alas. Hook hyppäsi tämän perään ja Buruge jäi katselemaan näkyä järkyttyneenä, mutta samalla haltioissaan. Ex-pahis ymmärsi, että oulaiset eivät teeskentele auttavansa jokaista, vaan he ihan oikeasti tekevät niin. Buruge tietystikin Weedin tavattuaan halusi "kantaa kortensa kekoon", koiran omia sanoja lainaten ja niinpä hän yritti harhauttaa Hougenia näyttelemällä tälle olevansa taas uskollinen. Mielestäni Burugen teko oli täysi munaus. Kuvitteliko tuo todella, että Hougen menisi tuollaiseen halpaan - etenkin, kun Buruge koilotti muille Hougenin olevan paikalla. Buruge käski kogien Toshimitsua kutsumaan Kurotoran joukkoineen paikalle ja niinpä ex-kenraali halusi todistaa oulaisille olevansa luopunut pahuudesta. Se hyökkäsi komeasti Hougenin kimppuun, mutta teki taas virheen - ja lensi kaaressa rotkoon. Niinpä tehtävä jäi Toshimitsun käsiin ja niinpä tämä alkoi pelata aikaa, jotta Kurotora joukkoineen saapuisi paikalle. Koga hyökkäsi Hougenin kimppuun, mutta koki saman kohtalon Burugen kanssa -yllättäen. Sitten päästiinkin taas taistelun makuun. Toshimitsun ystävät tulivat juuri sillä siunaaman sekunnilla paikalle ja hyökkäsivät kaikki hirviökoiran kimppuun. Hougen kirjaimellisesti lahtasi porukkaa, kuin mikäkin konekivääri. Mielestäni kohtaus oli sinänsä hieno, mutta siltikin tosi typerä. Hougen on tavallisen kokoinen tanskandoggi ja se taisteli yksin, niin eikö iso joukko kogia saa sitä pentele hengiltä? Tunsin melkein myötähäpeää oulaisten puolesta, mutta yllätyin suuresti Weedin ollessa paikalla. Sen sijaan kohtaus hyppäsi mielestäni jotenkin kummallisesti siihen, että Kurotora saapui paikalle ja haastoi Hougenin taisteluun, lentäen hänkin lopulta rotkoon. Tässä vaiheessa minua alkoi jo hymyilyttämään ja myötähäpeäni määrä senkun kasvoi. Onko se niin vaikeaa hoidella yhtä koiraa ison lauman voimin? Oliko Hougen todellakin niin pelottava?

Sitten alettiinkin päästä asiaan. Hougen oli kuitenkin sen verran idiootti, ettei ollut noteerannut takanaan olevaa Weediä, joka kiskaisi urosta jalasta ja vei tämän kanssaan mäkeä alas. Rocket sai Weedin kiinni, mutta Hougen sen sijaan jäi roikkumaan rotkon reunalla olevasta oksasta - yllättäen. Weed onnistui kuitenkin töytäisemään Hougenin rotkoon ja kumma kyllä, akitasankarimme ei ollut asiasta pahemmin moksiskaan. Onko Weed viimein alkanut ymmärtää, että mahdollisuutta ei enää voi antaa, kun on tehnyt pahaa tarpeeksi pitkään? Luulin aluksi Hougenin pudonneen konkreettisesti rotkoon, mutta se putosikin putouksen alle, josta se tietysti alkoi irvailla Weedille yrittäen provosoida tätä. Hougen se ei sitten muuta tunnu osaavan. Niinpä en tietystikään yllättynyt siitäkään, että Weed päätti isänsä ja ystäviensä kiellosta huolimatta hyökätä putouksessa olevan Hougenin kimppuun. Weed käytti battougaa ja olin vuoren varma, että se epäonnistuu, mutta Weed onnistui loistavasti iskemään Hougenia päähän saaden tämän tajuttomaksi. Harmitti kyllä sinänsä, että battouga ei enää olekaan niin voimakas isku kuin aiemmin, sillä jos isku olisi toteutettu noin GNG:n aikana, olisi Hougenin pää katkennut siltä seisomalta.


Mer ja Hook olivat jostain syystä päätyneet samaan jokeen Hougenin kanssa. Mer sukelsi pinnan alle huomattuaan jotakin allaan ja törmäsi Hougeniin, joka iski hampaansa noutajan kaulaan ja teki tästä panttivankinsa. Kuva, jossa Mer tajuaa edessään olevan Hougen, on upea, suorastaan tyrmäävä ja tämä on varmaan toinen kuva, jossa Hougen näyttää oikein pelottavalta.

Pääsimme myös lukemaan vihdoinkin Ginin ja Weedin tapaamista. Gin pelasti poikansa veden alta ja kaksikko alkoi heti jutella häkeltyneinä. Kuvittelin, että kaksikon tapaaminen olisi enemmänkin samantyylinen kuin animessa, mutta tämäkin tapa kohdata oli oikeastaan ihan kiva - tällä kertaa Weed oli se, joka pelastettiin.


11 kommenttia:

 1. Ootko tilannu Urumista jotain käytettyy tavaraa ? :) Onko ne hyvä kuntosia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tilannut mm. keräilykortteja. Ne ovat aina olleet hyväkuntoisia ikäänsä ja siihen nähden, että ne ovat "käytettyjä". Tuotteen kunto riippuu aina siitä, miten kauan sitä on käytetty ja mitä se on joutunut kokemaan. Yleensä todella huonokuntoisista tuotteista on selkeä maininta eli jos käytettyä tavaraa aiot ostaa, niin voit olla huoletta ettet osta sikaa säkissä :)

   Poista
 2. Tiiäkkö yhtää että onko tää suomenkielinen ? -> http://www.urumi.fi/item.php?id=2947
  Ja tiiätkö yhtää niistä Shiroi Senshi Yamato mangoista et onko ne suomenkilisinä urumissa myynnissä ?

  VastaaPoista
 3. Tuo linkki ei aukea puhelimellani jostain syystä.. Yamatoa ei ole missäön suomeksi. Parhaimman vastauksen saat, kun kysyt suoraan Urumin asiakaspalvelusta.

  VastaaPoista
 4. No nyt aukesi linkki kun pääsin kunnon koneelle.. GNG:stä ei ole suomennettu mitään muuta kuin ensimmäinen julkaisu, joten tuo on japanin kielinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiäkkö yhtää mistä sitä ekaa julkasua vois ettii ? :)

   Poista
  2. Voisitko järjestää jossain vaiheessa kysymyspostauksen?? :)) Ois tosi kiva :)

   Poista
  3. Hopeanuolta julkaistaan suomeksi uudelleen paraikaa. Suosittelen käymään etsimässä sitä kirjakaupoista ja kioskeilta.

   Millainen kysymyspostaus olisi mieleen? :) Voin moisen jossain vaiheessa koittaa toteuttaa.

   Poista
  4. Sellane peruskysymyspostaus ois kiva et lukijat sais kysella kysymyskiä GNG/GDW liittyviä kysymyksiä :)

   Poista
  5. Hmm, voisinhan moisen tehdä. Tein kysymyspostauksen joskus kauan sitten videolla, mutta voin toki tehdä sille jatkoa.. Edellyttäen tietenkin, että kysymykset ovat erilaisia kuin viimeksi :)

   Poista
 5. Ajattelin vaan huviksee kysyy et onks sulla semmosta videota youtubes et esittelet siinä sun mangat? Kiinnostas tietää kun videos on hyviä ja esittelet nopeasti ja hyvin ginga kokoelmaasi!
  ja et julkastaanko se Fang manga suomeks millon kun en oo yhtään kärryl julkastaanko se kesällä vai ihan jo maaliskuun alus?

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)