tiistai 6. toukokuuta 2014

Arvostelussa: GDW osa 31 - Murhaaja herääTällä kertaa palvon kansikuvaa, vihdoinkin jotain erilaisempaa sen ainaisen kesämetsämaiseman sijaan! Nyt siirryttiin peräti talvimetsämaisemaan *naur* Tausta sopii hyvin koirien asentoon ja menoon muutenkin. Kiitos. Nam.

En yleensä muuten lue alussa olevia henkilöesittelyitä, sillä ne tuntuvat toistavan itseään, mutta tällä kertaa vilkaisin niitä ihan piruuttani. Minua jäi aikalailla vaivaamaan Yukimuran esittelyssä oleva ilmaisu "tiikeriraitainen uros". Yukimura on kuitenkin takakanteen ja kaikkiin värikuviin piirretty Rikin kaltaiseksi ruskeaksi akitaksi, joten en oikein käsitä, miten se voidaan lukea tiikeriraitaiseksi.. Joku koirista enemmän tietävä voisi valaista minulle asiaa, sillä oman käsitykseni mukaan tiikeriraidaksi kutsutaan vain "hopeaturkkisia" akitoja.

Sitten tarinan pariin. Tämä osa oli kokonaisuudessaan hyvin puhutteleva, väkivaltainen ja ehkä surumielinenkin. Weed kumppaneineen törmäsi Yukimuraan, josta minulla onkin tällä hetkellä hyvin ristiriitaiset fiilikset. Yukimura paljastui aika konnaksi, vaikka sillä olikin hyvä syy vihata apinoita menneisyytensä takia. Se yritti kouluttaa kolmesta viattomasta pennusta murhaajia käskemällä näiden tappaa viaton Pepe parka. Täytyy sanoa, että kävi tuota apinarukkaa sääliksi. Se yritti kertoa asioiden oikeaa laitaa, mutta kukaan ei kuunnellut sitä Weediä ja muita oulaisia lukuunottamatta. Kaiken kukkuraksi Yukimura haastoi Jeromen, joka selvästi näki teon vääryyden..muttei pentele vieköön tehnyt asialle aluksi mitään!! Täytyy näin ohimennen todeta, että yllätyin siitä, ettei Weed pahemmin kommentoinut mitään siihen, että Jerome kuuluu nyt Yukimuran laumaan, vaikka Weed itse saksanpaimenen laumastaan erottikin. Täytyy tunnustaa, etten yhtään muista, kerkesivätkö Jerome ja Weed sopia asiat ennen Hougenin kukistamista, vai jäikö heidän aiempi "riitansa" sopimatta? Joku, joka muistaa, voi valaista taas..

Yukimura luulee Weediä kuolleeksi veljekseen.

Yukimura kehtasi jopa syöttää vierailleen salaa apinanlihaa ruuaksi, vaikka taisi tietääkin näiden toistaiseksi puolueettoman kannan apinoihin. Kyoshiroon (ehm siis KYOSHIROUHUN) oli palaa hermo, en tykkää yhtään sen perästä huuteluista ja muusta sekoilusta. Harmi, sillä hahmo oli ensi-esiintymisessään hahmona täysi kymppi. Kaikesta huolimatta jostain syystä pidän Yukimurasta edelleen ja haluan nähdä, miten se aikoo reagoida Weedin herättelyyn siitä, mitä oikeudenmukaisuus oikeasti tarkoittaa. Kohtauksen edetessä huomasi, miten pahasti väärin "taistelun oikeuden puolesta" voi käsittää väärin. Se ei tarkoita verenhimoista kostoa tappamisen merkein, vaan mahdollisuuden antamista, ennakkoluulottomuutta ja kuuntelemista. Yukimura selvästi oli myrkyttänyt mielensä kostonhimolla, ettei se sallinut edes viattoman Gozarun selittää tilannetta saatika kuunnellut tämän totuutta pahasta kenraalista. Olin iloinen, ettei Yukimuran "isä" Saheiji ollut samaa mieltä ottopoikansa tekosista, vaan pyysi Weediä auttamaan Yukimuran pään kääntämisessä. Ei tullut yllätyksenä, että kukaan Yukimuran alaisista ei aluksi uskonut Weedin olevan Oun päällikkö (varmaan jonkin sortin ikäjuttu taas vaihteeksi), mutta toisaalta olen asiasta mielissäni, sillä olisi toisaalta tyhmää, jos kaikki tietäisivät, miltä Oun päällikkö näyttää. Sekään ei tullut yllätyksenä, että Yukimura haastoi Weedin kaksintaisteluun ja taistelu alkoikin mielenkiintoisissa merkeissä päättäen tämän osan jälleen kerran jännittävään kohtaan. Täytyy taas ylistää Weediä siitä, miten nöyrä se on johtajana. Se ei käyttänyt hyväkseen päällikön asemaansa, vaan taisteli Yukimuraa vastaan "itsensä nimissä", kuten hahmo itse totesikin. Mielenkiinnolla jään odottamaan, miten Weedin ja Yukimuran veljeys selviää. Toistaiseksi luulen, että Saheiji kertoo asiasta jossain vaiheessa, varmaan viimeistään silloin, kun kaksikko on kerennyt taistelemaan toisensa verille.


..Mutta ei apinoillakaan hyvin mene. Niiden kenraali on selvästikin täysi raakalainen, uskoisin sen olevan pahempi ja pelottavampi kuin Hougen, vaikka aika naurettavan näköinen onkin - hammaskalustoa lukuunottamatta. Vaikka omien alaisten tappaminen ei tullutkaan yllätyksenä, järkytyin siitä, miten Kenraali iski kirveensä poikaansa pelastavan isän päästä läpi ja tappoi tämän siihen paikkaan. Vaikka teko olikin kieltämättä aika "Hougen settiä", oli kirveen käyttö kuitenkin mielestäni järkyttävämpää kuin vaikka kallon pureminen halki.

Minusta oli hienoa, että apinoista paljastui joukko, jolla on sydän paikallaan. Kuvittelin, että kaikki saagassa esiintyvät apinat olisivat tämän vielä mysteerinä olevan kenraalin alaisia, mutta nyt kun paljastuikin, että sivussa on hyvislauma, uskon, että Weed kumppaneineen yhdistää voimansa näiden kanssa jossain vaiheessa.

10 kommenttia:

 1. Yukimura ei tosiaan ole tiikeriraitainen, ellei Takahashi ole laiskotellut ja jättänyt hänen raitansa piirtämättä. Onhan toki mahdollista että koira olisi punainen brindle. Eihän Takahashi edes jaksa piirtää kunnollisia raitoja Hopeanuolelle ja Weedille, vaan nuo pienen pienet viivat noiden hahmojen turkissa ovat muka niitä raitoja. Luulin ennen että ne ovat varjostusta, mutta muilla hahmoilla samanlaista varjostusta ei ole joten kyseessä on pakko olla Takahashin laiska yritys piirtää raitoja. Omituisesti kai-koirilla raidat on piirretty normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weedin, Ginin ja kumppaneiden viivat kuvastavat oikeastaan tuota sinertävää/harmaata väritystä. Joissain GNG:n alun kuvissa näkyy ihan kunnon raidat viivoituksen ohella. Takahashi saattoi jättää niiden piirtämiset työteliäinä, mutta en tiedä häviääkö akita-koirilla nuo raidat vanhetessaan joten sekin voisi olla syy.

   Poista
  2. Minä puolestani tykkään tuosta "viivoituksesta". Tosin minua ei noiden raitojen puuttuminen sinänsä ole haitannut, ihmettelen vain tuota Yukimuran kohdalla ollutta ilmaisua. Täytyy kuitenkin sanoa, että kieltämättä ihmetyttää, miksi kaikoirat ovat saaneet kunnon raidat, mutta akitat ei.

   Poista
  3. Brindle ei häviä koiran vanhetessa.

   Poista
  4. Yukimuran tiikeriraitaisuudesta oli vähän pohdintaa foorumilla ohimennen.

   http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=41&t=2901&p=59114#p59114

   Poista
 2. Heh, et ole ainoa, jolla on vähän ristiriitaiset ajatukset Yukimurasta tämän osan jäljiltä. Toisaalta virkistävää nähdä Weedin saavan kunnon vastusta omalta sukulaiseltaan. Olisihan perin tylsää, jos kaikki karhukoirasuvun edustajat olisivat superhyviksiä.

  En muuten tiedä, onko sinulle tästä aiemmin sanottu, mutta näin lukijan ystävällisenä toiveena esittäisin, että oikolukisit näitä blogitekstejä hieman. Eihän nuo siellä täällä esiintyvät pikkutypot ketään tapa, mutta ainakin itseäni pistävät välistä häiritsemään. Etenkin, kun tekstisi on muuten hyvin elävää ja sitä on mukava lukea. Kirjoitusvirheitähän tulee kaikille ja niistä selviää parhaiten, kun lukaisee oman tekstin kertaalleen läpi. :)

  Esmes: Pepe parka > Pepe-parka, "miten pahasti väärin "taistelun oikeuden puolesta" voi käsittää väärin." (yksi väärin liikaa), "Hougen settiä" > "Hougen-settiä".

  Olisi varmaan omiaan parantamaan entisestään tämän loistavan blogisi lukukokemusta, jos noita katsoisi aina vähän läpi - vaikkei se ehkä häiritsekään muita kuin minun kaltaisiani rasittavia pilkuviilaajia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakentavasta palautteesta. Noita tekstejä on aina niin kiire julkaisemaan :D täytyy kyllä myöntää, etten ihan 100% kielioppeja haltsaa, mutta korjaan nuo, jahka pääsen pöytäkoneelle :)

   Poista
 3. Yukimura ei tosiaan ole brindle, vaikka punertaviakin sellaisia on: http://i1255.photobucket.com/albums/hh626/tktorrance/photo-1.jpg

  Akitoja on myös hopeabrindlejä (Gin, Weed) sekä mustabrindlejä. Olettaisin kuitenkin, että Ginin ja Weedin viivat turkeissa meinaavat sitä raidallisuutta. Rikillä kun tällaisia ei ole, koska tämäkin on punainen, samaten siis Yukimuralla. Viivoja on myös Joella ja Siriuksella, jotka ovat samanvärisiä Ginin ja Weedin kanssa.
  Jos Yukimura olisi brindle, olisi silläkin todennäköisesti vastaavia viivoja turkissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota minäkin pohdin. Aika outo ilmaisu kyllä, kun Rikistäkään ei koskaan puhuttu tiikeriraitana. Nuo viivoitukset Weedillä yms. Uskon olevan turkin harmautta enemmänkin kuin raitoja, tosin tuo raita-asia ei koskaan ole pahemmin haitannut :D

   Poista
 4. Kannattaa katsoa tori.fi ginga oheistuotteita :3

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)