maanantai 19. toukokuuta 2014

Joidenkin asioiden kuuluu jäädä arvauksien varaan..

Gingassa juoniaukkoja esiintyy melkoisesti ja niitä on spekuloitu niin kauan kuin vain jaksan muistaa. Takahashi on iloksemme joitakin pikkutarinoita julkaissut varsinaisten sarjojen ohelle, mm. Shin Gaidenit ja Weed Gaiden, mutta on kuitenkin vielä juttuja, joista fanit haluaisivat tietää lisää. Rikin ja Fujin tapaaminen, miten Riki päätyi johtajaksi, igojen ja kogien menneisyys ja niin edelleen ovat mietityttäneet ja kiehtoneet faneja aina, myös minua. Mutta tarvitseeko kaikkea välttämättä tietää?

Ennen leikkaamattoman Hopeanuolen ilmestymistä spekuloitiin leikattua suomidubbia hyvin monelta kantilta ja mysteeriksi jääneille asioille keksittiin hauskojakin selityksiä. Esimerkiksi Rikin yhtäkkinen makaaminen verissä päin Ginin vieressä on yksi hämmästystä ja huomiota kerännyt kohtaus, samoten kuin Ginin arpien yhtäkkinen ilmestyminen. Suomidubissa olleet mysteerit kuitenkin aukesivat suurimmaksi osaksi leikkaamattoman version myötä ja vielä enemmän aukkoja avautui suomennetun mangan myötä - sekä tietysti vielä mainitsemani sivutarinat. Voitaisiin siis sanoa, että me fanit tiedetään jo aika paljon.

Vaikka tietoa satelee rakkaista sarjoista pikku hiljaa sivutarinoiden sekä Takahashin haastattelujen myötä, meitä faneja tuntuu silti kalvavan tietyt seikat, joista ei vielä tiedetä mitään. Se ei tietenkään ole mikään ihme, nimittäin esimerkiksi GNG:ssä on monia pieniä virheellisyyksiä ja seikkoja, jotka jäävät häiritsemään. Kaksoissolan blogi kirjoitti taannoin aiheesta, joten jos nämä pikkujutut kiinnostaa, suosittelen ne vilkaisemaan täältä. Tuota mainitsemaani postausta lukiessa miettii, että onkohan Takahashi ajatellut kaikkea ihan loppuun saakka vai onko hänelle käynyt vain inhimmillinen unohdus? Luulisin, että kaikki kohtaukset ja tapahtumat tuskin ovat sana sanalta ennalta kirjoitettuja, joten moiset mokailut sinänsä ymmärtää, vaikka ne närää aiheuttavatkin. Itsekin, kun aikanaan olin kova kirjoittelemaan omia tarinoita, oli hauskaa, miten vuosien jälkeen niistä ei muista mitään. Kavereiden kanssa kirjoitetuista tarinoistakin huomaa, ettei muista mitään vaikkapa ensimmäisen osan tapahtumista, joten sitä tuli naureskeltua vaikka mille epäloogisuuksille. Ei siis ihmekään, ettei Takahashi muista sana sanalta 80-luvulla kirjoittamaansa tarinaa aivan täydellisesti. Me fanit kuitenkin olemme sarjan kanssa tekemisissä jatkuvasti ja jaamme siitä tietoa toisillemme. Uskoisin, että Takahashi itse pitää sarjojensa lukemisesta taukoa ja keskittyy enemmän nykyhetkeen.

Miten Riki selvisi pudotuksesta?

..Ja tunnetusti menimme hieman sivuraiteille aiheesta. Tarkoitukseni on käsitellä nimenomaan näitä suurempia juoniaukkoja, joita tuossa ensimmäisessä kappaleessa jo mainitsinkin. Mitä siis tapahtui Rikille sen jälkeen, kun tämä putosi rotkoon? Miten se päätyi johtajaksi? Minne sudet katosivat? Asioita on paljon ja mietin noita välillä itsekin. Mielestäni kuitenkin on ihan hyvä, ettei kaikkia asioita ole kirjoitettu näkyville, vaan tarina jättää lukijalleen/katsojalle hieman spekuloimisen aihetta aukinaisiksi jätetyillä asioilla. Minusta ainakin on aika kutkuttavaa pohdiskella erilaisia selityksiä esimerkiksi sille, miten Riki nousi johtajan asemaan. Joutuiko se taistelemaan ensin Beniä tai Sniperiä vastaan vai kokosiko se lauman itse? Kieltämättä olisi ihan kiva saada kyseinen kohtaus piirrettyyn muotoon joskus, mutta toisaalta taas on ihan hienoa, että joidenkin asioiden suhteen fanit itse saavat keksiä teorioita, ihmetellä ja mietiskellä. Jos taas mietitään susien yhtäkkistä katoamista tarinasta (niitähän ei siis esiinny Weedissäkään), niin senkin olen itselleni yrittänyt selitellä jotenkin fiksusti, että niiden vain annetaan elellä omaa elämäänsä Hokkaidossa, vaikka kieltämättä onkin outoa, ettei Weed tai kukaan tajunnut pyytää niitä avuksi Hougenia vastaan. Weedhän ei tietenkään susia tunne, mutta luulisi Akamen tai jonkun muun tajuavan. Totuushan asiasta on ilmeisimminkin se, että Takahashi itse ei oikein pitänyt susista (eikä moni fanikaan) ja sen takia ne oli hyvä ikään kuin pudottaa tarinasta.

Onko fanien siis välttämättä pakko tietää kaikki? Eikö olisi tylsää, jos ei olisi mitään, mitä ihmetellä ja mietiskellä - keksiä omia tarinoita ja kirjoittaa niistä vaikkapa fan ficejä? Itse tykkään hieman avoimeksi jätetyistä jutuista ja mielestäni se tieto, mitä tähän asti tiedän vaikkapa GNG:stä, on ihan riittävä. Toki myönnän kaipaavani vastauksia tiettyihin juttuihin, kuten jo mainitsinkin, mutta en usko, että itse senseikään haluaa aivan kaikkea meille kertoa - tuskin hän niitä itsekään on pahemmin miettinyt.

Millaiset aukot tarinassa mietityttävät teitä muita?

4 kommenttia:

 1. Mä toivoin ja luulin että rikin tarina olisi ollut pidempi kuin yksiversio kunnes kuulin että vaan yks kirja tulee olin, blääh harmi koska halusin nähhä miten riki on kans lauman johtaja niinkuin itse sanoii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo on varmaan ainut asia, minkä haluaisin vielä tietää :D

   Poista
 2. Mutta tosi paljon sensei on antanut meille luettavaa ja hyviä tarinoita vielä kun rikistä tulisi se sarja miten hän nousi kaikkien taistelijoiden Niiin sanotuksi jumalaksi. Tai sitten benin tarina mutta jotain pitää jättää arvailujenvaraan niinkuin sanoit:).

  VastaaPoista
 3. Mulla on hyvä aukko: Kuudennessa GNG osassa John kohtaa Hyenan ja ihmettelee, miten se voi kuulua Rikin laumaan. Miten John voi tietää Rikin nimen, jos se ei muista mitään taustoistaan?

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)