sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kerro kerro kuvastin, ken on maailman vahvin?

Oli aivan must ottaa tämä aihe esille blogissani, nimittäin tämä iän ikuinen kysymys on jälleen pitkästä aikaa noussut pinnalle gingafanien keskuudessa. Kuka siis on gingamaailman tai pikemminkin GNG:n vahvin koira?


Kysymys on varmasti helppo, jos sitä ei sen kummemmin pysähdytä miettimään. Benizakurahan on saanut useita kertoja Maailman vahvin koira -tittelin, joten voisi hyvin kuvitella, että tosa olisi se kaikista vahvin. "Merihirviön" voima todistettiin GNG:n aikana useaan otteeseen hyvinkin paikkansa pitäväksi. Se voitti Ginin leikiten kaksintaistelussa, se kesti tulen polton ihollaan, veti jättimäisen karhun mukanaan veteen ja kykeni ottamaan tappavia iskuja vastaan sen kummemmin haavoittumatta tai menettämättä tajuntaansa. Kuitenkin on yksi pieni mutta. "Maailman vahvin koira" on kuitenkin vain arvonimi, joka pätee ainakin minun mielestäni ainoastaan taistelukoirapiireihin ja niissä käytyihin taisteluihin.

Aiheesta käydyissä keskusteluissa moni tuo esille Rikin, jota moni pitää Benizakuraa vahvempana kuka mistäkin syystä. Riki on minustakin hyvä vastus Benizakuralle, onhan tuo sentään Oun ensimmäinen suuri johtaja, joka osaa Zetsu Tenrou Battougankin kuin vettä vain. Myös itse Takahashi on kertonut Rikin olevan kaikista koirista vahvin, kun hänen mielipidettään asiasta on kysytty. Moni ei kuitenkaan ole mangakan kanssa samaa mieltä ja itsekin olen vähän kiikun kaakun asian suhteen. Totuus on kuitenkin se, mitä mangaka itse - tarinan keksijä - sanoo. Hänen sanansa on "laki" ja kaikki hänen sanomansa sarjasta, sen hahmoista tai kohtauksista pitää paikkansa, hänhän sen on keksinytkin. Toisaalta taas, mitä itse asiasta olen mieltä, niin sensein logiikka näissä asioissa ei ikävä kyllä aina pelitä. Tässä kohtaa melkeinpä voisi sanoa olevan ihan ok, että fanit spekuloivat asiaa ja päätyvät johonkin X lopputulokseen omien mietintöjensä perusteella.

Jos ajatellaan pelkkiä fyysisiä ominaisuuksia, GNG:ssä on montakin hahmoa, jotka ovat hyvin voimakkaita kukin omalla tavallaan. Esimerkiksi Moss on kestävä ja se jaksaa nostaa painavia esineitä pois tieltä, mutta se ei ole välttämättä nopea. Akame puolestaan on nopea ja taitava ninja, mutta se ei ehkä ole kaikista koirista vahvin. Benizakuralta sen sijaan löytyy kestävyyttä, voimaa ja nopeuttakin, mutta niin löytyy Rikiltäkin. Sanotaanko, että jokainen GNG:n kärkipään koira ovat kaikki voimakkaita ja voimakkaimpia koiria kukin omalla osa-alueellaan. Fyysisesti vahvinta koiraa en kyllä osaa nimetä, sillä kaikilla mainitsemillani hahmoilla (ja toki muillakin) on hyviä, että huonoja puolia, eikä mielestäni kukaan ole ylitse muiden. Jos vaikkapa kyseiset koirat laitettaisiin taistelemaan toistensa kanssa, voisi tulokset heitellä tilanteesta riippuen. Voisin tosin vähän epävarmana todeta, että Benizakura ja Riki saattaisivat kumpikin kaataa helposti muut koirat, mutta jos ne laittaisi taistelemaan kaksin, voisi tilanne päätyä hyvinkin samalla tavalla kuin Tsunaarashin ja Benizakuran viimeisessä taistelussa. En yksinkertaisesti keksi, kumpi ottelun voittaisi, jos siis kuvitellaan, että Riki ei osaisi tai käyttäisi battougaa.

Sanat "voima" ja "vahvuus" eivät kuitenkaan aina välttämättä viittaa fyysisiin ominaisuuksiin, vaan ne voivat kuvastaa myös luonnetta ja muita psyykkisiä ominaisuuksia. Jos GNG maailmasta aletaan ruotia voimakkainta koiraa pelkästään psyykkisten ominaisuuksien perusteella, olisi se mielestäni ehdottomasti Gin. Se on selkeästi muita edellä, vaikka onkin nuori. Se on hyvä ongelmanratkaisija, fiksu ja johtajamainen. Toki syitä on moniakin, mutta niitä tuskin tarvitsee tässä postauksessa erikseen ruotia. Kaikkihan me tiedämme, miksi Gin on niin ainutlaatuinen.

Jos Gin ja Benizakura laitettaisiin ottelemaan keskenään, uskoisin Benizakuran voittavan (jälleen, jos jätetään erikoisiskut pois ja jos Gin olisi yhtä pentu). Gin on ehkä nopea ja ketterä, mutta voimallisesti se ei mielestäni ole samalla viivalla tosan kanssa. Gin varmasti pärjäisi pitkään nopeutensa ja hyvän ennakointikykynsä ansiosta, mutta uskoisin tosan kaatavan sen maahan jossain vaiheessa. En kuitenkaan sanoisi, että Gin olisi taistelussa selvä häviäjä, vaan ottelu voisi hyvinkin olla tasaväkinen. Jos taas otetaan mukaan ZTB, olisi voittaja selvä hyvinkin pian.

Entäpä sitten Gin ja Riki? Itse vastaisin ehkä Rikin. Vaikka Gin saikin kevyenoloisesti ZTB:llä Akakabuton pään irti, olen vähän sitä mieltä, että se tapahtui vähän kuin vahingossa. Gin oli kohtauksessa raivon vallassa ja näin lempihahmoani aliarvioiden, voisi hyvinkin olla mahdollista, että isku onnistui sattumalta niin hyvin. Riki puolestaan ei välttämättä taas pahasti haavoittuneena ja vihan valtaamana ymmärtänyt hyökkäävänsä Akakabutoa kohti suoraan edestä, minkä on todettu olevan se kaikista kliseisin virhe karhun kanssa taistellessa. Emmehän me ihmisetkään aina ole täydessä terässä asioissa, joissa meidän uskotaan olevan parhaimmillamme? Tuota Akakabuton kukistamistaistelua voisi oikeastaan pienesti verrata siihen, kun Riki putosi rotkoon. Ennen hyökkäämistä Akakabutoa vastaan se oli ollut viikon syömättä ja sen selässä oli paha haava. Ei siis ihme, että Akakabuto sai sen viskattua niin helposti rotkoon, eihän kukaan voi taistella täysissä voimissaan, jos taustalla on pitkä taistelu, haavoja, verta ja syömättömyyttä!

Jos minulta kysytään GNG:n vahvinta koiraa, sanoisin sen melko varmasti olevan Riki, vaikka asiasta olen hieman epävarma. Rikiä kuitenkin hehkutetaan ja ylistetään sarjassa hyvin paljon, eikä ihmekään, sillä se selvisi rajusta pudotuksesta hengissä, puolusti Outa yksin karhuilta sekä onnistui kaivautumaan lumen ja puunrunkojen alta kuolematta hapenpuutteeseen. Vastauksessani painaa kuitenkin näiden seikkojen lisäksi tietystikin Takahashin oma mielipide asiaan sekä se, että Riki on kuitenkin Ginin isä ja vaikka hopeaturkki meneekin isänsä edelle monessa asiassa, olisi ehkä vähän hölmöä ajatella pojan olevan isäänsä vahvempi.. Eihän Ginillä olisi muuten ketään, ketä ihailla :D

Kuka siis on vahvin? En mää vaa tiärä.

10 kommenttia:

 1. Mahtava teksti jälleen!!! Kiitos siitä!! =3 ♡♥♡

  VastaaPoista
 2. Olenkin miettinyt milloin otat tämän aiheen puheeksi :D
  Olen täysin samaa mieltä kanssasi, vaikkakin voin sanoa aivan epäröimättä Rikiä GNG vahvimmaksi koiraksi niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ymmärrän kuitenkin myös sen, että kun Rikiä ja Benizakuraa vertaillaan voi käytännössä vastata myös toisinpäin omaan mielipiteeseeni nähden
  -unohtamatta kuitenkaan sitä faktaa minkä sensei on sarjanluojana itse kertonut. Useimmat perustelevat Benizakuran fysiikan olevan se ratkaiseva tekiä näiden kahden välisessä kamppailussa, mutta minusta Rikin nopeus ja ketteryys jättää varjoonsa tämän väitteen. Voimaa kun noilla on oikeastaan yhtä paljon; vaikkakin se ilmenee sarjassa eri tavoin.

  Vaikka tekstisi käsitteleekin vain koiria mainittakoon myös se, että jos Rikin ja _Gaian_ laittaisi taistelemaan vastakkain sanoisin siinäkin tilanteessa Rikiä vahvemmaksi. Perusteluna käytän sitä miten Ginkin altavastaajana löysi lopulta keinon voittoon susipaholaisesta vaikka oli tuolloinkin vielä paljon nuorempi ja harjaantumattomampi kuin isänsä. Minusta Riki olisi hoksannut Gaian heikkouden jo paljon aikaisemmin.

  eli Riki! Riki! & Riki!, siinäpä sinulle vastaus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susia en tullutkaan ajatelleeksi, tosin en niiden voimakkuuteen ole niinkään perehtynyt. Itsekin olisin melko varma Rikin voitosta, jos se ja Gaia taistelisivat keskenään. Taidan minäkin kallistua enemmän Rikin puoleen :)

   Poista
 3. ""Maailman vahvin koira" on kuitenkin vain arvonimi, joka pätee ainakin minun mielestäni ainoastaan taistelukoirapiireihin ja niissä käytyihin taisteluihin."

  Täytyy vielä muistaa että tämäkin rajoittuu vain Japanin mestaruuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo mainittu jossain o.o? Minä kun olen käsittänyt, että Benizakura on nimenomaan maailman mestari :D

   Poista
  2. Ei mainittu, mutta maailmalla ei voida järjestää koko maailman kattavia mestaruuskisoja koska muualla laji on rajoitettu tai täysin laiton. Virallisia koirataisteluita siis voidaan järjestää vain muutamissa maissa, kuten Japanissa. Muualla maailmassa mestaruuksista pidetään epävirallisia kirjoja underground-meiningillä.

   Poista
  3. Ahaa, no kiitos tarkennuksesta. Voihan toki olla, että Ginga maailmassa on vähän eri systeemi, fiktioon perustuva.

   Poista
  4. Japanilla on myös eri säännöt taisteluissaan kuin esim. Amerikassa. Monet fanaatikot eivät ota japanilaisia otteluita ollenkaan todesta, itse kuitenkin otan vaikka tiedän että amerikkalaiset ottelut vaativat paljon enemmän koirilta. Amerikassa esimerkiksi luovuttava koira lopetetaan, koska se on silloin "cur" (=ajokoira, haukkumasana taistelukoirille), mutta Japanissa luovuttajien suhteen ei olla yhtä vihamielisiä. Yleinen väärinkäsitys on että häviävä koira lopetetaan, mutta hävinneitäkin koiria juhlitaan jos ne ovat osoittaneet taisteluhalua loppuun saakka. Tosa-taisteluissa koirat lähinnä yrittävät dominoida toisiaan, ottelut kestävät vain noin 30 minuuttia, otteluissa ei aina ole edes verta ja koira diskataan jos se ulisee liikaa. Amerikkalaisissa ja amerikantyylisissä taisteluissa (joissa yleisin koira on amerikanpitbullterrieri) koirat yrittävät oikeasti tappaa toisiaan, ottelut kestävät niin kauan kuin koirat jaksavat taistella (monesti useamman tunnin), otteluissa on paljon verta/luunmurtumia ja -katkeamia/kuolemia. Pitbullterrieri on mielestäni ehdottomasti parhain taistelija, mutta tosa-säännöillä se ei pärjää, koska pitbull voittaa isoimmankin koiran tuntien kestävyydellään ja päättäväisyydellään. Puolessa tunnissa koollaan jylläävä tosa olisi selkeästi voittoisampi, vaikka todennäköisesti sillä alkaisi sisu loppua pidemmässä ottelussa. Tosat jaetaan myös eri painoluokkiin ja Benizakura kuului raskaaseen sarjaan, mikä ei välttämättä ole paras vaikka on ilmeisesti arvostetuin.

   Poista
  5. Hoo, kiitos tiedosta. Nuo ovat kyllä kinkkisiä juttuja, käy koiria sääliksi.

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)