maanantai 28. toukokuuta 2012

GNG vs. GDW -anime

Tässä postauksessa ajattelin hieman erotella GNG ja GDW animen hyviä ja huonoja puolia. Itse pidän kuitenkin GNG animesta enemmän sen piirtotyylin ja vaivannäön vuoksi, mutta ei tuo GDW animekaan mikään surkea ole. Kyllä siitäkin löytyy todella monta koskettavaa ja oikeasti hyvää kohtaa, kuten Jeromen kuolema. Olen kuitenkin huomannut, että Gin on aina piirretty animessa viimeisen päälle, mutta kaikki muut hahmot näyttävät täysiltä idiooteilta melkein koko ajan. Ilmeisesti Giniin on jaksettu panostaa - onhan se kuitenkin koko sarjan juuret.

Mutta tässä hieman kummankin animen plus ja miinus puolia(perustuen omiin mielipiteisiini):

Ginga Nagareboshi GIN
+ hyvä ellei jopa loistava piirrosjälki
+ juoni etenee suurimmaksi osaksi loogisesti
+ musiikit ovat aivan loistavat ja ne jäävät mieleen ikiajoiksi
+ anime loppuu sopivaan kohtaan
+ tarina opettaa oikeudenmukaisuutta ja muita hyveitä
+ hahmot ovat realistisia ja erottuvat toisistaan
+ hahmot pystyy muistamaan hyvin, koska niitä ei ole älytöntä määrää
+ kannet ovat mielenkiintoiset
- juonesta on jätetty kertomatta joitakin asioita
- leikattu versio on leikattu päin peetä ja juoni on esim. Mutsun valtiaiden kohdalla hyvin sekava sen takia
- susiosa on jätetty pois(tosin minua ei tämä sinänsä haittaa)
- jos ei ole lukenut mangaa, niin joidenkin hahmojen motiivia on vaikea ymmärtää(kuten esim. Wilsonin motiivia haluta tappaa Chibi. Hän ei selitä, miksi hän on katkera Kurojakille, vaikka mangassa asia selviää)

+ = 8                  - = 4

Ginga Densetsu WEED
+ koskettavia kohtauksia
+ paikoitellen jopa GNG:n tasoista piirrosjälkeä(esim. kohtaus, jossa koirat ovat kuumassa lähteessä ja siat hyökkäävät niiden kimppuun)
+ opettaa paljon sodasta ja siitä, että ei ole mitään hyötyä tappaa -> opettaa hyveitä
- suurimmaksi osaksi surkea piirrosjälki
- juonta on muutettu tosi paljon ja hahmoja jätetty pois( mm. Lenny)
- kannet ovat ihan samanlaisia, mutta niissä on eri tausta
- musiikit eivät ole niin hyvät kuin GNG:ssä
- suurin osa hahmoista on ärsyttäviä huutajia ja kiljujia
- hahmot eivät ehdi kehittyä animen nopean juonenkulun takia
- liikaa hahmoja
- toisinaan hahmojen aatteet ovat hyvin ristiriitaisia
- pahikset eivät ole onnistuneita(esim. P4, koska sitä voi ymmärtää liiankin hyvin ja pahikset ovat muutenkin lopuksi vain pelkureita)

+= 3                - = 9

Battlen voitti siis yllättäen GNG anime. 

Kertokaa toki omia mielipiteitänne kummastakin animesta. Kumpi teistä on parempi ja miksi? Oletteko joissain mielipiteissäni erimieltä? Kommentoikaa pois! :)

6 kommenttia:

 1. Haa, tämä on mielestäni tosi hyvin kirjoitettu ja hienosti laitettu nuo plussat ja miinukset ^^ Tälläisiä on tosi kivaa lukea.

  Saatan itsekin tälläistä jonkinlaista tehdä tässä myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! ajattelin tällä kertaa selkiyttää tekstiä noilla plussilla ja miinuksilla, kun alkoi ensinnäkin laiskottamaan ja ettei kirjoituksesta tulisi könkäisen kuuloinen :'D

   Tee toki! :) Käväisen heti lukaisemassa, jahka saat väsättyä.

   Poista
 2. Minä... nyt anteeksi vaan pidän enemmän Weedin piirrosjäljestä XD
  Niissä on liian erilaiset piirtotyylit, kun GNG on sellainen "pölyinen" tai silleen... noh vanha. Ja GDW:ssä on tätä nykyaika animea ja sisältää animen "vaarallisuutta"(eli piikkuisen pelottava) ja pidän siitä stoorista enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että joku tykkää enemmän GDW:n piirrosjäljestä. Itse pidän sitä kuitenkin liian "perus animepiirrostyylinä", sillä anime on itselleni tosi vieras käsite ja siksi Gingat onkin ainoa manga/animesarja, josta pidän :)
   Totta on toki se, että Weed on hieman pelottavampi kuin GNG, tosin siitä olen yhä sitä mieltä, että Weedin piirrosjälki ei ole niin huoliteltua kuin GNG:n :D

   Poista
  2. Me ollaan vanhoja kurppia, tykätään vanhoista asioista :''D Silloin kun minä olin nuori..!

   Poista
 3. Täällä ilmoittautuu toinenkin vanha kurppa, joka pitää vanhoista asioista!

  Heti kun luin otsikon, niin minun ei tarvinnut sekuntiaakaan miettiä kumpi on parempi, GNG vai GDW -anime. Ehdottomasti GNG! Okei ehkä sillä on jotain tekemistä asiaan että GNG:tä on tullut tapitettua 5-vuotiaasta saakka ja GDW on siihen verrattuna melko uusi, mutta löydän silti paljon eroja sarjojen välillä.

  Ensinäkin piirrostyyli/-jälki. GNG:ssä on aivan upeasti piirretty kaikki kohdat. Okei, tottakai sieltäkin löytyy derp-kohtauksia, mutta paljon vähemmän verrattuna GDW:hen. Studio Deen kyllä pilasi ihan kaiken Weed animessa ja piirtäjät vielä vaihtuivat tyyliin joka jakso, ja se näkyi erittäin pahasti jäljessä. Esim. verratkaapa kakkosjaksoa vaikka viimeiseen. Ihan hirveä ero. GNG:ssä ei ole tällaista. Monesti sanotaan, että animea ei saisi arvostella piirrostyylin perusteella mutta minulle se on ainakin tosi tärkeä.

  Musiikit! Halleluja GNG:n soundtrack. <3 Tarviiko tämä edes perusteluja? On Weedissäkin toki pari hyvää biisiä mm. Exceed the verge of death ja Crisis, mutta koko soundtrack on aikalailla kopioversio...

  GNG:n juoni on IMO parempi kuin GDW:n. Siinä on sellainen selvä ''punainen lanka'' joka vetää tarinaa eteenpäin, eli siis päämäärä on Akakabuton tappaminen. Siinä välissä sitten sattuu sitä sun tätä, mutta päämäärä on aina sama. GDW:ssä taas päämäärät hieman vaihtelevat, ensiksi oli Kaibutsu ja sitten loppu anime olikin pelkkää Hougenia, joka ei kyllä vedä vertoja jättiläiskarhulle Akakabutolle. :D Paljon siistimpää kun koirat tappavat jättiläiskarhuja kuin tanskandoggeja... Heh.

  Voi ei nyt tulee taas ihan liikaa tekstiä. :c Taidankin lopettaa tähän, mutta ehdottomasti GNG on parempi kuin GDW, vaikka kuvanlaatu ei ole mikään paras tai siinä ei ole käytetty uutta huipputeknologiaa kuin GDW:ssä.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)