perjantai 18. lokakuuta 2013

Inspired By Ginga: Omat hahmot

Joskus kauan sitten tein tekstin, jossa kerroin teille kirjoitusprojekteistani, joissa näkyy hyvin selvästi Gingan vaikutus. Osassa tarinoista jopa esiintyi Hopeanuolesta tuttuja hahmoja. Tässä postauksessa kerron teille omista suosikkihahmoistani, jotka olen Gingan inspiroimana keksinyt. Alla olevat hahmot ovat kaikki 100% omiani, piirrokset ovat omiani ellei toisin mainita ja vaikka piirrustustaitoni eivät todellakaan siitä parhaimmasta päästä ole, toivoisin, ettei niitä kopioitaisi ilman lupaa. Jos piirrokseni kuitenkin kiinnostavat, niitä voi vilkaista Deviantart tililtäni blogin oikeasta linkkipalkista.

SANITYREAPER


Sanityreaper on vanhoille Cliché roolipelaajille varmaankin tuttu hahmo jotain kautta. Hahmosta sain aikanaan useita fan artteja, joista ikävä kyllä suurin osa katosi tietokoneen hajottua ja Clichén siirryttyä uudelle foorumille. Löysin kuitenkin piirroskansioistani tulostamiani fan art kuvia rakkaasta hahmostani ja pistin ne varmaan talteen, kun hienoimpia teoksia omasta mielestäni olivat. Vaikka hahmo onkin aika vanha ja olen roolipelaamisen lopettanut kauan sitten, hahmo oli ihan kivasti esillä muutama vuosi takaperin. Sanityreaperin nimi on hieman (tai no hyvinkin) outo, mutta jostain syystä pidän siitä ja toisinaan vihaankin ja siksi kutsunkin hahmoa välillä vain Sanityksi. Sanityn olen keksinyt ylä-asteen alkutaipaleella ja hahmon piti alunperin olla jonkinlainen alterego itselleni nettimaailmaan, mutta päätinkin tehdä siitä ihan roolipelaushahmon. Sanitysta olen kirjoittanut 3 paksua vihkoa tarinaa ja hahmo oli ja on edelleenkin suosikkikoirahahmoni. Ja vaikka nimi saattaakin ehkä antaa ymmärtää muuta, niin Sanity on narttu. Hahmo on saanut inspistä kogista, mikä tuskin kellekään yllätyksenä tulee.

Sanityreaperilla on myöskin tytär, Astarte, joka on kuin äitinsä kopio lukuunottamatta tuon harjaksen väritystä. Outoa tässä hahmossa on myös se, että sillä oli alunperin hupullinen viitta ja mustat siivet, mutta jätin ne pois heitettyäni hahmon Clichéen, jossa tällaisia erikoisuuksia ei sallittu tuolloin.

JAKIYAKuten Sanityreaperinkin, olen Jakiyankin keksinyt ylä-asteaikoina ja siksi tämäkin nimi on jotenkin outo omasta mielestäni. Hahmon oli tarkoitus olla alunperin Kurojakin ja jonkun random akitanaaraan poika ja minun piti tehdä sille oma tarinansa, mutta hamma jäikin sitten kesken ennen kuin ehti alkaakaan. Aloittaessani kaverini kanssa uudestaan erästä koira-aiheista tarinaa, päätin iskeä Jakiyan sinne mukaan, kun en saanut inspiraatiota uusien hahmojen keksimiseen. Alunperin hahmolla oli Ginin tapaan kolme arpea otsassa, mutta muutin arpian sijaintia myöhemmin. 

NEMO

Kuva ei järin edustava ole, sillä se on piirretty ala-asteikäisenä. Tämä kuva taitaakin olla ainut julkaisukelpoinen Nemosta.

Nemon keksin jo ala-asteella, muistaakseni joskus 4-5 luokalla. Se on ollut ehdoton ykkössuosikkini kautta aikain, kunnes Sanityreaper tuli ja syrjäytti sen. Silti tämä hahmo on ehdottomia suosikkejani Sanityn rinnalla, koska Nemo oli muistaakseni ensimmäinen omakeksimä hahmoni. Tein Nemolle joskus jopa oman sivun, jonne minun piti alkaa tehdä sarjakuvaa sen elämästä, mutta koska hahmo sai hirveästi kritiikkiä siitä, että se näyttää aivan Giniltä sun muuta shaissea, jätin asian sitten siihen. Sarjakuvan sijaan tein Nemolle oman yksiosaisen tarinan ja pidin hahmon sivussa nettimaailmasta, koska en jaksanut kuunnella ihmisten kommentteja ja haukkuja. Vaikka hahmo onkin selvästi Ginistä inspiroitu, se eroaa luonteeltaan hyvin paljon Ginistä. Ensinnäkin se on naaras ja sillä on myöskin mahtavat taikavoimat, haha. Ihana hahmo, vaikka sen tarina onkin ehkä vähän lapsellinen näin aikuisen näkökulmasta katsottuna. Sen voisin vielä kertoa, että alunperin hahmo oli punamusta koga, mutta halusinkin hahmosta sittenkin hopeanharmaan akitan.

MUITA HAHMOJA

Yritin tuossa etsiskellä pitkään ja hartaasti kuvia muista vanhoista koirahahmoistani, mutta en löytänyt ainuttakaan. Ylä-asteen alkutaipaleella jämähdettyäni metallimusiikin pariin, aloin piirtää enemmän ihmisiä ja sen takia vanhojen koirahahmojen piirtäminen jäi pitkäksi aikaa ja osa ehti siinä välillä lentää roskiinkin. Tässä kuitenkin vielä pari hahmoa, jotka noilta vanhoilta hyviltä ajoilta muistan:

Blod

Antun tekemä kuva Blodista ja Tekimistä.

Blod oli ensimmäisiä omakeksimiä roolipelihahmojani ja se kulkikin pitkään mukanani. Blodin keksin alunperin edesmenneeseen Koga Ninja Dog Webiin, jossa ehdin pelailla sillä useamman vuoden. KNDW:n lopetettua siirryin hahmon kanssa Clichéen ja siellä pelasin hahmolla ahkerasti. Blod oli yllättäen koga, tosin harjaton sellainen. Sen kehossa oli arpia ympäriinsä ja tykkäsin hahmon ulkonäöstä. Myöhemmin jouduin lisäämään hahmolle harjan, kun Clichén ylläpito päätti, että jokaisella kogalla tuli olla harja ja se tuli lisätä, mikäli sitä ei ollut. Harmitti, mutta toimihan hahmo harjallisenakin. Kuten Sanitysta, sain myös Blodistakin paljon fan artia, yhden sain jopa Isikseltä vinguttua aikanaan. Harmittaa ihan vietävästi, että olen tuon kuvan hukannut netin uumeniin. Ehdin sen kerran tulostamaankin ja liimaamaan johonkin vihkooni, mutta sekin taitaa olla hävöteillä. Kyseisessä kuvassa Blodilla ei ollut harjaa ja kuva on niin vanha, että se on tehty KNDW:n aikoihin. Tuolloin Isikseltä oli vielä mahdollista saada kuvaa pyytämällä, nykyään tuo tuskin on mahdollista.

Blodilla oli hurja menneisyys Antun igahahmo Tekimin kanssa, jonka kanssa tämä ehti kehittää ihan rakkaustarinankin. Tekim ja Blod saivat pentujakin keskenään ja se olikin ensimmäinen iga+koga paritus, mitä Gingaroolipeleissä oli ikuna nähty. Pian sen jälkeen tällaiset paritukset kiellettiin, koska niitä tupsahteli tuon tuosta. Tämän takia myös Tekim ja Blod oli erotettava toisistaan, koska iga/koga parituksetkin kiellettiin. Blod saikin pian uuden naisen elämäänsä, Hérainian hienon Kurasa -hahmon, jonka kanssa ehdittiin pelailla monenmoista turreiluja. 

Ishtar

Ishtar on hahmo, josta en ole piirtänyt ainuttakaan kuvaa. En ainuttakaan. Aikanaan pelasin tällä Color Dogs roolipelissä, jossa pelattiin siis nimensä mukaisesti värikkäillä koirilla. Ishtar oli lesbohahmo, joka poikkesi peruslesboista sillä, että se oli äärimmäisen naisellinen. Se oli väritykseltään mustavioletti, omaan makuuni siis aika kivannäköinenkin. Ishtarin ainut kuva oli eräästä kuvapohjasta muokattu ja väritetty kuva, joka on kadonnut taivaantuuliin. Hahmo ei kauheasti minulle merkinnyt, mutta onhan se tässä ihan hyvä mainita, jos joku sattumalta hahmon sattuisi muistamaan Color Dogs ajoilta. Colorissa pelasin parilla muullakin hahmolla, joita en kuolemaksenikaan enää muista (muistaako joku muu?). Hahmolla en kovin montaa peliä ehtinyt edes pelata, koska Colorissa oli vaikeaa saada peliseuraa (hyvää sellaista), joten omat pelailuni kyseisessä roolipelissä lopetin aika piankin. Ehdinkö sielä pari vuotta oleilemaan.

Satanican alter ego, Wanda


Alteristani minulla oli aikanaan varmaan miljoona eri versiota, mutta lopulta päädyin tuohon yllä olevaan kuvaan, jonka esittelinkin teille tässä postauksessa. Aikanaan hahmo oli tosi kiva ja pidin siitä ja olin siitä ylpeä. Se ehti olla väritykseltään mustasininenkin jossain vaiheessa (itse asiassa se oli sellainen ueamman vuodenkin) ja siitä minulla taitaa jossain arkistoissani kuviakin olla, en nyt vain jaksanut niitä alkaa etsimään. Wanda oli aikanaan nettinimeni, josta varmaan moni roolipelaaja minut saattaakin muistaa. Alterillani taisin pelailla joskus milloin missäkin ropeissa, mutta se ei tainnut koskaan olla missään sen suuremmassa mukana. 


Mutta tällaisia hahmoja löytyisi minulta. Muistaako kukaan ex-ropettaja kyseisiä hahmoja, joilla joskus olen pelaillut? Millaisia hahmoja teiltä muilta löytyy?

11 kommenttia:

 1. Todellakin muistan hahmosi o/

  Listasta jäi puuttumaan yksi suosikkini, Hazul, jolla ainakaan pelasit. En tosin tiedä oliko se muuten gingan inspiroima kuin ulkonäkönsä puolesta.

  Omia kestosuosikkejani ovat ehdottomasti Sanity, Nemo ja Blod. Kyllä tuli melkein nostalgiakyyneleet silmiin, kun tuli niin ikävä ropettamista ja piirroksiasi. On tosi harmi ettet piirtele enää nykyään niin ahkeraan. Nämä vanhat kuvat ovat tosi hienoja ^^

  Tulipa ikävä Tekimiäkin :'D Harmi ettei innostus enää nykyään riitä ropettamiseen.

  (Ynh. Voi olla, että julkeasti joskus tulen kopioimaan tämän aiheen sinulta hieman eri muodossa. Hyi minua.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että muistat x) Hazul tosiaan jäi listasta pois, en edes muistanut sen olemassa oloa :O Hazul on kyllä myöskin Gingan inspiroima, tosin en pahemmin hahmosta muuta muista kuin ulkonäön ja sen, että se oli hahmosi Amorin paras ystävä xD

   Noita aikoja on kyllä hirveä ikävä, eikä valitettavasti omakaan innostus ropettamiseen riitä enää jostain syystä. Piirtänyt en ole ainakaan kahteen vuoteen, en tiedä mikä siihen tuli, kun yhtäkkiä ei enää huvittanutkaan piirtää :S

   Ja tee ilman muuta itsekin samasta aiheesta! Muista tietysti sitten hirmuiset creditsit, ettet vain saa huutoja aiheen kopioimisesta ;) Vitsi vitsi. Minä en kiellä ketään "kopioimasta" aiheideoita ^^

   Poista
 2. Sanityreaper on tosi siisti :3 Ja Nemo myös
  Oikeastaan ne kaikki ovat hienoja ;3

  VastaaPoista
 3. vau, sähän oot taitava piirtämään! tosi ihania kaikki :-)

  VastaaPoista
 4. Miksi et pelaa enää Clichéssä? :o Aivan mahtava paikka nykyään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ropetus inspiraatio ei riitä nykyisin, enkä siitä ole niin kiinnostunut enää. Haikeudella kaipaan noita Cliché aikoja~

   Poista
 5. Aivan ihania hahmoja >u< Todellaupeita, rakastuin niihin. Nemo on suloinen!

  VastaaPoista
 6. Olen tekemässä hieman aiheeseen liittyvää postausta omaan blogiini, niin saanko lainata hieman otsikkoa? Olen kirjoittamassa omista gingatyylisistä sarjoista, mitä on itse keksinyt. Kysyn lupaa, koska otsikko olisi miltei sama. Otsikoksi tulisi siis: "Inspired by Ginga: Omat gingatyyliset sarjat"

  Anteeksi mainostus: blogini on http://lotusgingablog.blogspot.fi/
  kävisithän katsomassa, kommentoimassa ja vaikkapa liittymässä lukijaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta saat tehdä samasta aiheesta postauksen :) Otsikon lainaaminen on myös ok. Jatkossa, jos haluat jotakin aihetta lainata blogistani, niin sinun ei tarvitse kysellä siihen erikseen lupia - minäkään, kun en aiheita voi omistaa :)

   Käyn katsastamassa blogisi :)!

   Poista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)