perjantai 3. tammikuuta 2014

Gingamainen HAASTE!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Toivottavasti teidän uusi vuosi meni hyvin, minun meni ainakin. Näin uuden vuoden kunnaiksi ajattelin startata gingablogien keskeisen haasteen, josta creditsit kuuluvat haasteeseen liittyvän meemin luojalle, Ravenclaw105:lle. Haasteeseen voi ottaa osaa kaikki gingabloggaajat, haastan teidät kaikki!

Deviantartissa pyörii paljon niin sanottuja meemejä, joihin yleensä piirretään omat suosikkihahmot vaikkapa jostakin tietystä sarjasta tai piirretään eri sarjojen tyyleillä hahmoja.. Nyt olisi aika viedä tämä idea vähän erilaisempaan muotoon, nimittäin tekstimuotoon noudattaen kuitenkin alkuperäistä kaavaa, jonka on luonut Ravenclaw105. Creditsit ja cobyrightit meemin luomisesta kuuluvat siis hänelle. Meemihaasteen alkuperäiset ohjeet voi halutessaan lukaista TÄÄLTÄ! Eli vielä kerran: haasteen alkuperäisidea kuuluu Ravenclaw105:n kehittämälle gingameemille.

Haasteen ideana on valita alla oleviin kohtiin perustelut omalle suosikkivalinnalleen. Kopioi blogiisi siis tämä:

" SUOSIKKI...:

1. Karhukoira
2.. Karhu
3. Ihminen
4. Koira
5. Koirarotu
6. Naishahmo
7. Mieshahmo
8. Joukkueenjohtaja
9. Dobermanni
10. Vihollinen
11. Kuolema
12. Susi  "

Halutessasi voit liittää haasteeseen kuvia hahmoista tai aiheeseen liittyen (ei kuitenkaan pakollista, pääasia, että perustelut löytyvät). Toteuta haaste samaan tyyliin kuin itse olen alapuolelle kirjoitellut. Voit tehdä halutessasi haasteen myös videon muodossa.

Kyseessä ei siis ole kilpailu, vaan blogien välinen ajanviete, vähän samantapainen haaste kuin mitä lifestyleblogien välilläkin pyörii.


SATANICAN SUOSIKIT

1. Suosikki karhukoira: Hopeanuoli
Yllättäen Hopeanuoli on suosikkini vähän joka asiassa.. Gin on karhukoirista se, josta kerrotaan eniten ja se onkin aika suuri syy siihen, miksi se on karhukoirista suosikkini. Gin on myös koulutettu.

2. Suosikki karhu: Madara
Madara on lempikarhuni varmaan siksi, että luulin sen olevan naaras virheellisen suomidubin takia. Lisäksi pidän hahmon ulkonäöstä, erityisesti raidat kiinnostavat. Madara on myös vahva vastustaja, eikä iso koiralaumakaan meinannut saada sitä tapettua. Harmi, että Madara paljastuikin mieheksi, se olisi ollut oivallinen naispahis.

3. Suosikki ihminen: Gohei
Gohei on ihmishahmoista se, jolle samaan aikaan naureskelee huvittuneena, mutta toisaalta taas hänet ottaa hyvinkin vakavasti. Gohei on vannoutunut metsästäjä, eikä hän kuuntele muiden mielipiteitä tekemisistään - liittyivät ne sitten koirankouluttamiseen tai johonkin muuhun. Suosikki-ihmishahmon pestin olisi ansainnut kyllä Daisukekin johtuen hänen ystävyydestään Ginin kanssa, mutta Gohei meni tällä erää etusijalle.

4. Suosikki koira: Kurojaki
Ulkonäkö on se kaikista ratkaisevin, sillä se viehättää silmääni eniten heti Ginin jälkeen. Hahmon synkkyys on hyvin lähellä omaa tyyliäni, joten mikäs sen parempaa.. Animessa tykkään älyttömästi hahmon luonteesta ja olemuksesta, se on uskottava pahis, kuten Suosikkijohtajat -postauksessanikin kerroin. 

5. Suosikki koirarotu: Akita
Akita on lapsesta saakka ollut suosikkikoirarotuni, oikeastaan alunperin vain siksi, että Hopeanuoli oli samaa rotua. Ennen kuin sain tietää Ginin olevan akita, luulin sitä pitkään huskyksi, mutta niin varmasti moni muukin luuli ja luulee vielä tänäkin päivänä. Näin aikuistuttua akitoja kohtaan on kuitenkin noussut syvä kunnioitus etenkin Hachiko leffan ansiosta. Akita on uskollinen koira. Se on myös ulkoisesti erilainen kuin monet muut pystykorvat: sen silmissä on kiinnostava katse, jota Wikipedia kuvailee ystävälliseksi, mutta ylvääksi. En ole koskaan akitaan törmännyt oikeassa elämässä (tai en ainakaan muista törmänneeni), joten olisi mahtavaa päästä tapaamaan rodun edustaja ihan läheltä.

6. Suosikki naishahmo: Sakura
Mietin pitkään Sakuran ja Fujin välillä, mutta päädyin Sakuraan. Sakuran tarina on ehkä hippusen kiinnostavampi kuin Fujin, joka on oikeastaan vain kotona, toisaalta hänen menneisyytensä karhukoirana kiinnostaisi tosi paljon.. Sakura kuolee traagisesti heti GDW:n alussa, mikä on mielestäni hyvin toteutettu ja hahmon kuolinsyystäkään ei olla varmoja, mikä lisää jännitystä. Sakurasta olisi hauskaa tietää lisää, vaikkakaan se tuskin on mahdollista..

7. Suosikki mieshahmo: Hakuro
Hakuro on hauska ja hyvin erikoisen näköinen. Sitä voisi kuvailla oudoksikin, sillä sen ulkonäkö ei varsinaisesti herätä sellaista "voi miten lutunen" -reaktiota, kuten Ginin tai muiden pystykorvien suhteen. Vaikka hahmo vähän outo ehkä onkin, se on kuitenkin hyvin näkyvä persoona, eikä jää seinäruusuksi, kuten moni muu hahmo saattaa jäädä.

8. Suosikki joukkueenjohtaja: Ben
Suosikkijohtajat - postauksessani selviää oikeastaan yksityiskohtaisemmin syy sille, miksi Ben on niin hyvä johtaja. Hän on kuitenkin joukkueenjohtajista suosikkini siksi, että se tekee viisaita päätöksiä, eikä se aliarvioi ketään oli kyseessä uusi tulokas tai vihollinen. Sillä on hyvä arvostelukyky ja varmasti myös eniten kokemusta johtamisesta verrattuna vaikkapa Smithiin.


9. Suosikki dobermanni: Bill
Tämä oli vaikea, koska oikeastaan yksikään dobermanni ei Gingassa minua viehätä sen kummemmin. Valitsin tähän kuitenkin Billin, sillä se on mielenkiintoinen hahmo. Animessa koiran persoonasta ei oikein ota selvää, kun se ei kovinkaan paljoa loppujen lopuksi sarjassa puhu, mutta mangassa sen sijaan Billin luonne tulee hyvin esille. Se on hauska, mutta kuitenkin ihan vakavasti otettava hahmo. 

10. Suosikki vihollinen: Kurojaki
Kurojaki ansaitsi suosikkikoiran tittelin lisäksi myös suosikkivihollisen tittelin, sillä se on eräs lempivastustajiani Hopeanuolessa. Se on karsimaattinen ja pidän sen sirppiaseesta, jota hahmo todellakin osaa käyttää, eikä ase ole vain koristuksena. Myös kahden lauman välinen taistelu on aina mielenkiintoista katsottavaa, etenkin, kun laumat (tässä tapauksessa siis igat ja kogat) ovat aina olleet vihollisia keskenään.

11. Suosikki kuolema: Akatoran kuolema
Tämä oli tosi vaikea..  Parhaimmista kuolemista olen tehnyt myös postauksen, mutta valitsin suosikikseni Akatoran kuoleman. Kuolema on hyvin raaka ja tunnerikas. Erityisesti lapsena itkin hirveästi nähtyäni koreankielisen version Akatoran kuolemasta, sillä hahmo oli tuolloin yksi suosikkejani. Edes Rikin kuolema ei itketyttänyt yhtä paljon kuin tämä, vaikkakin ehkä nyt aikuisiällä vollotan enemmän Rikin rotkoon putoamista kuin Akatoran kuolemaa. Akatoran kuolema on kuitenkin hyvin nostalginen johtuen edellä mainituista syistä ja mielestäni tapa, jolla Akatora on päätetty tappaa, on hyvin mielenkiintoinen ja erilainen.

12. Suosikki susihahmo: Fuuga
Fugasta pidän oikeastaan eniten sutena siksi, että se on ainut susihahmo, joka on oikeastaan jo ennen susisaagaa ollut tekemisissä gingahahmojen kanssa. Fuuga on omantiensä kulkija, joka opetti Rikille legendaarisen battogan ja oikeastaan siksi Fuuga saa minun pointsini. Muista susihahmoista tykkään jonkin verran, mutta en ole niistä yhdestäkään yhtä kiinnostunut kuin Fuugasta, josta voitaisiin sanoa olleen hyötyä Akakabuton kukistamisessa - ilman ZTB:tähän ei Akakabutoa olisi varmaan saatu kaadettua. 

...Sitten ei muuta kuin perustelemaan valintoja :) Vaikka itselläni lähes kaikki kuvissa olevat hahmot ovat GNG:stä, voi hahmoja laitella myös GDW:stä.

17 kommenttia:

 1. Heippa! Tartuin tähän haasteeseen ja ajattelin, että haluasit ehkä nähdä sen! ^^

  Linkki http://hopsuropsu.blogspot.fi/

  Mutta oli hyvä postaus! Kaikki kohat oli ymmärrettäviä ja olin melkein kaikissa samaa mieltä! :)

  VastaaPoista
 2. Oivallinen postaus, pitänee itsekin pohtia hieman syvällisemmin omia suosikkejaan. :) Sakuran kuolemaan liittyen: olin viime vuoden Animeconissa kuuntelemassa Takahashi-sensein luentoa, jonka aikana hän mainitsi, että Sakuran kuolinsyy oli puhtaasti aliravitsemus (栄養不足 eiyou busoku). Mistään sairaudesta ei siis ollut kyse, toisin kuin yleisesti on spekuloitu.

  Psst, olen vakiolukija, jolle some-palvelut ovat ainakin toistaiseksi tuntematon ulottuvuus. Kiitos upeasta ja uutukaisia ajatuksia tarjoavasta blogistasi! <3

  VastaaPoista
 3. Juu tiesin tuosta, mitä sensei oli sanonut, mutta käsittääkseni manga on antanut ymmärtää muuta :) ja mukavaa jos blogi on mieleesi n.n

  VastaaPoista
 4. Tein haasteen \(^__^ )/ http://ouunuumenissa.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

  VastaaPoista
 5. Mäkin tein, jee~ 8)

  http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2014/01/haaste-suosikkihahmot.html

  VastaaPoista
 6. Kiva, Postaus (^^)/ niinkuin aina :'D

  VastaaPoista
 7. Tein itsekkin tällaisen äsken, kävisitkö kattomassa? :D

  hopsunen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Tein itsekkin :)

  hopsunen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. tein haasteen ^^ hopsunen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. http://kaksoissola.blogspot.fi/

  Minäkin nappasin haasteen, kun tuli mukavasti vastaan.

  VastaaPoista

Ginga oheistuotteeni ostan Urumista, Futago Shopista, Ginga.fi:n nettikaupasta ja Huuto.netistä :)